Постанова
від 02.12.2010 по справі 2а-12568/10/12/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Київська, 150, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

02 грудня 2010 р.

Справа №2а-12568/10/12/0170

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки    Крим   у      складі     

головуючого судді Котаревої Г.М. , при секретарі  Тарасовій О.М., розглянувши у

відкритому судовому засіданні адміністративну справу    

за позовом   Управління Пенсійного фонду України  в Залізничному районі м. Сімферополя АРК          

до   Підприємства Сімферопольської виправної колонії № 102 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в АР Крим              

про стягнення в сумі 20922,85грн.

    за участю представників:

    позивача – не з’явився,

    відповідача – не з’явився

         Обставини справи: Управління Пенсійного фонду України в Залізничному районі м. Сімферополя АР Крим звернувся до Окружного адміністративного суду АР Крим із адміністративним позовом до Підприємства Сімферопольської виправної колонії №102 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в АР Крим про стягнення 20922,85грн. заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.  

Позовні вимоги ґрунтуються на ст. 106 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мотивовані тим, що відповідачем не сплачуються у встановлені законодавством строки та розмірі суми страхових внесків.

Представник позивача, у судовому засіданні, яке відбулося 02.12.2010 року, наполягав на задоволенні позовних вимог у повному обсязі з підстав, викладених в адміністративному позові.

Відповідач заперечення на позов до суду не надіслав, явку свого представника у судове засідання не забезпечив, про час та день його проведення був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника відповідача, дослідивши надані докази, суд

 

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Залізничному районі м. Сімферополя АР Крим (далі-Управління) як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.  

  Згідно пункту 4 частини 2 статті 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі-Закон) та п.п. 11.12 п.11 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками і застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове держане пенсійне страхування в Пенсійний фонд України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003р. №21-1 (далі – Інструкція) за підсумками року платники, зазначені в підпункті 2.1.3 (крім тих, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок)) пункту 2.1 цієї Інструкції, надають органу Пенсійного фонду за місцем проживання розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за звітний рік до 1 квітня наступного за звітним роком за формою згідно з додатком 25 цієї Інструкції.

Відповідно до розрахунків сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за травень, червень 2010 року, поданих відповідачем в Управління у порядку звітності, за відповідачем склалася заборгованість в сумі 20922,85грн. (а.с. 12-18).  

Згідно пункту 6 статті 17 Закону, страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати й сплачувати у встановлений термін й у повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.3 ст.106 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  Управлінням були виставлені відповідачу вимоги про сплату боргу №Ю-574С від 06.08.2010р., яка була отримана відповідачем, що підтверджується підписом у поштовому повідомленні (а.с. 10,11).

Відтак, станом на момент розгляду справи відповідач має заборгованість перед Управлінням  зі сплати страхових внесків за травень, червень 2010 року у сумі 20922,85 грн.

Відповідач у порядку, передбаченому ст. 71 КАС України, не надав доказів сплати заборгованості в сумі 20922,85 грн.

За таких обставин, уточнені вимоги позивача підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 122, 158-164, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Підприємства Сімферопольської виправної колонії №102 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в АР Крим (АР Крим, м. Сімферополь, пров. Елеваторний,4, ЄДРПОУ 08680299) на користь Управління Пенсійного фонду України в Залізничному районі м. Сімферополя АР Крим заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в сумі 20922,85 грн.

       Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

       У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового  провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.  

 

Суддя                                                                Котарева Г.М.

           

Дата ухвалення рішення02.12.2010
Оприлюднено06.01.2011
Номер документу13362760
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12568/10/12/0170

Постанова від 02.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Котарева Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні