Постанова
від 28.12.2010 по справі 2а-3740/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

28.12.10 Справа №2а-3740/10/2770

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя Майсак О.І., розгля нувши у порядку скороченого провадження адміністративн у справу за позовом Державно ї податкової інспекції у Гаг арінського районі м. Севасто поля до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Юна»пр о припинення юридичної особи ,

в с т а н о в и в:

Державна податкова ін спекція у Гагарінського райо ні м. Севастополя звернулася до Окружного адміністративн ого суду міста Севастополя з позовною заявою до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Юна»про припинення юрид ичної особи. Вказує, що відпов ідач в порушення вимог пп. 4.1.4 п . 4.1 ст. 4 Закону України «Про пор ядок погашення зобов' язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами»не надає звітніс ть про свою фінансово-господ арську діяльність позивачу з 20.07.2009 року.

Просить припинити юридичн у особу відповідача.

Ухвалою від 08 грудня 2010 року в ідкрито скорочене проваджен ня по адміністративній спра ві, запропоновано відповідач еві подати у строк до 24.12.2010 року письмові заперечення проти позову з посиланням на доказ и, якими вони обґрунтовуютьс я, також зобов' язано позива ча та відповідача надати нео бхідній перелік документів.

Позивачем виконано ухвал у від 08 грудня 2010 року про відкр иття скороченого провадженн я по адміністративній справ і.

Відповідачем ухвалу від 08 г рудня 2010 року про відкриття ск ороченого провадження по ад міністративній справі викон ано не було. Письмові запереч ення суду не надав.

Відповідно до ч. 4 ст. 33 Кодекс у адміністративного судочин ства України у разі ненаданн я особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх по штової адреси судовий виклик або судове повідомлення над силаються: юридичним особам та фізичним особам - підприєм цям - за адресою місцезнаходж ення (місця проживання), що заз начена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за так ою адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином. Даних про зміну місц я реєстрації відповідача мат еріали справи не містять.

Відповідно до пункту 2 части ни 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, справа повинна бути розгл янута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку , передбаченого частиною тре тьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення в ідповідача та за умови, що спр ава розглядається судом за м ісцезнаходженням відповіда ча

Розглянувши матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги слід задовольни ти з таких підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Юна» зареєст ровано у Гагарінській районн ій міській адміністрації 05.06.200 1 року (а.с.7) та перебуває на обл іку в Державній податковій і нспекції в Гагарінському рай оні м. Севастополя як платник податків та зборів, код ЄДРПО У 31430289.

Згідно з пунктом 8 статті 19 Го сподарського кодексу Україн и всі суб'єкти господарюванн я зобов'язані здійснювати пе рвинний (оперативний) і бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Відповідно до пункту 2 статт і 9 Закону України “Про систем у оподаткування ” платники п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) зобов'язані подав ати до державних податкових органів відповідно до законі в декларації, які пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів.

Відповідно до пункту 4.1.4 стат ті 4 Закону України “Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами ” від 21.12.2000 № 2181 податков і декларації надаються за ба зовий (звітний) період, який рі вняється календарному кварт алу - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім к алендарним днем звітного (по даткового) кварталу.

Вказаний обов'язок відпові дачем не виконується, податк ова звітність до позивача не надається з 20.07.2009 року, що підтв ерджується довідкою (а.с.13).

Таким чином, у порушення зак онодавства про оподаткуванн я відповідач більше чотирьо х років не надає до орга нів державної податкової слу жби декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и та відомості, пов`язані з обч исленням та сплатою податкі в, зборів (обов`язкових платеж ів).

Згідно частини першої стат ті 33 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців” юридична особа припиня ється в результаті передання всього свого майна, прав та об ов'язків іншим юридичним осо бам - правонаступникам у резу льтаті злиття, приєднання, по ділу, перетворення (реоргані зації) або в результаті лікві дації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юр идичної особи або уповноваже ним ними органом, за судовим р ішенням або за рішенням орга ну державної влади, прийняти м у випадках, передбачених за коном.

Відповідно статті 38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” прип инення юридичної особи здійс нюється на підставі рішення суду, зокрема, у разі неподанн я протягом року до органів де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності зг ідно законодавства.

Згідно частини першої стат ті 60 Господарського кодексу У країни ліквідація суб'єкта г осподарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (влас никами) майна суб'єкта господ арювання чи його (їх) представ никами (органами), або іншим ор ганом, визначеним законом, як що інший порядок її утворенн я не передбачений цим Кодекс ом. Ліквідацію суб'єкта госпо дарювання може бути також по кладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Згідно пункту 17 статті 11 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні" від 04 .12.1990 № 509 (з подальшими змінами і д оповненнями) органи державно ї податкової служби у випадк ах, в межах компетенції та у по рядку, встановлених законами України, мають право звертат ися у передбачених законом в ипадках до судових органів і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстр ації суб'єкта підприємницько ї діяльності.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у відповідача станом на 07.09.2010 рок у заборгованості перед бюдже том не має (а.с.14).

За таких обставин позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Гагарінському ра йоні міста Севастополя підля гають задоволенню, а Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Юна»підлягає припинен ню.

Враховуючи викладене, керу ючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України № 2747-ІV від 06.07.2005 року, с уд

п о с т а н о в и в:

1. Адміністрати вний позов задовольнити повн істю.

2. Припинити юрид ичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Юна» (99006, м. Севастополь, вул. Марінеско, буд. 15, кв. 49, ко д ЄДРПОУ 31430289).

3. Проведення лікв ідаційних заходів для держав ної реєстрації припинення юр идичної особи покласти на То вариство з обмеженою відпові дальністю «Юна».

4. Зобов' язати Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Юна»виконати пост анову негайно.

5. Надіслати копію п останови державному реєстра тору Гагарінському районно ї державної адміністрації м. Севастополя після набрання постановою законної сили, дл я внесення до Єдиного держав ного реєстру відповідного за пису.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Севастопольського апе ляційного адміністративног о суду через суд першої інста нції шляхом подачі в 10-денний строк, з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги . Якщо суб'єкта владних повнов ажень у випадках та порядку, п ередбачених частиною четвер тою статті 167 цього Кодексу, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Постанова набирає законн ої сили у порядку та строки пе редбачені статтею 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України.

Суддя підпис О.І. Майсак

< З оригіналом згідно >

< Суддя > < підпис > < Суддя >

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення28.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13365143
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3740/10/2770

Постанова від 28.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Майсак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні