Ухвала
від 16.12.2010 по справі 22/324-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

22/324-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         16.12.10 р.                                                                                              № 22/324-63                                                                                                                                                                 

Суддя господарського суду Донецької області  Іванченкова О.М.,

за позовом Комунального підприємства „Тепломережа”, м.Донецьк,

до відповідача, Приватного Донецького міського ліцею із загальноосвітніми класами „Наукова зірка Донбасу”, м.Донецьк,  

про стягнення 22 065,30 грн.,-

                                                    ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство „Тепломережа”, м.Донецьк, звернулось до господарського суду Донецької області з позовом до Приватного Донецького міського ліцею із загальноосвітніми класами „Наукова зірка Донбасу”, м.Донецьк, про стягнення 22 065,30грн., у тому числі 18 130,34 грн. основного боргу за період з 30.10.2009р. по 31.10.2010р., 2 187,38 грн. пені, 1 292,52 грн. інфляційних витрат та 455,06 грн. 3% річних.

Згідно п.2 ст.57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви, зокрема, додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Комунальним підприємством „Тепломережа”, м.Донецьк, при поданні позовної заяви до матеріалів справи у якості доказу направлення Відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів надано фіскальний чек „Укрпошта” №5975 від 15.12.2010р. Як вбачається із зазначеного чеку, у графі „Куди” визначено „83056 Донецьк”, „Кому” – „Наукова Зірка”.

Проте, з вказаного не можна встановити відправлення Відповідачу, саме на його адресу, саме позовної заяви із доданими до неї документами.

Крім того, належними доказами надіслання копії позовної заяви та доданих до неї документів іншій стороні у справі визнаються лише оригінали квитанцій та описи вкладення установ зв'язку. Відповідно до пункту 2 "Правил надання послуг поштового зв'язку", затверджених Постановою Kабінету Mіністрів України №270 від 05.03.2009р., фіскальний чек видається відправникові з додержанням вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" і підтверджує лише факт надання послуги відділенням зв'язку, у зв'язку з чим за відсутності опису вкладення або списку відправлень, засвідчених підписами працівника пошти та відбитком календарного штемпеля, не може вважатися належним доказом надіслання копії позовної заяви та доданих до неї документів Відповідачу. Таким чином, суд зауважує, що належним доказом направлення копії позовної заяви іншій стороні у справі відповідно до статті 34 Господарського процесуального кодексу України є фінансовий чек та опис вкладення або списки відправлень. Отже, поданий заявником до позову фіскальний чек не може вважатися належним доказом відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів Відповідачу, оскільки свідчить лише про направлення листа на адресу останнього та не містить конкретних відомостей про направлення Позивачем саме копії позову та відповідних документів.

Даного висновку дійшла також колегія суддів Вищого господарського суду України, про що, зокрема, відображено в ухвалі касаційної інстанції від 27.09.2010р. по справі №17/110пд.

З огляду на викладені обставини, за висновками суду доказів надсилання на адресу Відповідача копії позовної заяви та доданих до неї документів не надано.

Згідно п.6 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позивачем не представлено доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви та долучених до неї документів.

На підставі викладеного, враховуючи, що Комунальним підприємством „Тепломережа”, м.Донецьк, не виконані вимоги п.2 ст.57 Господарського процесуального кодексу України, позов підлягає поверненню.

Керуючись п.6 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд, –   

                                                               УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та долучені до неї документи Комунальному підприємству „Тепломережа”, м.Донецьк, без розгляду.

            

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду з даним позовом після усунення недоліків.

Додаток: позовна заява з додатками всього на 35 аркушах, у тому числі фіскальний чек  №5975 від 15.12.2010р.

    

                  Суддя                                                                                         Іванченкова О.М.                               

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення16.12.2010
Оприлюднено06.01.2011
Номер документу13366459
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/324-63

Ухвала від 16.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Іванченкова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні