Постанова
від 19.07.2010 по справі 2а-4145/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-4145/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Капинос О.В.,

при секретарі -       Господарчук І.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Державної податкової інспекції у Радомишльському районі   

до   Багатофункціонального обслуговуючого підприємства "Меньківське" (комунальної Власності територіальної громади сіл Меньківської сільської ради)    

про  припинення юридичної особи,-

встановив:

У травні 2009 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом, просить винести рішення про припинення юридичної особи Багатофункціонального обслуговуючого підприємства "Меньківське". Вимоги мотивує тим, що відповідач понад рік не надає податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та обов’язкових платежів. Заборгованості по платежах до бюджету відповідач немає.

Представник позивача в судове засідання не з’явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлений вчасно та належним чином. Направив на адресу суду письмову заяву, в якій просить справу слухати без участі представника, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з"явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлений вчасно та належним чином. Про причини неявки не повідомив. Заперечення проти позову не надав.

Суд, вислухавши пояснення представника позивача, перевіривши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлені такі факти та відповідні їм правовідносини:

Відповідач – БОП "Меньківське" зареєстрований,  як юридичну особу, Радомишльською районною державною адміністрацією 21.08.2003 року.

Відповідно до ст.9 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.1991р. №1251-ХІІ, платники податків і зборів (обов”язкових платежів) зобов”язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов”язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов”язкових платежів).

Як свідчить довідка ДПІ у Радомишльському районі від 28.05.2010 року № 3343/7/15-101 відповідач не звітується перед податковим органом з 01.07.2008р., тобто на день подачі позову до суду –більше року.

Відповідно до ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" від 15.05.2003р. № 755-ІV, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, є підставою для постановляння судового рішення про припинення юридичної особи. Суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Вимоги позивача є законними.

Відповідач  заперечень проти позову не надав.

Заборгованості по платежах до бюджету відповідач немає.

Враховуючи викладене суд прийшов до висновку, що позовні вимоги щодо припинення юридичної особи обґрунтовані та підлягають до задоволення.

Керуючись ст.38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” від 15.05..2003р.,  ст.ст. 9-11, 18, 71, 158-163, 167, 254 КАС України, суд, -  

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу – Багатофункціональне обслуговуюче підприємство "Меньківське" (вул. Центральна, 57, с. Меньківка, Радомишльський район, Житомирська область, ідентифікаційний код 32604761).

Копію постанови направити державному реєстратору за місце державної реєстрації відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня складення постанови у повному обсязі. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                О.В. Капинос

  

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.07.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13373975
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4145/10/0670

Постанова від 19.07.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні