Ухвала
від 04.10.2010 по справі 2а-3840/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055  

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

04.10.2010 р.                                                                                    № 2а-3840/10/1470  

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Устинов І.А. розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва,

до приватного підприємства «Техно-Групп»,

про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації підприємства та припинення юридичної особи

                    

ВСТАНОВИВ:

Податковий орган звернувся до адміністративного суду з позовною заявою про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації приватного підприємства «Техно-Групп»та припинення юридичної особи.

До суду надійшла заява від представника позивача про розгляд справи за його відсутності.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтував тим, що засновнику підприємства ОСОБА_1 про реєстрацію на її ім’я товариства було відомо, але установчих документів вона не підписувала, діяльністю підприємства не займалася, а само підприємство використовувалося з метою прикриття незаконної господарської діяльності.

          Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

          Згідно з пунктом 17 ст. 11 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Це повноваження з врахуванням норм Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", який є спеціальним законом з питань державної реєстрації, припинення суб'єктів підприємницької діяльності, слід розуміти як повноваження на звернення до адміністративного суду з позовом про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно з ч. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Частиною 2 ст. 38 зазначеної вище норми Закону встановлено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно з частиною 2 статті 19 Конституції України ограни державної влади та органи місцевого самоврядування , їх посадові та службові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб що передбачені Конституцією та законами України.

          Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

          За таких обставин провадження у справі в частині визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації приватного підприємства «Техно-Групп»слід закрити.

Керуючись статтями 17, 157, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

           Закрити провадження у справі в частині визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації приватного підприємства «Техно-Групп».

           Відповідно до п.1 ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України, постанова або ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановлено цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

           Згідно пункту 3 ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

           Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

            

Суддя                                                                                                              Устинов І. А.

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13375237
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3840/10/1470

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 04.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 09.09.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 17.06.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні