Постанова
від 30.11.2010 по справі 2-а-7561/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-7561/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 листопада 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Касапа В.М.

при секретарі Федику Р.С.

< за участі > < перелік сторін >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > управління Пенсійн ого фонду України в Хмельниц ькому районі < 3-тя особа > до товариства з обмеженою відп овідальністю "Нефант" < 3-тя ос оба > про стягнення заборгов аності, -

В С Т А Н О В И В:

управління Пенсійног о фонду України в Хмельницьк ому районі звернулось з позо вом до ТзОВ "Нефант".

В обгрунтування своїх вимо г вказує, що відповідно до Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» відповідач є п латником внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування. Порушення в ідповідачем положень вказан ого Закону щодо сплати страх ових внесків в установлені с троки та в повному обсязі при звело до виникнення заборгов аності по сплаті страхових в несків, яка складає 1021 грн. 18 коп . В зв' язку з цим, позивач про сить стягнути з відповідача вказану заборгованість в пов ному обсязі.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав в повному обсязі.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, в судове засідання не з' я вився повторно, про день, час, місце судового засідання пов ідомлений належним чином.

Судом явка представника ві дповідача в судове засідання не визнавалася обов' язково ю. За таких обставин, з врахува нням думки представника пози вача, суд вважає за можливе ро зглянути справу без участі п редставника відповідача на п ідставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, з' ясував ши повно і всебічно обставин и справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повн ому обсязі.

Судом встановлено, що відпо відач - товариство з обмеже ною відповідальністю "Нефант ", ідентифікаційний код 33071948, за реєстроване Хмельницькою ра йонною державною адміністра цією 24 червня 2004 року, як юридич на особа.

Відповідно до ст.ст. 14, 15 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» (далі Закон) відпов ідач є платником страхових в несків до Пенсійного фонду У країни.

За змістом ст. 17 Закону на пла тника страхових внесків покл адені обов' язки щодо нараху вання, обчислення і сплати ст рахових внесків в повному об сязі в установлені строки. Зг ідно ч.6 ст. 20 цього ж Закону, стр ахувальники зобов'язані спл ачувати страхові внески, нар аховані за відповідний базов ий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього пері оду. Базовим періодом для від повідача у відповідності з а бзацу 2 ч.6 ст. 20 та п.1 ст. 14 Закону є календарний місяць.

Згідно ст. 106 Закону суми стр ахових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачен і страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Зак ону, в тому числі обчислені те риторіальними органами Пенс ійного фонду у випадках, пере дбачених частиною третьою ст атті 20 цього Закону, вважаютьс я простроченою заборговані стю із сплати страхових внес ків (далі - недоїмка) і стягуют ься в судовому порядку.

Позивачем, відповідно до ви мог п.14 ст. 106 Закону, у вересні 2010 року направлена вимога про с плату суми боргу, яка на момен т подання адміністративного позову не задоволена, відпов ідачем у встановленому зако ном порядку не оскаржувалася , а відтак є чинною та такою, що обґрунтовує факт узгодження недоїмки і є підставою для за доволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункту 3 статті 106 Закону у раз і якщо страхувальник, який од ержав вимогу територіальног о органу Пенсійного фонду пр о сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазнач ену у вимозі суму недоїмки, аб о не узгодив вимогу з відпові дним органом Пенсійного фонд у, або не оскаржив вимогу в суд овому порядку, а також у разі я кщо страхувальник узгодив ви могу, але не сплатив узгоджен у суму недоїмки протягом дес яти робочих днів після отрим ання узгодженої вимоги, відп овідний орган Пенсійного фон ду звертається в установлено му законом порядку і подає ви могу про сплату недоїмки до в ідповідного підрозділу держ авної виконавчої служби. У за значених випадках орган Пенс ійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Заборгованість відповідач а по сплаті страхових внескі в станом на 20.08.2010 року за липень 2010 року складає 1021 грн. 18 коп., вон а є обґрунтованою, відповіда є чинному законодавству і пі длягає стягненню. Наявність зазначеної заборгованості п ідтверджується наданими поз ивачем копіями картки особов ого рахунку та розрахунком с уми страхових внесків, викон аним самим відповідачем.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 КАС Укр аїни, ст.ст. 14, 15, 17, 20, 106 Закону Украї ни «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння», -

П О С Т А Н О В И В:

позов управління Пенс ійного фонду України в Хмель ницькому районі задоволити.

Стягнути з товариства з об меженою відповідальністю "Не фант", код 33071948, на користь управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Хмельницькому районі1021 (о дну тисячу двадцять одну) грн . 18 коп. заборгованості по внес кам на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я.

Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення.

Повний текст постанови в иготовлено 01 грудня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя В.М. Касап

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13375619
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-7561/10/2270

Ухвала від 22.10.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Постанова від 30.11.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні