Постанова
від 08.12.2010 по справі 2-а-7993/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-7993/10/2270/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 грудня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Касапа В.М.

при секретарі Федику Р.С.

< за участі > < перелік сторін >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Прокурора Ізяслав ського району в інтересах де ржави в особі Ізяславської м іжрайонної державної податк ової інспекції < 3-тя особа > до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Аграрне това риство" < 3-тя особа > про стягн ення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

В поданій до суду позовній з аяві прокурор зазначив, що ві дповідач зареєстрований як суб' єкт підприємницької ді яльності та є платником пода тків та зборів.

Згідно даних Ізяславської МДПІ станом на 15 жовтня 2010 року відповідач має заборговані сть перед бюджетом з податку на додану вартість в сумі 632288 г рн. 29 коп., з податку на прибуток приватних підприємств в сум і 25032 грн. 98 коп., та з орендної пла ти за землю в розмірі 4798 грн. 68 ко п., що підтверджується наявни ми у матеріалах справи докум ентами. У зв' язку з вищевикл аденими обставинами прокуро р просить стягнути з відпові дача суму заборгованості у п овному обсязі.

Прокурор та представник по зивача позов підтримали, про сили стягнути з відповідача на користь позивача в дохід Д ержавного бюджету заборгова ність в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про день, час, місце судово го засідання повідомлений на лежним чином. Судом явка пред ставника відповідача в судов е засідання не визнавалася о бов' язковою. За таких обста вин, з врахуванням думки прок урора та представника позива ча, суд вважає за можливе розг лянути справу без участі пре дставника відповідача на під ставі наявних доказів.

Заслухавши прокурора та по яснення представника позива ча, з' ясувавши повно і всебі чно обставини справи, суд вва жає, що позов підлягає задово ленню в повному обсязі.

Статтею 67 Конституції Украї ни визначено, що кожен зобов' язаний сплачувати податки і збори у розмірах, встановлен их законом. У відповідності д о п.3 ч.1 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування” плат ники податків і зборів (обов' язкових платежів) зобов' яза ні сплачувати належні суми п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) у встановлені зак онами терміни.

Як було встановлено судом п ри розгляді справи, що, зокрем а, випливає із пояснень учасн иків процесу, наявних в матер іалах справи розрахунку суми заборгованості та суми позо вних вимог, довідки про розмі р заборгованості, декларації з податку на прибуток підпри ємств, карток особового раху нку платника податків, облік ової картки платника податку на додану вартість та деклар ації по даному виду податку, п одаткової декларації по оре ндній платі за земельні діля нки державної і комунальної власності, рішення № 31 від 08 жо втня 2010 року про стягнення кош тів та продаж інших активів п латника податків в рахунок п огашення його податкового бо ргу, відповідач зареєстрован ий як суб' єкт підприємницьк ої діяльності та є платником податків. Відповідач вчасно не перераховує суми податкі в до бюджету, внаслідок чого с таном на 15 жовтня 2010 року має за боргованість перед бюджетом з податку на додану вартість в сумі 632288 грн. 29 коп., з податку н а прибуток приватних підприє мств в сумі 25032 грн. 98 коп., та з оре ндної плати за землю в розмір і 4798 грн. 68 коп., що разом складає 662119 грн. 95 коп.

Позивачем на адресу відпов ідача направлялись вимоги пр о сплату боргу, про що свідчат ь наявні у матеріалах справи копії корінців першої та дру гої податкових вимог від 02 се рпня та 02 вересня 2010 року відпо відно. На даний час заборгова ність відповідачем у добров ільному порядку не погашена. Сума заборгованості є узгод женою платником податків, у з в' язку з чим суд вважає, що за явлені вимоги обґрунтовані, підтверджені належними дока зами та підлягають задоволен ню в повному обсязі.

Враховуючи викладене, на пі дставі ст. 67 Конституції Украї ни, п.3 ч.1 ст.9 Закону України “Пр о систему оподаткування”, ке руючись ст.ст. 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 159 - 163 К АС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

позов прокурора Ізясл авського району в інтересах держави в особі Ізяславсько ї міжрайонної державної пода ткової інспекції задовольн ити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Агр арне товариство", код 32270884, на ко ристь Ізяславської міжрайон ної державної податкової інс пекції в дохід Державного бю джету України 662 119 (шістсот шіс тдесят дві тисячі сто дев'ятн адцять) грн. 95 коп. податкового боргу.

Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення.

Повний текст постанови в иготовлено 13 грудня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя < для копії > В.М. Касап

< для копії > < для копії >

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13375697
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-7993/10/2270

Ухвала від 09.11.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Постанова від 08.12.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні