Постанова
від 14.12.2010 по справі 2-а-8262/10/2270/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-8262/10/2270/15

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Майстер П.М.

при секретарі Тимощуку І.П.

за участі: представника позивача Во лчецького І.М.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > Славутської об'єдн аної державної податкової ін спекції в особі Нетішинськог о відділення < 3-тя особа > до малого приватного підприєм ства "Ріана" < 3-тя особа > про з вернення стягнення податков ого боргу на активи, -

В С Т А Н О В И В:

16 листопада 2010 року пози вач звернувся до суду з позов ом до малого приватного підп риємства "Ріана" про зверненн я стягнення податкового борг у на активи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що за відповідачем наявн а заборгованість перед бюдже том в сумі 340,00 грн., в т.ч.: подато к на прибуток - 170,00 грн., з них: штр афні санкції - 170,00 грн.; комуналь ний податок - 170,00 грн., з них: шт рафні санкції - 170,00 грн.

На судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав та просив суд ї х задовольнити, звернути стя гнення на активи відповідача в сумі 340,00 грн.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час і мі сце проведення повідомлений належним чином, про причини н еявки суд не повідомив.

Заслухавши представника п озивача, дослідивши матеріал и справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висно вку, що позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців, МПП "Ріана" зареєстрован е як юридична особа 03.09.2004 року, к од ЄДРПОУ - 14144487.

За відповідачем наявна заб оргованість перед бюджетом у сумі 340,00 грн., з них: податок на п рибуток - 170,00 грн., з них: штрафні санкції - 170,00 грн.; комунальний п одаток - 170,00 грн., з них: штрафні санкції - 170,00 грн.

Заборгованість підтверджу ється податковими повідомле ннями-рішеннями від 08.06.2010 року № 0001491500 та № 0001481500, карткою ос обового рахунку та матеріала ми справи.

Податкові повідомлення - рішення про застосування шт рафних (фінансових) санкцій в ідповідачем не оскаржувалис ь.

Славутською ОДПІ вживалис ь заходи до МПП "Ріана" про отр имання заборгованості, відпо відно до Закону України “Про порядок погашення зобов'яза нь перед бюджетами та держав ними цільовими фондами”, нап равлялись перша та друга под аткові вимоги про стягнення податкового боргу, прийняте рішення про стягнення коштів та продаж активів платника п одатків в рахунок погашення податкового боргу, проте вжи ті заходи не дали позитивног о результату щодо погашення зазначеної суми боргу і на те перішній час податковий борг відповідачем не погашено.

У відповідності зі статтею 124 Конституції України, юрисд икція судів поширюється на всі правовідносини, що вини кають у державі, водночас час тиною 2 статті 19 Конституції У країни визначено, що органи д ержавної влади (до яких належ ать органи державної податко вої служби) та органи місцево го самоврядування, їх посадо ві особи зобов'язані діяти ли ше на підставі, в межах повнов ажень та у спосіб, що передбач ені Конституцією та законами України.

Згідно п. 11 ст. 10 Закону Україн и “Про державну податкову сл ужбу в Україні” органи держа вної податкової служби подаю ть до судів позови до підпри ємств, установ, організацій т а громадян про стягнення заб оргованості перед бюджетом і державними цільовими фонда ми за рахунок їх майна.

Примусове стягнення подат кової заборгованості - перед бачена законодавством Украї ни процедура погашення подат кової заборгованості платни ка податків шляхом звернення стягнення на активи відпові дного платника податків.

Відповідно до Закону Украї ни „Про порядок погашення зо бов'язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами” (далі - Закон), податковий борг (недої мка) - податкове зобов'язання ( з урахуванням штрафних санкц ій за їх наявності), самостійн о узгоджене платником податк ів або узгоджене в адміністр ативному чи судовому порядку , але не сплачене у встановлен ий строк, а також пеня, нарахов ана на суму такого податково го зобов'язання.

Як зазначено у пункті 1.7 стат ті 1 Закону активами платника податків є кошти, матеріальн і та нематеріальні цінності, що належать юридичній або фі зичній особі за правом власн ості або повного господарськ ого відання.

Згідно ст. 3 Закону визначен о, що активи платників податк ів можуть бути примусово стя гнені в рахунок погашення йо го податкових зобов'язань ви ключно за рішенням суду.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, а суд згід но ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на їх безпосер едньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні .

Таким чином, МПП "Ріана", допу стило податковий борг в сумі 340,00 грн., що підтверджується по відомленнями - рішеннями, кар ткою особового рахунку та ро зрахунками позивача, а також матеріалами справи.

За таких підстав, у відповід ності до чинного законодавст ва, податковий борг відповід ача підлягає погашенню за ра хунок примусовому стягнення його активів в дохід Державн ого бюджету України.

Враховуючи те, що вимоги поз ивача є обґрунтованими, відп овідають дійсним обставинам та матеріалам справи, наявні підстави для задоволення по зовну в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 1 63, 167, 186 255, 257 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов за довольнити повністю.

Звернути стягнення на акти ви малого приватного підприє мства "Ріана" (Хмельницька о бласть, м. Нетішин, вул. Будіве льників, 1, кв. 121, код ЄДРПОУ - 14144487) в сумі 340,00 грн. (триста сорок гривень 00 коп.) в рахунок погаш ення податкового боргу в дох ід Державного бюджету Україн и.

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня її проголо шення. У разі застосування су дом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийня ття постанови у письмовому п ровадженні апеляційна скарг а подається протягом десяти днів з дня отримання копії по станови.

Повний текст постанови виготовлено 14 грудня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13375805
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-8262/10/2270/15

Ухвала від 17.11.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні