Ухвала
від 14.12.2010 по справі 16/210
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/210

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                              У Х В А Л А  

14.12.10 р.                                                                                     Справа № 16/210           

Господарський суд Донецької області у складі судді Манжур В.В.,

розглянувши матеріали скарги: Комунального підприємства „Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” м.Маріуполь

до органу виконання: Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку, м.Донецьк

про оскарження бездіяльності державної виконавчої служби

по справі за позовом: Комунального підприємства „Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” м.Маріуполь

до відповідача: Колективного підприємства „Обласна виробнича дирекція Донецького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України” м.Донецьк

про стягнення 7050грн. 26коп.

За участю представників сторін:

від скаржника (позивача): Яровий А.В. – за довіреністю

від відповідача: не з'явився

від ВДВС: Соколов В.Ю. – за довіреністю

СУТЬ СПОРУ:  

          Комунальне підприємство „Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” м.Маріуполь звернулось до господарського суду зі скаргою за              № 2617 від 11.10.10р., в якій просить визнати бездіяльність Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку неправомірною та зобов'язати  Відділ державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку здійснити необхідні заходи для виконання наказу господарського суду Донецької області від 08.09.06р.        № 16/210.

          В обґрунтування заявлених вимог скаржник посилається на порушення Відділом державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку приписів ст.25 Закону України „Про виконавче провадження”, у зв'язку з ненаданням стягувачу інформації щодо виконавчого провадження.

Відділ державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку надав до суду заперечення від 13.12.2010р. та просить відмовити у задоволенні скарги, посилаючись на виконання всіх необхідних дій щодо виконання виконавчого документу у відповідності до Закону України „Про виконавче провадження”.

          Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

          Рішенням господарського суду Донецької області від 30.08.2006р. позовні вимоги Комунального підприємства „Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” м.Маріуполь задоволені частково, з Колективного підприємства „Обласна виробнича дирекція Донецького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України” м.Донецьк на користь позивача стягнуто заборгованість у сумі 4375,51грн., інфляційні витрати у сумі 18,26грн., 3% річних у сумі 17,55грн., витрати по сплаті держмита в сумі 63,82грн., витрати з інформаційно-технічного забезпечення судового процесу в сумі 73,83грн.

          08.09.2006р. на виконання рішення виданий наказ.

          В порядку ст.24 Закону України „Про виконавче провадження” 14.05.09р. Відділом державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку було відкрито виконавче провадження з виконання вищезазначеного наказу та боржнику надано строк для добровільного його виконання.

          Також з метою перевірки майнового стану боржника направлені запити до обліково-реєстраційних установ з метою отримання інформації щодо рахунків, що належать боржнику в банківських установах, наявності у боржника на праві власності рухомого або нерухомого майна для подальшого звернення стягнення на рахунки або майно боржника та виконання наказу.

          Згідно ч.2 ст.25 Закону України „Про виконавче провадження”, державний виконавець  зобов'язаний провести виконавчі дії по виконанню рішення протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, а по виконанню рішення немайнового характеру – у двомісячний строк. Строки здійснення виконавчого провадження не поширюються на час відкладення провадження виконавчих дій або зупинення виконавчого провадження та на період реалізації арештованого майна боржника.

          Однак, накладення арешту на грошові кошти боржника, відповідно до ст.ст.5, 50 Закону України „Про виконавче провадження”, здійснено державним виконавцем лише у листопаді 2010р.

          Отже, Відділом державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку не надано до суду доказів проведення всіх необхідних заходів щодо примусового виконання рішення суду згідно Закону України „Про виконавче провадження” в межах визначеного діючим законодавством строку, а тому вимоги Комунального підприємства „Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” м.Маріуполь про визнання бездіяльності Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку неправомірною та зобов'язання Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку здійснити необхідні заходи для виконання наказу господарського суду Донецької області від 08.09.06р. № 16/210 підлягають задоволенню.

          Керуючись ст.ст.5, 85 Закону України «Про виконавче провадження», на підставі ст.ст.86, 121-2 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

          

Скаргу Комунального підприємства „Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” м.Маріуполь про визнання бездіяльності Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку неправомірною та зобов'язання Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку здійснити необхідні заходи для виконання наказу господарського суду Донецької області від 08.09.06р. № 16/210 – задовольнити.

Визнати бездіяльність Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку неправомірною.

Зобов'язати Відділ державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції у м.Донецьку здійснити необхідні заходи для виконання наказу господарського суду Донецької області від 08.09.06р. № 16/210.

Суддя                                                                                            Манжур В.В.                                          

Надруковано 4 примірники:

2 – сторонам, 1 – у справу

1 – ВДВС,

вик. Єрохіна В.В.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13376237
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/210

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 30.03.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Савицький Я.Ф.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коротченко Л.С.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 05.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Загинайко Тетяна Володимирівна

Постанова від 22.11.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Денісов А.О.

Рішення від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 12.10.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 06.10.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Коробенко Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні