Постанова
від 04.01.2011 по справі 2а-27382/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 04 січня 2011 р.                                                             справа № 2а-27382/10/0570

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардейської дивізії, 17

час прийняття постанови: 09 годин 05 хвилин.

Донецький окружний адміністративний суд в складі судді Зекунова Е.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в Пролетарському районі м. Донецька до Приватного підприємства «Аслан іншаат» про припинення юридичної особи, -

На підставі: пункту 2 ч. 1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування», яким передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господарського кодексу України суб'єкт господарювання ліквідується, у тому числі, у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Статтею 238 Господарського кодексу України визначено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Частиною 1 статті 239 цього Кодексу віднесено скасування державної реєстрації та ліквідацію суб’єкта господарювання до видів адміністративно-господарських санкцій.

Частиною 2 статті 247 Господарського кодексу України визначено, що скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб'єкта господарювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

Згідно із п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право: звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну податкову службу” ДПІ в Пролетарському р-ні м. Донецька уповноважена здійснювати контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Як передбачено ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, в тому числі, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням..

Керуючись ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України,

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції в Пролетарському районі м. Донецька до Приватного підприємства «Аслан іншаат» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Аслан іншаат» (ЄДРПОУ36811273, адреса: вул. Пролетарська, 72, м. Донецьк, 83031).

Відповідач зобов’язаний виконати указану постанову негайно.

Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням фізичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи-підприємця.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова, прийнята  у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

          

Суддя                                                                                      Зекунов Е. В.  

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.01.2011
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13378609
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-27382/10/0570

Постанова від 04.01.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зекунов Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні