Рішення
від 30.11.2010 по справі 9/209пд
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬ КОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, те л.381-88-46

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

30.11.10 р. Справа № 9/209пд

Господарський суд Донецьк ої області у складі судді Мар ченко О.А.

При секретарі судового зас ідання Толкунової Л.О.

розглянувши у відкритому с удовому засідання матеріали справи

за позовом Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, м.Доне цьк

до відповідача Закритого акціонерного товариства „ Завод вентиляційного обладн ання „Донвентилятор”, м.Доне цьк

про визнання дійсним догов ору купівлі-продажу будівель від 28.10.2010р.

за зустрічним позовом За критого акціонерного това риства „Завод вентиляційног о обладнання „Донвентилятор ”, м.Донецьк

до відповідача: Фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_1, м.Д онецьк

про визнання права власнос ті

За участю представників ст орін:

від позивача (за первісним п озовом): ОСОБА_1 - за паспо ртом ВС №НОМЕР_2 виданий П ролетарським РВ ДМУ УМВД Укр аїни в Донецькій області 28.12.1999р .;

від відповідача (за первісн им позовом): Мар' єнко С.В. - представник (за довіреніс тю №1/4-2414 від 22.11.2010р.).

СУТЬ СПОРУ:

Позивач, Фізична особа - п ідприємець ОСОБА_1, м.Доне цьк, звернувся до господарсь кого суду з позовом до відпов ідача, Закритого акціоне рного товариства „Завод вент иляційного обладнання „Донв ентилятор”, м.Донецьк, про виз нання дійсним договору купів лі-продажу будівель від 28.10.2010р.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що відповідач відмовився від нотаріального посвідчен ня договору купівлі-продажу будівель від 28.10.2010р. чим порушив законні права та інтереси по зивача, а також на ст.ст.15, 220 Циві льного кодексу України

Відповідач відзиву на позо в не представив, проте у судов ому засіданні проти позову з аперечував.

Згідно витягу з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців №7599468 Закрите акціонерне т овариство „Завод вентиляцій ного обладнання „Донвентиля тор”, м.Донецьк у Єдиному держ авному реєстрі юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів України станом на 19.11.2010р. зар еєстровано як юридична особа .

24.11.2010р. Закрите акціонерне то вариство „Завод вентиляційн ого обладнання „Донвентилят ор”, м.Донецьк звернулось до г осподарського суду Донецько ї області із зустрічною позо вною заявою №1/4-2389 від 14.11.2010р. до Фі зичної особи - підприємця О СОБА_1, м.Донецьк про визнанн я права власності на новоств орене нерухоме майно: будівл ю цеху №6, літ.Н-1, загальною площ ею 373,3 кв.м. по АДРЕСА_2; будів лю цеху №7, літ.О-1, загальною пло щею 170,7 кв.м. по АДРЕСА_2; реко нструйовану будівлю цеху №3, л іт.В-2, загальною площею 962,0 кв.м. по АДРЕСА_2; будівлю сараю , літ.Х, загальною площею 77,2 кв.м . по АДРЕСА_2; будівлю сараю , літ.Ц, загальною площею 4,8 кв.м . по АДРЕСА_2; будівлю тамбу ра, літ.в3, загальною площею 2,3 к в.м. по АДРЕСА_2.

Обґрунтовуючи зустрічні п озовні вимоги відповідач пос илається на те, що майно, яке є предметом спірного договору , знаходиться на земельних ді лянках, що орендовані Закри тим акціонерним товариств ом „Завод вентиляційного обл аднання „Донвентилятор”, м.Д онецьк та протягом 2009-2010 років о станнім за певних обставин з дійснено спорудження нових б удівель на орендованих земел ьних ділянках, які визначені Комунальним підприємством „ БТІ м. Донецька” як самочинно збудовані.

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 24.11.2010р . зустрічний позов Закритог о акціонерного товариства „Завод вентиляційного облад нання „Донвентилятор”, м.Дон ецьк прийнято до розгляду сп ільно із первісним позовом.

Позивач (за первісним позо вом) відзив на зустрічний поз ов не надав, однак у судовому з асіданні 30.11.2010р. проти задоволе ння зустрічних позовних вимо г заперечує.

Перед початком розгляду сп рави по суті представників с торін було ознайомлено з пра вами та обов' язками відпові дно до ст.ст.20, 22 Господарського процесуального кодексу Укра їни.

Розглянувши матеріали спр ави та оцінивши подані доказ и, заслухавши пояснення пред ставників сторін, господарсь кий суд встановив:

28.10.2010р. між Закритим акці онерним товариством „Завод в ентиляційного обладнання „Д онвентилятор”, м.Донецьк та Ф ізичною особою - підприємце м ОСОБА_1, м.Донецьк був укл адений договір купівлі-прода жу будівель, згідно п.1.1 якого п родавець (відповідач за перв існим позовом) зобов' язуєть ся передати у власність поку пцю (позивачу за первісним по зовом) наступні будівлі: буді влю цеху №6, літ.Н-1, загальною пл ощею 373,3 кв.м. по АДРЕСА_2; буд івлю цеху №7, літ.О-І, загальною площею 170,7 кв.м. по АДРЕСА_2; д ругий поверх будівлі цеху №3, л іт.В-2, загальною площею 484,3 кв.м. по АДРЕСА_2; будівлю сараю , літ.Х, загальною площею 77,2 кв.м . по АДРЕСА_2; будівлю сараю , літ.Ц, загальною площею 4,8 кв.м . по АДРЕСА_2; будівлю тамбу ра, літ.в3, загальною площею 2,3 к в.м. по АДРЕСА_2, а покупець зобов' язується прийняти вк азані будівлі і сплатити цін у відповідно до умов, що визна чені в цьому договорі, та прой ти реєстрацію приміщень у бю ро технічної інвентаризації (БТІ). Характеристика будівел ь наводиться в технічних пас портах, які видані бюро техні чної інвентаризації.

Зазначений договір укладе ний у письмовій формі, підпис аний генеральним директором Закритого акціонерного товариства „Завод вентиляці йного обладнання „Донвентил ятор” С.В. Мавродієм та Фі зичною особою - підприємцем ОСОБА_1

Згідно з актом оцінки, варті сть відчужуваних будівель ст ановить 549 737грн.00коп. (п.1.3 догово ру)

Розділом 3 „Передача об' єк та” договору визначено, що пе редача об' єкта здійснюєтьс я продавцем покупцю в 3-денний термін після нотаріального посвідчення цього договору. Передача об' єкта продавцем і прийняття об'єкта покупцем посвідчується актом прийому -передачі, який підписується сторонами.

Відповідно до п. 1.2 договору п раво власності на будівлі пе реходить до Покупця з момент у нотаріального посвідчення Договору.

Пунктами 2.1, 2.2 договору встан овлено, що покупець зобов' я заний внести грошові кошти з а придбаний об' єкт, протяго м 5 календарних днів з моменту переходу до нього права влас ності. Розрахунки за придбан ий об'єкт здійснюються покуп цем шляхом безготівкового пе рерахування всієї суми з сво го рахунка на рахунок продав ця.

Розділом 5 договору передба чено, що покупець зобов'язани й у встановлений цим договор ом термін сплатити ціну прод ажу об'єкта, у встановлений ци м Договором термін прийняти об'єкт.

Продавець зобов'язаний пер едати покупцю об'єкт у встано влений в договорі термін, у ра зі необхідності сприяти Поку пцю в переоформлені документ ів (розділ 6 договору).

За твердженням позивача (за зустрічним позовом), продаве ць відмовився від нотаріальн ого посвідчення договору.

Таким чином, договір купівл і-продажу будівель від 28.10.2010р. н отаріально не посвідчений.

На підставі чого, позивач зв ернувся до суду з вимогою виз нати договір купівлі-продажу будівель від 28.10.2010р. дійсним.

Виходячи з принципу повног о, всебічного та об' єктивно го розгляду всіх обставин сп рави, приймаючи до уваги обст авини, наведені позивачем у я кості підстави для визнання правочину дійсним, суд дійшо в висновку, що вказані твердж ення позивача не відповідают ь фактичним обставинам та ма теріалам справи, а позовні ви моги не підлягають задоволен ню з урахуванням наступного:

Правочином є дія особи, спря мована на набуття, зміну або п рипинення цивільних прав та обов' язків.

Відповідно до ст. 204 Цивільно го кодексу України, правочин є правомірним, якщо його неді йсність не встановлена закон ом або він не визнаний судом н едійсним.

Відповідно до ч.5 ст.656 Цивіль ного кодексу України особлив ості договору купівлі-продаж у окремих видів майна можуть встановлюватись законом.

Стаття 657 Цивільного кодекс у України встановлює, що дого вір купівлі-продажу земельно ї ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинк у або іншого нерухомого майн а укладається у письмовій фо рмі і підлягає нотаріальному посвідченню та державній ре єстрації.

Частина 3 ст. 640 Цивільного ко дексу України закріплює, що д оговір, який підлягає нотарі альному посвідченню або держ авній реєстрації є укладеним з моменту його нотаріальног о посвідчення або державної реєстрації, а в разі необхідн ості і нотаріального посвідч ення і державної реєстрації - з моменту державної реєстр ації.

Правочин підлягає державн ій реєстрації лише у випадка х, встановлених законом. Таки й правочин є вчиненим з момен ту його державної реєстрації . (ч.1 ст.210 Цивільного кодексу Ук раїни).

Частиною 1 ст. 220 Цивільного к одексу України передбачено, що в разі недодержання сторо нами вимоги закону про нотар іальне посвідчення договору , такий договір є нікчемним.

Згідно ч.2 ст. 220 Цивільного ко дексу України, такий правочи н може бути визнаний судом ді йсним при наявності таких ум ов: сторони домовилися щодо в сіх істотних умов договору; є письмові докази такої домов леності; відбулося повне або часткове виконання договору ; одна із сторін ухиляється ві д його нотаріального посвідч ення.

Вирішуючи спір про визнанн я правочину, який підлягає но таріальному посвідченню, дій сним, необхідно враховувати, що норма частини другої ст.220 Ц ивільного кодексу України не застосовується щодо правочи нів, які підлягають і нотаріа льному посвідченню, і держав ній реєстрації, оскільки мом ент вчинення таких правочині в відповідно до ст.ст. 210 та 640 Цив ільного кодексу України пов' язується з державною реєстра цією, тому вони не є укладеним и і не створюють прав та обов'я зків для сторін.

Виходячи з чого, оскільки до говір купівлі-продажу будіве ль від 28.10.2010р. підлягає і нотарі альному посвідченню, і держа вній реєстрації, позовні вим оги про визнання дійсним дог овору купівлі-продажу будіве ль від 28.10.2010р. укладеного між З акритим акціонерним товар иством „Завод вентиляційног о обладнання „Донвентилятор ”, м.Донецьк та Фізичною особо ю - підприємцем ОСОБА_1, м .Донецьк підлягають залишенн ю без задоволення.

На ряду з викладеним, як бул о зазначено вище, відповідач (за первісним позовом) зверну вся до господарського суду з зустрічною позовною заявою про визнання права власності на новостворене нерухоме ма йно: будівлю цеху №6, літ.Н-1, заг альною площею 373,3 кв.м. по АДРЕ СА_2; будівлю цеху №7, літ.О-1, за гальною площею 170,7 кв.м. по АДР ЕСА_2; реконструйовану буді влю цеху №3, літ.В-2, загальною пл ощею 962,0 кв.м. по АДРЕСА_2; буд івлю сараю, літ.Х, загальною пл ощею 77,2 кв.м. по АДРЕСА_2; буд івлю сараю, літ.Ц, загальною пл ощею 4,8 кв.м. по АДРЕСА_2; буді влю тамбура, літ.в3, загальною площею 2,3 кв.м. по АДРЕСА_2.

Виходячи з принципу повног о, всебічного та об'єктивного розгляду всіх обставин спра ви, суд вважає зустрічні позо вні вимоги відповідача (за пе рвісним позовом) про визнанн я права власності на новоств орене нерухоме майно: будівл ю цеху №6, літ.Н-1, загальною площ ею 373,3 кв.м. по АДРЕСА_2; будів лю цеху №7, літ.О-1, загальною пло щею 170,7 кв.м. по АДРЕСА_2; реко нструйовану будівлю цеху №3, л іт.В-2, загальною площею 962,0 кв.м. по АДРЕСА_2; будівлю сараю , літ.Х, загальною площею 77,2 кв.м . по АДРЕСА_2; будівлю сараю , літ.Ц, загальною площею 4,8 кв.м . по АДРЕСА_2; будівлю тамбу ра, літ.в3, загальною площею 2,3 к в.м. по АДРЕСА_2, такими, що п ідлягають задоволенню, з огл яду на таке:

13.04.2004р. між Закритим акціо нерним товариством „Завод ве нтиляційного обладнання „До нвентилятор” та виконавчим к омітетом Донецької міської р ади на підставі рішення Вико навчого комітету Донецької м іської ради від 18.02.2004р. №92/4 „Про п ередачу земельних ділянок в оренду закритому акціонерно му товариству „Завод вентиля ційного обладнання „Донвент илятор” для експлуатації існ уючої будівлі кузні, існуючи х нежитлових приміщень загот івельного цеху та техплощадк и в Будьоннівському районі” був укладений договір оренди земельної ділянки площею 9986к в.м., що знаходяться на територ ії Будьоннівського району м. Донецька (кадастрові номери 1410136200:00:024:0037 та 1410136200:024:0019) з терміном дії до 18.02.2009р., який засвідчений при ватним нотаріусом Донецьког о міського нотаріального окр угу Скляровой Л.В. в реєст рі за №577.

На підставі рішення Викона вчого комітету Донецької міс ької ради від 30.01.2007р. № 55/1 „Про пер едачу закритому акціонерном у товариству „Завод вентиляц ійного обладнання „Донвенти лятор” земельних ділянок в о ренду для експлуатації існую чої будівлі гаражу з окремою ділянкою відкритого складу та розміщення складу відкрит ого зберігання по вулиці Там бовська, 50 „а” у Будьоннівсько му районі” між позивачем (за з устрічним позовом) та викона вчим комітетом Донецької міс ької ради був укладений дого вір оренди земельної ділянки від 15.02.2007р. площею 0,4933га із земель несільськогосподарського п ризначення (кадастрові номер и 1410136200:00:024:0113, 1410136200:00:024:0114 та 1410136200:00:024:0112) з тер міном дії до 30.01.2012р., який засвід чений приватним нотаріусом Д онецького міського нотаріал ьного округу Ареп' євою О.О . в реєстрі за №516.

Згідно наявних у матеріала х справи копій свідоцтва про право власності на нерухоме майно від 29.07.2009р., виданого Голо вним управлінням благоустро ю та комунального обслуговув ання Донецької міської ради, та витягу про реєстрацію пра ва власності на нерухоме май но №23468879 від 03.08.2009р., виданого Кому нальним підприємством „Бюро технічної інвентаризації м. Донецьк”, Закрите акціонерне товариство „Завод вентиляці йного обладнання „Донвентил ятор” є власником об'єкту (буд івля цеху №1 літ. Б-1, площею 3729,7кв .м., будівля прибудови АБК літ. Б'-3, площею 649,6кв.м., будівля цеху №3 літ. В-1, площею 475,1кв.м., будівля цеху №2 літ. Г-1, площею 1073,7кв.м., бу дівля гаража літ. Д-1, площею 314,0к в.м., будівля виробничого цеху літ. К-1, площею 918,1кв.м., будівля с кладу літ.М-1, площею 88,8кв.м., буді вля цеху №5 літ. Л-1, площею 384,6кв.м .), що знаходяться за адресою: Д онецька область, м. Донецьк, ву л. Тамбовська, буд.50 б.

Відповідно до матеріалів с прави, 23.07.2010р. Виконавчим коміте том Донецької міської ради б уло прийнято рішення №46/39 „Про передачу закритому акціонер ному товариству „Завод венти ляційного обладнання „Дон ве нтилятор” земельних ділянок в оренду для експлуатації іс нуючих будівель виробничого призначення по АДРЕСА_2 у Будьоннівському районі».

Рішенням Донецької місько ї ради від 24.09.2010 року №48/48 внесені зміни до рішення міської рад и від 23.07.2010 року №46/39 „Про передач у закритому акціонерному тов ариству „Завод вентиляційно го обладнання „Донвентилято р” земельних ділянок в оренд у для експлуатації існуючих будівель виробничого призна чення по АДРЕСА_2 у Будьон нівському районі” у назві, пр еамбулі та пунктах 1 ,6 слова та цифри „АДРЕСА_2 замінені на слова та цифри „АДРЕСА_2 у відповідних відмінках.

У відповідності з рішенням и Донецької міської ради від 23.07.2010р. та від 24.09.2010р. між Позиваче м та Виконавчим комітетом До нецької міської ради були ук ладені договори оренди земел ьних ділянок від 07.10.2010р., а саме д оговір оренди земельної діля нки загальною площею 0,1473га, яка надана позивачу (за первісни м позовом) із земель несільсь когосподарського призначен ня, який зареєстрований у Кни зі записів державної реєстра ції договорів оренди землі в ід 18.10.2010р. за №041035200290 та договір оре нди земельної ділянки загаль ною площею 1,3131га., яка надана по зивачу (за первісним позовом ) із земель несільськогоспод арського призначення, який з ареєстрований у Книзі записі в державної реєстрації догов орів оренди землі від 18.10.2010р. за №041035200291.

Відповідно до наявної у мат еріалах справи копії інвента ризаційної справи №4/19885 по вули ці Тамбовській буд. 50 „г” прот ягом 2009-2010 років позивачем (за зу стрічним позовом) самочинно збудовано наступні об'єкти н ерухомості: будівлю цеху №6, лі т.Н-1, загальною площею 373,3 кв.м. п о АДРЕСА_2; будівлю цеху №7, літ.О-1, загальною площею 170,7 кв.м . по АДРЕСА_2; другий поверх будівлі цеху №3, літ.В-2, загальн ою площею 484,3 кв.м. по АДРЕСА_2 ; будівлю сараю, літ.Х, загальн ою площею 77,2 кв.м. по АДРЕСА_2 ; будівлю сараю, літ.Ц, загальн ою площею 4,8 кв.м. по АДРЕСА_2 ; будівлю тамбура, літ.в3, загал ьною площею 2,3 кв.м. по АДРЕСА _2.

Частиною 1 ст.316 Цивільного ко дексу України передбачає, що правом власності є право осо би на річ (майно), яке вона здій снює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від во лі інших осіб. Власникові нал ежать права володіння, корис тування та розпоряджання сво їм майном (ч. 1 ст. 317 Цивільного к одексу України).

Згідно з ч.ч. 1,2 ст.331 Цивільног о кодексу України право влас ності на нову річ, яка виготов лена (створена) особою, набува ється нею, якщо інше не встано влено договором або законом. Право власності на новоство рене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощ о) виникає з моменту завершен ня будівництва (створення ма йна).

Відповідно до технічного в исновку Дочірнього підприєм ства „Науково-дослідницький і проектний інститут „Донец ький промбудндіпроект” Держ авного акціонерного товарис тва „Будівельна компанія „Ук рбуд” зазначені вище будівлі та споруди знаходяться в зад овільному технічному стані, об' ємно-планувальні та конс труктивні рішення об'єктів в ідповідають вимогам державн их будівельних норм, будівлі та споруди мають 100% ступень бу дівельної готовності, та при датні до подальшого використ ання.

Виходячи зі звіту Фізичної особи - підприємця ОСОБА_ 7 про незалежну оцінку неру хомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 від 28.10.2 010р. вартість новоствореного м айна складає 549 737грн.00коп.

Таким чином, позивач (за зус трічним позовом) є власником новоствореної речі (спірног о майна) в порядку статей 328 та 3 31 Цивільного кодексу України , причому презумпція правомі рності зазначеного речового права визначена законом, зок рема, ст.328 Цивільного кодексу України.

Відповідно до ст. 319 Цивільно го кодексу України власник в олодіє, користується, розпор яджається своїм майном на вл асний розсуд. Власник має пра во вчиняти щодо свого майна б удь-які дії, які не суперечать закону.

Статтею 321 Цивільного кодек су України передбачено, що пр аво власності є непорушним. Н іхто не може бути протиправн о позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні . Особа може бути позбавлена п рава власності або обмежена у його здійсненні лише у випа дках і в порядку, встановлени х законом. Примусове відчуже ння об'єктів права власності може бути застосоване лише я к виняток з мотивів суспільн ої необхідності на підставі і в порядку, встановлених зак оном, та за умови попередньог о та повного відшкодування ї х вартості, крім випадків, вст ановлених частиною другою ст атті 353 цього Кодексу.

З огляду на наведене, означе не право власності Закрито го акціонерного товариств а „Завод вентиляційного обла днання „Донвентилятор”, м.До нецьк на спірне новостворене нерухоме майно виникло на за конних підставах, тому суд вв ажає безсумнівною наявність у позивача (за первісним позо вом) права власності на спірн у нерухомість. Статус нерухо мого майна, що визначений ста ттями 181 та 331 Цивільного кодекс у України, за висновком суду є властивим будівлі цеху №6, літ .Н-1, загальною площею 373,3 кв.м. по АДРЕСА_2; будівлі цеху №7, л іт.О-1, загальною площею 170,7 кв.м. по АДРЕСА_2; реконструйова ній будівлі цеху №3, літ.В-2, зага льною площею 962,0 кв.м. по АДРЕС А_2; будівлі сараю, літ.Х, зага льною площею 77,2 кв.м. по АДРЕС А_2; будівлі сараю, літ.Ц, зага льною площею 4,8 кв.м. по АДРЕС А_2; будівлі тамбура, літ.в3, за гальною площею 2,3 кв.м. по АДР ЕСА_2, оскільки за матеріала ми справи наведене вище майн о розташоване на земельній д ілянці, виділеній під означе ні цілі, а його переміщення є н еможливим без знецінення та зміни призначення. Наявності заперечень з боку третіх осі б відносно спорудження означ еного майна відповідач всупе реч статті 33 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни не довів належними та допу стимими доказами.

У відповідності до ст.16 Циві льного кодексу України кожна особа має право звернутися д о суду за захистом свого особ истого немайнового або майно вого права та інтересу, а спос обами захисту цивільних прав та інтересів, зокрема, може бу ти визнання права.

Згідно статті 20 Господарськ ого кодексу України права та законні інтереси суб' єктів господарювання захищаються шляхом, зокрема, визнання ная вності або відсутності прав.

У відповідності до ч.2 ст.328 Ци вільного кодексу України вст ановлюється презумпція прав омірності набуття права влас ності, якщо інше прямо не випл иває із закону або не встанов лене судом. Закрите акціонер не товариство „Завод вентиля ційного обладнання „Донвент илятор”, м.Донецьк може вимаг ати усунення будь-яких поруш ень його права власності, гар антованого ст. 41 Конституції У країни, хоч би ці порушення і н е були поєднані з позбавленн ям володіння. За нормами ст. 392 Ц ивільного кодексу України, в ласник наділений правом захи сту права власності в суді у р азі невизнання або оспорюван ня іншими особами такого пра ва власності.

Таким чином, враховуючи, що з боку позивача (за первісним позовом) оспорюється та не ви знається право власності від повідача (за первісним позов ом) на спірний об' єкт нерухо мості, приймаючи до уваги вис новки суду щодо правомірност і набуття відповідачем права власності на нерухоме майно , зустрічні позовні вимоги Закритого акціонерного то вариства „Завод вентиляційн ого обладнання „Донвентилят ор”, м.Донецьк є правомірними та такими, що підлягають задо воленню.

У відповідності до вимог с т.49 Господарського процесуал ьного кодексу України судові витрати за первісним та зуст річним позовами підлягають в іднесенню на позивача (за пер вісним позовом).

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 16, 204, 210, 220, 316, 319, 321, 328, 331, 392, 640, 656, 657 Цивільного кодексу Укра їни, ст.20 Господарського кодек су України, ст.ст. 4-2, 4-3, 22, 33, 35, 36, 43, 49, 75, 82-8 5 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд -

ВИРІШИВ:

Позов Фізичної особи - пі дприємця ОСОБА_1, м.Донець к до Закритого акціонерн ого товариства „Завод вентил яційного обладнання „Донвен тилятор”, м.Донецьк, про визна ння дійсним договору купівлі -продажу будівель від 28.10.2010р. - залишити без задоволення.

Зустрічні позовні вимоги Закритого акціонерного т овариства „Завод вентиляцій ного обладнання „Донвентиля тор”, м.Донецьк до Фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_1, м.Д онецьк про визнання права вл асності - задовольнити.

Визнати право власності Закритого акціонерного то вариства „Завод вентиляційн ого обладнання „Донвентилят ор” (за адресою: АДРЕСА_2, 83030 , код ЄДРПОУ 24321588, ІПН 243215805610) на ново створене нерухоме майно: буд івлю цеху №6, літ.Н-1, загальною п лощею 373,3 кв.м. по АДРЕСА_2; бу дівлю цеху №7, літ.О-1, загальною площею 170,7 кв.м. по АДРЕСА_2; р еконструйовану будівлю цеху №3, літ.В-2, загальною площею 962,0 к в.м. по АДРЕСА_2; будівлю сар аю, літ.Х, загальною площею 77,2 к в.м. по АДРЕСА_2; будівлю сар аю, літ.Ц, загальною площею 4,8 кв .м. по АДРЕСА_2; будівлю тамб ура, літ.в3, загальною площею 2,3 кв.м. по АДРЕСА_2.

Стягнути з Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (за а дресою: АДРЕСА_1, 83199, ІПН НО МЕР_1) на користь Закритог о акціонерного товариства „Завод вентиляційного облад нання „Донвентилятор” (за ад ресою: АДРЕСА_2, 83030, р/р 26009080025000 в ПАТ „Донгорбанк”, МФО 334970, код Є ДРПОУ 24321588, ІПН 243215805610) витрати по с платі державного мита в сумі 5 497грн.37коп. та витрати на інфор маційно-технічне забезпечен ня судового процесу в сумі 236г рн.00коп.

Видати накази після набутт я рішенням законної сили.

Рішення господарського су ду набирає законної сили піс ля закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо ост анню не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не б уло скасовано, набирає закон ної сили після розгляду спра ви апеляційним господарськи м судом.

У судовому засіданні 30.11.2010р. о голошено вступну та резолюти вну частини рішення.

Суддя Марченко О.А.

Повне рішення с кладено 30.11.2010р.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення30.11.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13380008
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/209пд

Рішення від 30.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

Ухвала від 24.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

Рішення від 30.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні