Постанова
від 27.12.2010 по справі 2а-8489/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.6.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

27 грудня 2010 року Справа № 2а-8489/10/1270

Суддя Луганського о кружного адміністративного суду Кравцова Н.В., розглянувш и у порядку скороченого пров адження адміністративну спр аву за адміністративним позо вом Стахановської об'єднаної державної податкової інспек ції до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Заво д металопром» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

11 листопада 2010 року на адресу Луганського окружного адмін істративного суду надійшла п озовна заява Стахановської о б'єднаної державної податков ої інспекції до Товариства з обмеженою відповідальні стю «Завод металопром» про п рипинення юридичної особи, в якій позивач зазначив, що від повідач зареєстрований вико навчим комітетом Стахановсь кої міської ради 11.10.2001 за № 1 392 120 0000 000046. Відповідач знаходиться на податковому обліку в Стахан овській об'єднаній державній податковій інспекції в Луга нській області з 17.10.2001.

Відповідач, як юридична осо ба, не звітує до Стахановсько ї об'єднаної державної подат кової інспекції в Луганській області з 19.01.2009, що підтверджує ться висновком Стахановсько ї об'єднаної державної подат кової інспекції в Луганській області.

У зв' язку з чим позивач пр осив припинити юридичну особ у відповідача.

Ухвалою суду від 15 листопад а 2010 року справу призначено до розгляду у скороченому пров адженні.

Відповідачу запропоновано у 10 денний строк з дня одержан ня ухвали про відкриття скор оченого провадження надати н а адресу Луганського окружно го адміністративного суду за перечення проти позову та не обхідні документи або письмо ву заяву про визнання позову .

Відповідачем копію ухвали про відкриття скороченого п ровадження отримано 13 грудня 2010 року, про що свідчить особис тий підпис його уповноважено ї особи на повідомленні про в ручення поштового відправле ння, заперечень проти позову або письмової заяви про визн ання позову у встановлений с трок не надано. Тому, суд вважа є можливим розглянути справу в порядку скороченого прова дження без проведення судово го засідання та виклику осіб , які беруть участь у справі.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, суд дійшов д о висновку про задоволення а дміністративного позову з на ступних підстав.

Судом встановлено та підтв ерджується матеріалами спра ви, що відповідач Товариств о з обмеженою відповідальн істю «Завод металопром» заре єстровано виконавчим коміте том Стахановської міської ра ди Луганської області 11.10.2001 за № 1 392 120 0000 000046. Відповідач знаходить ся на податковому обліку в Ст ахановській об'єднаній держа вній податковій інспекції в Луганській області з 16.10.2001 за № 91.

Висновком Стахановської о б'єднаної державної податков ої інспекції в Луганській об ласті підтверджується, що ві дповідач не звітує до податк ових органів з 19.01.2009.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподат кування» платники податків і зборів (обов' язкових плате жів) зобов' язані своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші н еобхідні відомості для нарах ування податків та інших обо в' язкових платежів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Оскільки відповідач більш е року не подає органам держа вної податкової інспекції до кументів фінансової звітнос ті, то це є підставою припинен ня його юридичної особи.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, ст. ст. п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців», ст . 9 Закону України «Про систему оподаткування», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Стахановсь кої об'єднаної державної под аткової інспекції до Товар иства з обмеженою відповід альністю «Завод металопром» про припинення юридичної ос оби задовольнити повністю.

Припинити юридичну о собу відповідача - Товари ства з обмеженою відповіда льністю «Завод металопром» - ід. код 31619536, що зареєстроване з а адресою: 94000, Луганська област ь, м. Стаханов, вул. К. Цеткін, 11.

Копію даної постанов и направити виконавчому комі тету Стахановської міської р ади Луганської області (94000, Луг анська область, м. Стаханов, ву л. Кірова, 32), після набрання пос тановою законної сили.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Донецького апеляційног о адміністративного суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Луганський окружний адмін істративний суд. Копія апеля ційної скарги одночасно надс илається особою, яка її подає до суду апеляційної інстанц ії.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною . У разі оскарження в апеляцій ному порядку постанови, прий нятої у скороченому провадже нні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є о статочною і оскарженню не пі длягає.

Суддя Н.В. Кравцова

Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13381279
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8489/10/1270

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Кравцова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні