Постанова
від 29.12.2010 по справі 2а-10293/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

29 грудня 2010 р.                                                                                    № 2а-10293/10/1370  

Львівський окружний адміністративний суд:

у складі судді Карп’як О.О.

розглянувши  у м. Львові в порядку скороченого провадження адміністративну справу

 Державна податкова інспекція у Личаківському районі м.Львова   

до

 ТзОВ "Компанія "Кредо"   

про

 про припинення юридичної особи ,

                                                        в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція в Личаківському  районі м. Львова звернулася до адміністративного суду з позовом про припинення юридичної особи «Компанія «Кредо».  

Відповідно до вимог ч.1 п.3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб’єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб –підприємців у випадках, передбачених законом.

   Ухвалою 12 листапада 2010 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі. Відповідач в зазначений в ухвалі строк заперечень на адміністративний позов не подав, на адресу суду повернувся конверт, який був направлений відповідачу по причині за закінченням терміну зберігання.

         За таких обставин суддя розглядає адміністративну справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суддя даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Кредо» зареєстроване Виконавчим комітетом Львівської міської ради, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

          Відповідач взятий на облік платника податків 01 грудня 2000 року за № 5230, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків № 795 від 19.10.2010 року.

Згідно акту від 13.10.2010 року, складеного ДПІ у Личаківському районі  м. Львова,   ТзОВ «Компанія Кредо»остання звітність підприємством подана за  І півріччя 2009 року.

У відповідності до довідки ДПІ у Личаківському  районі м. Львова  відповідач станом на 25.10.2010 року заборгованості по податках та платежах до бюджету немає.

Відповідно до п.8.6. Наказу державної податкової адміністрації України від 19.02.1998 №80 «Про затвердження Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів)»якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом , та у разі: не подання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності –то керівник органу державної податкової  служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків –про звернення до суду або господарського суду із заявою ( позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

04 листопада 2010 року  начальником ДПІ у Личаківському районі  м. Львова прийнято рішення у формі розпорядження № 76 про звернення до суду про припинення  підприємницької діяльності юридичної особи ТзОВ  «Компанія «Кредо».

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»однією з підстав для постановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно ч. 5 ст. 38 згаданого Закону, призначає в рішенні щодо припинення юридичної особи у зв’язку з її ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та встановлює строк і порядок її роботи. Державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про призначення комісії з припинення (ліквідаційної комісії) не пізніше наступного робочого дня з дати надходження відповідного рішення.

Як передбачено ч. 6 ст. 38 вищенаведеного Закону, у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв’язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги підставні і обґрунтовані, а тому адміністративний позов підлягає задоволенню.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 86, 87, 94, 158, 160, 162, 163, 167, 183-2   КАС України, суд –

п о с т а н о в и в :

1.          Адміністративний позов задоволити повністю.

2.          Припинити юридичну особу  –Товариство з обмеженою відповідальністю  «Компанія «Кредо», (адреса: м. Львів, вул. Мучна, 32 , ЄДРПОУ –31215581).

3.          Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія «Кредо»    виконати постанову негайно.

4.          Державному реєстратору, у відповідності до ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», направити копію постанови суду.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

     Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

   Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.     

Постанову складено та підписано 29.12.2010 року.

                  Суддя                                                                                                          Карп'як Оксана Орестівна

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13400000
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10293/10/1370

Постанова від 29.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 12.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні