Постанова
від 17.12.2010 по справі 2а-11615/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 грудня 2010 р. № 2а-11615/10/1370

Суддя Львівського окр ужного адміністративного су ду Гулик А.Г., розглянувши в по рядку скороченого проваджен ня адміністративну справу за позовом Державної податково ї інспекції у Галицькому рай оні м. Львова до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Щит-Панорама» про стягнення податкового боргу, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспек ція у Галицькому районі м. Льв ова (далі - ДПІ у Галицькому р айоні м. Львова) звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Щит-Панорама»(далі - ТзОВ «Щит-Панорама»), в якому проси ть суд стягнути з відповідач а до бюджету суму податковог о боргу у розмірі 78292 грн. 33 коп.

Позовні вимоги обґрунтов ані наявністю у відповідача заборгованості зі сплати под атку на додану вартість та не вжиттям заходів щодо погашен ня вказаної заборгованості, що зумовило виникнення подат кового боргу та звернення по зивача до адміністративного суду з позовом про стягнення такого боргу.

Ухвалою від 09.12.2010 року суддя відкрив скорочене проваджен ня у даній справі, надав відпо відачу строк для подання зап еречення проти позову або за яви про визнання позову та ро з' яснив наслідки такого неп одання.

Суддею встановлено, що позо вні вимоги не стосуються пра в, свобод, інтересів та обов' язків третіх осіб.

Суд належним чином виконав обов' язок щодо повідомленн я відповідача. Проте, поштове відправлення було повернуто на адресу суду, у зв' язку з в ідсутністю відповідача за вк азаною адресою, а тому, відпов ідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, від повідач вважається належним чином повідомлений про день та час судового розгляду спр ави.

Таким чином, суддя дійшов ви сновку про наявність достатн іх підстав для розгляду спра ви в порядку скороченого про вадження, без проведення суд ового засідання та виклику о сіб, які беруть участь у справ і.

Розглянувши матеріали спр ави, оцінивши повідомлені по зивачем обставини, дослідив ши надані докази, суддя дійшо в висновку, що позов слід задо вольнити, виходячи з наступн ого.

Відповідач - ТзОВ «Щит-Пан орама», зареєстроване викона вчим комітетом Львівської мі ської ради як юридична особа , ідентифікаційний коду юрид ичної особи - 31658439, місцезнахо дження: 79000, м. Львів, вул. Копер ніка, буд. 20, кв. 9, що підтвердж ується довідкою з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців, взяте на облік в ДПІ у Га лицькому районі м. Львова як п латник податків, що підтверд жується довідкою про взяття на облік платника податків (ф орма № 4-ОПП).

Як вбачається з мат еріалів справи, податковий б орг відповідача складається з податку на додану вартість в розмірі 78292 грн. 33 коп., що підтв ерджується довідкою ДПІ у Га лицькому районі м. Львова.

ДПІ у Галицькому райо ні м. Львова проведено невиїз ну документальну (камеральну ) перевірку податкової звітн ості з податку на додану варт ість ТзОВ «Щит-Панорама», за р езультатами якої складено ак т перевірки від 11.06.2010 року № 2451/15-2/31 658439.

Вказаною вище переві ркою встановлено заниження в ідповідачем суми ПДВ, яка під лягає нарахуванню до сплати в бюджет за квітень 2010 року на з агальну суму 75197 грн. 00 коп.

На підставі вказаног о вище акту перевірки, ДПІ у Га лицькому районі м. Львова при йнято податкове повідомленн я-рішення від 11.08.2010 року № 0010061521/0, як им відповідачу визначено сум у податкового зобов' язання за платежем податок на додан у вартість в розмірі 78956 грн. 85 ко п., в тому числі 75197 грн. 00 коп. - за основним платежем та 3759 грн. 85 к оп. - за штрафними (фінансови ми) санкціями.

Згідно з п.п. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов' язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и»від 21.12.2000 року № 2181-ІІІ, п.п. 4.9 п. 4 н аказу ДПА України «Про затве рдження Порядку направлення органами державної податков ої служби України податкових повідомлень платниками пода тків та рішень про застосува ння штрафних (фінансових) сан кцій», вказане вище податков е повідомлення-рішення від 11.0 8.2010 року № 0010061521/0 розміщене на дош ці оголошень, що підтверджує ться атом від 11.08.2010 року № 1408 про н еможливість вручення підпри ємству податкового повідомл ення-рішення.

Під час розгляду спр ави судом встановлено, що за п озивачем рахується сума пере плати з податку на додану вар тість у розмірі 664 грн. 52 коп. Сум а несплаченого відповідачем податкового боргу є узгодже ною та становить 78292 грн. 33 коп., а саме: 78956 грн. 85 коп. (сума ПДВ, виз наченого податковим повідом ленням-рішенням) - 664 грн. 52 коп . (сума переплати з ПДВ) = 78292 грн. 33 коп. (сума податкового боргу з ПДВ), що підтверджується дові дкою ДПІ у Галицькому районі м. Львова про податкову забор гованість.

Відповідно до положень п.п . 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов' яз ань платників податків перед бюджетами та державним ціль овими фондами», податкове зо бов' язання платника податк ів, нараховане контролюючим органом відповідно до п. 4.2 ст. 4 цього Закону, вважається узг одженим у день отримання пла тником податків податкового повідомлення-рішення, за вин ятком випадків його апеляцій ного чи судового оскарження у визначенні законодавством строки.

На виконання п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державним цільовими фо ндами», яка зазначає, що у разі коли платник податків не спл ачує узгоджену суму податков ого зобов' язання у встановл ені строки, податковий орган надсилає такому платнику по датків податкові вимоги, ДПІ у Галицькому районі м. Львова на адресу відповідача напра влялись податкові вимоги, а с аме: перша податкова вимога в ід 27.08.2010 року № 1/1216 та друга податк ова вимога від 28.10.2010 року № 2/1535, як і розміщенні на дошці податк ових оголошень, що підтвердж ується відповідними актами п ро неможливість вручення пла тнику податків податкових ви мог.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 З акону України «Про порядок п огашення зобов' язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами», платник податків сам остійно обчислює суму податк ового зобов' язання, яку заз начає у податковій деклараці ї.

Згідно з п.п. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 платни к податків зобов' язаний сам остійно сплатити суму податк ового зобов' язання, визначе ну у поданій ним податковій д екларації, протягом десяти к алендарних днів, наступних з а останнім днем відповідного граничного строку, передбач еного для подання податкової декларації, а п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 зазн ачено те, що узгоджена сума по даткового зобов' язання, не сплачена платником податків у строки, визначені ст. 5 визна ються сумою податкового борг у платника податків.

Податковим боргом (недоїм кою), у відповідності до п. 1.3 ст . 1 цього ж Закону вважається, п одаткове зобов' язання (з ур ахуванням штрафних санкцій з а їх наявності), самостійно уз годжене платником податків а бо узгоджене в адміністратив ному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений с трок, а також пеня, нарахована на суму такого податкового з обов' язання.

Отже, судом встановлено, що сума боргу відповідача є узг одженою та становить 78292 грн. 33 к оп. (недоїмка). Докази вжиття в ідповідачем заходів погашен ня податкового боргу в матер іалах справи відсутні.

Враховуючи наведене вище , суд вважає, що з відповідача слід стягнути на користь бюд жету суму податкового боргу в розмірі 78292 грн. 33 коп.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодек су адміністративного судочи нства України, судові витрат и з відповідача стягненню не підлягають.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 158-163, 167 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «Щ ит-Панорама»(місцезнаходжен ня: 79000, м. Львів, вул. Коперніка , буд. 20, кв. 9, код ЄДРПОУ - 31658439) на к ористь бюджету суму податков ого боргу в розмірі 78292 грн. 33 коп . (сімдесят вісім тисяч двісті дев' яносто дві гривні трид цять три копійки).

3. Постанову суду звернут и до негайного виконання.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о Кодексом адміністративног о судочинства України, якщо т аку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у ст рок, встановлений Кодексом а дміністративного судочинст ва України, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги судов е рішення, якщо його не скасов ано, набирає законної сили пі сля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження. Якщо строк апе ляційного оскарження буде по новлено, то вважається, що пос танова суду не набрала закон ної сили.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд. Копія апел яційної скарги одночасно над силається особою, яка її пода є, до Львівського апеляційно го адміністративного суду. А пеляційна скарга на постанов у суду першої інстанції пода ється протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі за стосування судом ч. 3 ст. 160 Коде ксу адміністративного судоч инства України, а також прийн яття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом 10 днів з дня отримання копії постано ви. Якщо суб' єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою ст. 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п' ятиденного строку з мом енту отримання суб' єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 183-2 Кодек су адміністративного судочи нства України, строк для пода ння апеляційної скарги сторо ною або іншою особою, яка брал а участь у справі, обчислюєть ся з моменту отримання копії постанови.

Повний текст постан ови складений та підписаний 17.12.2010 року.

Суддя Гул ик А.Г.

Дата ухвалення рішення17.12.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13400030
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11615/10/1370

Постанова від 17.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 09.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні