Постанова
від 24.12.2010 по справі 50/358-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

24.12.2010 справа № 50/358-б

За заявою закритого акц іонерного товариства "Росава "

до товариства з обмеженою відповідальністю "ГумаТекс-систем"

про визнання бан крутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника Ко лісніченко С.В.(дов. від 27.10.2009)

Від боржника не з' яв ився

Розпорядник майна не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до с уду із заявою про порушення с прави про банкрутство відсу тнього боржника, оскільки то вариство з обмеженою відпові дальністю „Гумма Текс-систем ” неспроможне сплатити борг у сумі 770 000,04 грн. протягом трьо х місяців з дня встановленог о для його сплати строку.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований як т овариство з обмеженою відпов ідальністю Голосіївською РД А у м. Києві за адресою: 03127, м. Киї в, Голосіївський район, просп ект 40-річчя Жовтня, будинок 120, к орпус 1, код ЄДРПОУ 31985379, заборгу вав кредитору 770 000,04 грн. і неспр оможний виконати свої грошов і зобов'язання щодо погашенн я даної заборгованості.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 09.06.2010 порушено пр овадження у справі №50/358-б та пр изначено до розгляду на 02.07.2010.

Ухвалою підготовчого засі дання господарського суду м. Києва від 02.07.2010 було визнано ро змір вимог кредитора - закрит ого акціонерного товариства "Росава", розпорядником майна з метою забезпечення майнов их інтересів кредиторів у сп раві №50/358-б призначено арбітра жного керуючого Гусара Іван а Олексійовича (ліцензія Дер жавного департаменту з питан ь банкрутства серії АВ № НО МЕР_1 від 06.03.2007, ідентифікаційн ий номер фізичної особи - пл атника податків та інших обо в”язкових платежів НОМЕР_ 2), якого зобов' язано не пі зніше двох місяців та десяти днів після дати проведення п ідготовчого засідання суду н адати суду на затвердження р еєстр вимог кредиторів боржн ика. Попереднє засідання суд у було призначено на 01.10.2010.

29.09.2010 через канцелярію суду в ід розпорядника майна боржни ка надійшов на затвердження реєстр вимог кредиторів.

01.10.2010 попереднє засідання суд у не відбулося у зв"язку з терм іновим відрядженням судді.

Розгляд справи було призна чено на 22.10.2010.

Ухвалою попереднього засі дання від 22.10.2010 було затверджен о реєстр вимог кредиторів та зобов"язано розпорядника ма йна товариства з обмеженою в ідповідальністю "Гума Текс-с истем" (ідентифікаційний код 30673592) арбітражного керуючого Гусара І.О. надати суду у стр ок, що не перевищує строку дії процедури розпорядження май ном, протокол зборів кредито рів боржника та протокол зас ідання комітету кредиторів.

16.11.2010 до господарського суду м. Києва надійшли протоколи з борів кредиторів боржника та засідання комітету кредитор ів.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 23.11.2010 розгляд спр ави було призначено на 08.12.2010.

08.12.2010 у судове засідання пред ставники сторін та розпорядн ик майна не з"явилися, всіх вит ребуваних доказів суду не на дали, причин неявки суд не пов ідомили, хоча про час та місце розгляду справи були повідо млені належним чином.

Розгляд справи було відкла дено на 24.12.2010.

В судовому засіданні 24.12.2010 пр едставник ініціюючого креди тора підтримав подану заяву про порушення справи про бан крутство, дав пояснення та на дав додаткові докази по суті справи. Представник ініціюю чого кредитора заявив усно к лопотання про винесення пост анови щодо визнання відсутнь ого боржника банкрутом, відк риття ліквідаційної процеду ри і призначення ліквідаторо м боржника арбітражного керу ючого Гусара Івана Олексійов ича(ліцензія Державного депа ртаменту з питань банкрутств а серії АВ № НОМЕР_1 від 06.03.2007 , ідентифікаційний номер фіз ичної особи-платника податкі в та інших обов”язкових плат ежів НОМЕР_2). Суд визнав да ну вимогу обґрунтованою та т акою, що підлягає задоволенн ю.

Представник боржника в суд ове засідання 24.12.2010 не з' явивс я, витребувані судом докази н е подав, причин неявки суд не п овідомив, хоча про час та місц е розгляду справи був повідо млений належним чином.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з”ясувавши актив і паси в боржника, суд дійшов до висн овку, що в матеріалах справи м істяться належні докази щодо наявності непогашеної і виз наної судом грошової заборго ваності боржника перед креди тором та докази, що підтвердж ують неспроможність боржник а погасити цю заборгованість через незадовільний результ ат застосування заходів щодо свого фінансового оздоровле ння.

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” к омітет кредиторів має право звернутись до господарськог о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом, від криття ліквідаційної процед ури та про призначення лікві датора.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/358-б, доводять безспірні сть грошових вимог заявника та неспроможність боржника в иконати свої зобов'язання пе ред кредитором у встановлени й Законом строк.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Заяв та клопотань щодо відк риття процедури санації, які передбачені ч.8 ст. 16 Закону, до господарського суду м. Києва не надходило.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у п останові про визнання боржни ка банкрутом господарський с уд відкриває ліквідаційну пр оцедуру, призначає ліквідато ра в порядку, передбаченому д ля призначення керуючого сан ацією. Господарський суд має право призначити ліквідатор ом особу, яка виконувала повн оваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією бо ржника.

Враховуючи вказані норми З акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. ст. 22, 23 і 24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати боржника - това риство з обмеженою відповіда льністю "ГумаТекс-систем" (03127, м . Київ, Голосіївський район, пр оспект 40-річчя Жовтня, будинок 120, корпус 1, код ЄДРПОУ 31985379) бан крутом.

2. Припинити процедуру розп орядження майном і відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Гусара Івана Олексійович а(ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства серії АВ № НОМЕР_1 від 06.03.2007, і дентифікаційний номер фізич ної особи-платника податків та інших обов”язкових платеж ів НОМЕР_2), якого зобов”яз ати в десятиденний строк пов ідомити про своє призначення державний орган з питань бан крутства та надати цьому орг ану інформацію для ведення є диної бази даних щодо підпри ємств-банкрутів.

4. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яза ти ліквідатора у відповід ності до чинного законодавст ва подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України чи Кабінету Мініст рів України у десятиденний с трок за його рахунок оголоше ння про визнання боржника ба нкрутом і відкриття ліквідац ійної процедури боржника, на дати суду докази публікації вищевказаного оголошення пр отягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал при мірника газети). Газетне огол ошення має містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом; най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о; дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури; відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

5. Зобов' язати ліквідатора письмово повідомити про виз нання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити з апити до органів державної п одаткової служби, інших держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов' язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов' язкових платежів), які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

6. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 24.12.2010.

8. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 24.12.2010.

9. Припинити стягнення з гро мадянина-підприємця за всіма виконавчими документами, за винятком виконавчих докумен тів за вимогами про стягненн я аліментів, а також за вимога ми про відшкодування шкоди, з аподіяної життю та здоров»ю громадян з 24.12.2010.

10. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 24.12.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);- відомості про реал ізацію об”єктів ліквідаційн ої маси з посиланням на уклад ені договори купівлі-продажу ;- копії договорів купівлі-про дажу та акти приймання-перед ачі майна;- реєстр вимог креди торів з даними про розміри по гашених вимог кредиторів.

11. Копію постанови направ ити для виконання:

- сторонам; ліквідатору, - К иївському управлінню з питан ь банкрутства (вул. П.Любченка , 15, м. Київ, 03150);- державному реєст ратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення (п 1 ст. 39 Закону України "Пр о державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців").

Суддя Л.Д.Головатюк

Дата ухвалення рішення24.12.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13402017
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/358-б

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 13.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 24.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 08.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 22.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні