Постанова
від 07.12.2010 по справі 3722/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2010 р. Справа № 2-а-3722/10/2170

Херсонський окружний а дміністративний суд

у складі: головуючого судді : Горшков В.М.,

розглянувши в порядку пись мового провадження адмініст ративну справу за позовом

Управління Пенсійного фон ду України в Суворовському р айоні м. Херсона до товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Вторма-Херсон" про стягнен ня заборгованості зі сплати страхових внесків на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування,

встановив:

Позивач звернувся до су ду з вказаним позовом до това риства з обмеженою відповіда льністю "Вторма-Херсон", у яком у просить стягнути з відпові дача заборгованість зі сплат и страхових внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування у розмірі 228, 80 грн.

У своїй позовній заяві Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Суворовському районі м . Херсона посилається на те, що відповідно до Закону Україн и "Про збір на обов'язкове держ авне пенсійне страхування", с трахувальник зобов'язаний по давати звітність територіал ьним органам Пенсійного фонд у у строки, в порядку та за фор мою, встановленими Пенсійним фондом, нараховувати, обчисл ювати і сплачувати в установ лені строки та в повному обся зі страхові внески. Оскільки відповідач, відповідно до зв ітних даних ф. 23 за жовтень 2009 р., має несплачену заборгованіс ть у розмірі 228, 80 грн., то позива ч просить стягнути її в судов ому порядку.

Позивач до суду надав заяву про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив. Разом з цим, 21.07.2010 року на юрид ичну адресу відповідача Хе рсонським окружним адміні стративним судом було направ лено копії ухвал про закінче ння підготовчого провадженн я і призначення справи до суд ового розгляду, про відкритт я провадження в адміністрати вній справі, копію позовної з аяви із доданими до неї докум ентами. Відповідно до змісту ухвали про закінчення підго товчого провадження і призна чення справи до судового роз гляду та повістки відповіда ч був повідомлений про місце , дату та час розгляду справи.

Згідно з ч.8 ст.35 КАС України в важається, що повістку вруче но юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесе ною до відповідного державно го реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підпис ом відповідної службової осо би.

За таких обставин, суд вважа є, що відповідач був належно п овідомлений про дату, час і мі сце судового засідання.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 якщо н емає перешкод для розгляду с прави у судовому засіданні, в изначених цією статтею, але п рибули не всі особи, які берут ь участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені п ро дату, час і місце судового р озгляду, суд має право розгля нути справу у письмовому про вадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеног о суд вважає за можливим розг лядати справу в порядку пись мового провадження.

Суд, розглянувши подані док ументи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактич ні обставини, на яких ґрунтує ться позов, об'єктивно оцінив ши докази, які мають юридичне значення для розгляду справ и і вирішення спору по суті, в становив наступне.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Вторма-Херсон " зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в С уворовському районі м. Херсо на у та є платником страхових внесків.

Відповідно до звітних дани х форми ф.23 за жовтень 2009 р. відпо відач має заборгованість по сплаті страхових внесків в с умі 228, 80 грн. Дана заборгованіс ть відповідачем так і не спла чена.

Статтею 1 Закону України "Пр о збір на обов'язкове державн е пенсійне страхування" вста новлено перелік осіб, що є пла тниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхуван ня. Зокрема, відповідно до п. 1 с т. 1 цього Закону, платниками з бору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'є кти підприємницької діяльно сті незалежно від форм власн ості, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання гр омадян та інші юридичні особ и.

Згідно з п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону "Пр о загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування" стр ахувальник зобов'язаний нара ховувати, обчислювати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до п. 6 ст. 20 Закону України "Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування" страхувальники зоб ов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відпов ідний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календ арних днів з дня закінчення ц ього періоду.

Відповідно до ст. 18 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання" страхові внески є цільо вим загальнообов'язковим пла тежем, який справляється на в сій території України в поря дку, встановленому цим Закон ом.

Відповідно до п. 1 ч. 8 розділу XV "Прикінцеві положення" Зако ну України "Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування" страхові внески, щ о перераховуються до солідар ної системи, сплачуються стр ахувальниками та застрахова ними особами на умовах і у пор ядку, визначених цим Законом та в розмірах, передбачених З аконом України "Про збір на об ов'язкове державне пенсійне страхування" для відповідних платників збору.

Відповідно до п. 2.3. Положення "Про управління Пенсійного ф онду України в районах, міста х і районах у містах", затвердж еного Постановою правління П енсійного фонду України №8-2 ві д 30.04.2002 року Управління Пенсій ного фонду має право: вимагат и від посадових осіб підприє мств, установ, організацій і ф ізичних осіб, які є платникам и збору або використовують к ошти Фонду, усунення порушен ь законодавства щодо сплати збору й використання коштів Фонду; вживати в установлено му законодавством порядку за ходів, спрямованих на стягне ння не внесених своєчасно су м збору разом з нарахованою п енею, а також застосовувати ш трафні санкції відповідно до законодавства.

Згідно абз. 8 ч.3 ст. 106 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання" у відповідних випадках орган Пенсійного фонду має п раво звернутися до суду з поз овом про стягнення недоїмки із загальнообов' язкового д ержавного пенсійного страху вання.

Обставина, що відповідач ма є заборгованість по несплаче ним страховим внескам в сумі 228, 80 грн. підтверджується нада ною позивачем випискою з кар тки особового рахунку та роз рахунком суми боргу.

Доказів про сплату суму бор гу на день розгляду справи до суду не надходило.

На підставі викладеного су д приходить до висновку про з адоволення позовних вимог по зивача.

Керуючись ст. ст. 8, 9,12, 19, 158 - 163, 167 К АС України, суд

постановив:

Позовні вимоги задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Вто рма-Херсон" (код 32391555) на користь Управління Пенсійного фонду України в Суворовському рай оні м. Херсона (р/р 256053051213 в ОПЕРВ Х ОУ Ощадбанку, МФО 352457, код 21294856) бор г в сумі 228, 80 грн. (двісті двадцят ь вісім грн. 80 коп.).

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння. В разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Гор шков В.М.

кат. 6.13

Дата ухвалення рішення07.12.2010
Оприлюднено13.01.2011
Номер документу13410953
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3722/10/2170

Постанова від 07.12.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні