Постанова
від 10.01.2011 по справі 2а-10923/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 січня 2011 р. № 2а-10923/10/1370

Львівський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Лунь З.І.

при секретарі Івашків В .І.

за участю представників сторін

від позивача: Панас Ю.А.

від відповідача: не з' яви вся

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Галицькому районі м. Л ьвова до Приватного підприєм ства «Віта Лайт»про стягненн я заборгованості в сумі 6 740 грн . 69 коп.,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді в Львівськ ому окружному адміністратив ному суді знаходиться справа за позовом Управління Пенсі йного фонду України в Галиць кому районі м. Львова до Прива тного підприємства «Віта Лай т»про стягнення заборговано сті в сумі 6 740 грн. 69 коп. по сплат і внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав з підстав, викладених в по зовній заяві, просив позов за довольнити.

Відповідач явку уповнова женого представника в судове засідання не забезпечив, пис ьмового пояснення на позов н е подав.

На адресу суду повернувся п оштовий конверт, адресований ПП «Віта Лайт»за адресою: вул . І.Франка, 116/6, м. Львів з відмітк ою, що за зазначеною адресою ф ірма не числиться.

Відповідно до ст. 18 Закону У країни "Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців", якщо в ідомості, які підлягають вне сенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до ньог о, то такі відомості вважають ся достовірними і можуть бут и використані в спорі з треть ою особою, доки до них не внесе но відповідних змін.

Як вбачається з дові дки з Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців, місцез находження відповідача зазн ачено: 79011, м. Львів, вул. І.Франка , буд. 116. кв. 6. Станом на день розг ляду справи змін до ЄДР внесе но не було. Відтак, суд вважає за можливе розглядати справу на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши матер іали справи, заслухавши пояс нення представника позивача , дослідивши та оцінивши дока зи, які мають значення для спр ави, суд встановив наступне.

Відповідач - Приватне під приємство «Віта Лайт», є плат ником страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування та у відповідності до п. 6 ч. 2 ст. 17 За кону України “Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування” зобов' язани й нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені с троки та в повному обсязі стр ахові внески.

Як вбачається із поданих ПП «Віта Лайт» Розрахунків сум страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування, що підляг ають сплаті за вересень 2010 рок у підприємство повинно було сплати 6930,77 грн. страхових внес ків.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” страхувальники зо бов'язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий звітний періо д, не пізніше ніж через 20 кален дарних днів із дня закінченн я цього періоду. Базовим звіт ним періодом є календарний м ісяць.

Статтею 106 Закону України "Пр о загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування" виз начено, що суми страхових вне сків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувал ьниками у строки, визначені с таттею 20 цього Закону, в тому ч ислі обчислені територіальн ими органами Пенсійного фонд у у випадках, передбачених ча стиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроч еною заборгованістю із сплат и страхових внесків (далі - нед оїмка) і стягуються з нарахув анням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Згідно розрахунку позовни х вимог по ПП «Віта Лайт»забо ргованість відповідача по сп латі внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування складає 6740 грн. 69 ко п. (6930,77 - 190,08 фактично сплачених страхових внесків) та підляг ає стягненню.

Докази вжиття відповідаче м заходів погашення заборгов аності по сплаті внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування в ма теріалах справи відсутні.

Таким чином, на підст аві наявних у справі доказів , суд дійшов висновку, що позов ні вимоги є обґрунтовані та п ідлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст. 94 К одексу адміністративного су дочинства України, судові ви трати з відповідача не належ ить стягувати.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 158, 160-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити ад міністративний позов повніс тю.

Стягнути з Приватного пі дприємства «Віта Лайт»(місце знаходження: 79011, м. Львів, вул . І. Франка, буд. 116, кВ. 6, ідентиф ікаційний код 34259642) на користь У правління Пенсійного фонду У країни в Галицькому районі м . Львова (місцезнаходження: м. Львів, пр. Червоної Калини, 35, ід ентифікаційний код 20847365) 6 740 (шіст ь тисяч сімсот сорок) грн. 69 коп . заборгованості по сплаті вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку, п ередбаченому ст. 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Апеляційна скарга подаєт ься до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Львівський окружний адм іністративний суд. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції. Апеляційна скарга на по станову суду першої інстанці ї подається протягом де сяти днів з дня її проголошен ня. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цьо го Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому пров адженні апеляційна скарга по дається протягом десят и днів з дня отримання копії п останови.

В судовому засіданні ого лошено вступну та резолютивн у частини постанови.

Постанова в повному обсязі складена 11.01.2011 року.

Суддя Лунь З .І.

Дата ухвалення рішення10.01.2011
Оприлюднено17.01.2011
Номер документу13433967
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10923/10/1370

Постанова від 10.01.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 29.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 26.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні