Постанова
від 02.12.2010 по справі 3827/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 грудня 2010 р. Справа № 2-а-3827/10/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд

у складі: головуючого судді : Горшков В.М.,

розглянувши в порядку пис ьмового провадження адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у м. Херсоні до Кредитної с пілки "Вітязь-Н" про припиненн я юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інсп екція у м. Херсоні (далі по тек сту Позивач або ДПІ) звернула сь до суду з позовом до Кредит ної спілки "Вітязь-Н" (далі по т ексту Відповідач) про припин ення юридичної особи.

Представник Позивача у суд ове засідання не прибув, разо м з цим від нього надійшла зая ва відповідно до змісту якої Позивач позовні вимоги підт римує в повному обсязі та про сив справу розглянути без йо го участі.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив. Про дату, час та місце розг ляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні в разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта. Виходяч и з вищевикладеного суд вваж ає за можливе розглядати спр аву в порядку письмового про вадження.

Так, відповідно до змісту по зову відносно Відповідача вн есено запис до Єдиного держа вного реєстру про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням. Це є підставою для припинення юр идичної особи.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, всебічно і по вно з'ясувавши фактичні обст авини, на яких ґрунтується по зов, об'єктивно оцінивши дока зи, які мають юридичне значен ня для розгляду справи і вирі шення спору по суті, суд вважа є, що позовні вимоги підлягаю ть задоволенню, виходячи із н аступного.

Кредитна спілка "Вітязь-Н" з ареєстрована як юридична осо ба 27.01.2005 р. (ідентифікаційний ко д 33277770). Юридична адреса: вул. Л еніна, б.10, кв.23 м. Херсон, 73000. Як п латник податку відповідач з 27.01.2005 року знаходиться на облік у в Державній податковій інс пекції у м. Херсоні.

Відповідно до ст.33 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” юридич на особа припиняється за суд овим рішенням, прийнятим у ви падках, передбачених законом .

Згідно ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців” підставою д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, зокрема є наявніст ь в Єдиному державному реєст рі запису про відсутність юр идичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців станом на 29.06.2010 року в підрозділі "Статус відомост ей про юридичну особу" містит ься запис про відсутність юр идичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

За таких обставин, суд погод жується з вимогами Позивача про припинення юридичної осо би Кредитної спілки "Вітязь-Н ".

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” суд, який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язане з банкрутство м юридичної особи, у день набр ання таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 160-163 КАС України, ст.ст. 33,38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, суд -

постановив:

Позов Державної податко вої інспекції у м. Херсоні до К редитної спілки "Вітязь-Н" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити діяльність юрид ичної особи Кредитної спілки "Вітязь-Н" (ідентифікаційний к од юридичної особи 33277770).

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації юридичної о соби.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння. В разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Гор шков В.М.

кат. 6.6.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.12.2010
Оприлюднено17.01.2011
Номер документу13434367
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3827/10/2170

Постанова від 02.12.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні