Постанова
від 12.01.2011 по справі 2а-10470/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.19

ПОСТАНОВА

Іменем України

12 січня 2011 року Справа № 2а-10470/10/1270

Суддя Луганського о кружного адміністративного суду Кравцова Н.В., розглянувш и у порядку скороченого пров адження адміністративну спр аву за адміністративним позо вом Прокурора Жовтневого рай ону м. Луганська в інтересах д ержави в особі Луганського т ериторіального управління Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку до В ідкритого акціонерного това риства "Центральна збагачува льна фабрика «Криворізька» п ро стягнення суми штрафних с анкцій у розмірі 17 000,00 грн. на пі дставі постанови про накладе ння санкцій за правопорушенн я на ринку цінних паперів № 71-Л У від 10.06.2010,-

ВСТАНОВИВ

27 грудня 2010 до суду звернувся прокурор Жовтневого району м. Луганська в інтересах держ ави в особі Луганського тери торіального управління Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку до Відк ритого акціонерного товарис тва "Центральна збагачувальн а фабрика «Криворізька» про стягнення суми штрафних санк цій у прибуток держави.

В обґрунтування позов них вимог прокурор зазначав, що ВАТ «Центральна збагачув альна фабрика «Криворізька» в порушення вимог Положення «Про розкриття інформації е мітентами цінних паперів», з атвердженого рішенням ДКЦПФ Р № 1591 від 19.12.2006 року в термін до 25.04 .2010 не розкрило регулярну квар тальну інформацію за І кварт ал 2010 року шляхом її розміщенн я в загальнодоступній інформ аційній базі даних Комісії.

У зв' язку з чим, 10.06.2010 начальн иком ЛТУ ДКЦПФР у відношенні відповідача була винесена п останова № 71-ЛУ про накладення санкцій за правопорушення н а ринку цінних паперів у розм ірі 17 000,00 грн., яку необхідно бул о сплатити протягом 15 днів з д ня отримання постанови та ко пії платіжних документів нап равити позивачу.

Добровільно відповідачем штрафна санкція не сплачена, тому прокурор просив суд стя гнути з відповідача штрафну санкцію у розмірі 17 000,00 грн. в до хід Державного бюджету.

Ухвалою суду від 29 грудня 2010 р оку справу призначено до роз гляду у скороченому провадже нні.

29 грудня 2010 року ВАТ "Централь на збагачувальна фабрика «Кр иворізька» направлено копію ухвали про відкриття скороч еного провадження, яку отрим ано відповідачем 31.12.2010, про що с відчить особистий підпис йог о уповноваженого представни ка на повідомленні про вруче ння поштового відправлення.

Відповідачу запропоновано у 10 денний строк з дня одержан ня ухвали про відкриття скор оченого провадження надати н а адресу Луганського окружно го адміністративного суду за перечення проти позову та не обхідні документи або письмо ву заяву про визнання позову .

Заперечень проти позову аб о письмової заяви про визнан ня позову у встановлений стр ок відповідачем не надано. То му, суд вважає можливим розгл янути справу в порядку скоро ченого провадження, без пров едення судового засідання та виклику осіб, які беруть учас ть у справі.

Оцінивши повідомлені прок урором обставини, суд дійшов до висновку про задоволення адміністративного позову з наступних підстав.

Згідно з ч.2 ст. 36-1 Закону Украї ни «Про прокуратуру», підста вою представництва у суді ін тересів держави - наявність порушень або загрози поруше нь економічних, політичних т а інших державних інтересів внаслідок протиправних дій ( бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняютьс я у відносинах між ними або з д ержавою.

Відповідно до Закону Украї ни «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні» та Правил розгляду справ про порушення вимог законод авства на ринку цінних папер ів та застосування санкцій, з атверджених Рішенням держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 № 227 2 (далі - Правила) Луганське тер иторіальне управління ДКЦПФ Р здійснює контроль за дотри манням вимог законодавства н а ринку цінних паперів. При ви явлені фактів порушень закон одавства про цінні папери уп овноважені особи ДКЦПФР скла дають акти про правопорушенн я на ринку цінних паперів, які у подальшому є підставою для винесення постанов про накл адання штрафних санкцій.

Судом встановлено, що відпо відач в порушення вимог стат ті 40 Закону України «Про держа вне регулювання ринку цінних паперів в Україні», Положенн я «Про розкриття інформації емітентами цінних паперів» ( далі - Положення), затверджено го рішенням ДКЦПФР № 1591 від 19.12.2006 року, зареєстрованого в Міні стерстві юстиції України 05.02.200 7 року за № 97/13364, не розкрив регул ярну квартальну інформацію з а І квартал 2010 року шляхом її ро зміщення в загальнодоступні й інформаційній базі даних К омісії.

Відповідно до ч.4 ст.40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», річна інфор мація про емітента є відкрит ою і підлягає оприлюдненню е мітентом у строк не пізніше 30 квітня року, наступного за зв ітним, шляхом опублікування її в одному з офіційних друко ваних видань Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України або Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку і розміщення у загал ьнодоступній інформаційній базі даних Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку про ринок цінних пап ерів. Примірник офіційного д рукованого видання, в якому о публіковано річну інформаці ю про емітента, він (емітент) н адсилає до Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку.

Згідно п.1, п. 3 розділу ІV Полож ення «Про розкриття інформац ії емітентами цінних паперів », затвердженого рішенням ДК ЦПФР №1591 від 19.12.2006 року, розкритт я квартальної інформації на фондовому ринку здійснюєтьс я шляхом її розміщення в зага льнодоступній інформаційні й базі даних Комісії та подан ня до Комісії.

Особи, зазначені у підпункт ах 3.1, 3.4-3.8 пункту 3 глави 1 цього ро зділу, зобов' язані розкрити квартальну інформацію у стр ок не пізніше 25 числа місяця, н аступного за звітним квартал ом, квартальну інформацію за четвертий квартал - не пізн іше 20 лютого року, наступного за звітним роком.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 11 Зако ну України «Про державне рег улювання ринку цінних папері в в Україні» державна комісі я з цінних паперів та фондово го ринку застосовує до юриди чних осіб фінансові санкції за нерозміщення, розміщення не в повному обсязі інформац ії та/або розміщення недосто вірної інформації у загально доступній інформаційній баз і даних Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку про ринок цінних папері в у розмірі до тисячі неопода тковуваних мінімумів доході в громадян.

У судовому засіданні встан овлено, що за результатами ви явлених порушень на ринку ці нних паперів позивачем склад ено постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 20.05.2010 (а.с. 3) та акт про правопорушенн я на ринку цінних паперів № 71-Л У від 31.05.2010 (а.с. 5), які направлено в ідповідачу 20.05.2010 (а.с. 4).

На підставі ст.ст. 8, 9, 11, 12 Закон у України «Про державне регу лювання ринку цінних паперів в Україні» 10.06.2010 позивачем вине сено постанова № 71-ЛУ про накл адення санкцій на відповідач а за правопорушення на ринку цінних паперів у розмірі 17000,00 г рн., яку 11.06.2010 направлено відпов ідачу (а.с. 8-9).

Суд зазначає, що постанову п ро накладання санкцій за пра вопорушення на ринку цінних паперів відповідачем у встан овленому законодавством пор ядку не оскаржено, копій плат іжних документів, що підтвер джують виконання постанови д о позивача не надходило, що св ідчить про несплату суми штр афу в Державний бюджет.

Враховуючи, що позовні вимо ги документально обґрунтова ні, відповідають діючому зак онодавству, суд вважає за нео бхідне стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Це нтральна збагачувальна фабр ика «Криворізька» суму штраф ної санкції у розмірі 17000,00 грн. в дохід Державного бюджету Ук раїни.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки пр окурор звільнений від їх спл ати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністратив ного судочинства України не передбачено їх стягнення у д аних випадках.

Керуючись Законом України «Про державне регулювання р инку цінних паперів в Україн і», ст. ст. 17, 18, 87, 94, 136, 158-163 Кодексу адм іністративного судочинства України суд,-

ПОСТАНОВИВ

Позовні вимоги Прокурора Жовтневого району м. Лугансь ка в інтересах держави в особ і Луганського територіально го управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку до Відкритого акц іонерного товариства "Центра льна збагачувальна фабрика « Криворізька» про стягнення с уми штрафних санкцій у розмі рі 17 000,00 грн. на підставі постано ви про накладення санкцій за правопорушення на ринку цін них паперів № 71-ЛУ від 10.06.2010 задов ольнити.

Стягнути з Відкритог о акціонерного товариства "Ц ентральна збагачувальна фаб рика «Криворізька»(94100, Луганс ька область, м. Брянка, вул. Спа сательна, 1, код ЄДРПОУ 00178548) суму штрафної санкції у розмірі 17 000,00 грн. (сімнадцять тисяч грив ень) в дохід Державного бюдже ту України - р/р 31115106700017 в ГУ ДКУ в Луганській області, МФО 804013, ко д 24048321, код бюджетної класифіка ції 21081100.

Постанова підлягає н егайному виконанню.

Постанова суду може бути ос каржена до Донецького апеляц ійного адміністративного су ду.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п ' ятиденного строку з момент у отримання суб' єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Суддя Н.В. Кравцова

Дата ухвалення рішення12.01.2011
Оприлюднено20.01.2011
Номер документу13455835
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10470/10/1270

Постанова від 12.01.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Кравцова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні