Постанова
від 10.01.2011 по справі 2а-6119/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2011 року                                                                        № 2а-6119/10/2370

                                                                                   м. Черкаси  

   

Черкаський окружний адміністративний суд  у складі головуючого-судді Руденко А.В., розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у Шполянському районі Черкаської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Україна – Світ АБ» про припинення юридичної особи, -

встановив:

До суду з позовною заявою звернулася державна податкова інспекція у Шполянському районі Черкаської області, в якій просить припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю «Україна – Світ АБ».

      На підставі вимог ч. 4 ст. 1832 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається в порядку скороченого провадження суддею одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Ухвалу про відкриття скороченого провадження 10.12.2010р. надіслано відповідачеві рекомендованим листом за адресою, зазначеною в свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи, а саме: 20600, Черкаська область, Шполянський район,  м. Шпола, вул. Леніна, буд. 25,  однак повернуто до суду 20.12.2010р., у зв’язку з тим, що адресат за зазначеною адресою не значиться.

Згідно ч. 4 ст. 33 КАС України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин вважається, що така повістка вручена належним чином.  

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 183-2 КАС України справа в порядку скороченого провадження повинна бути розглянута не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Відповідачем заперечення проти позову чи заява про визнання позову не подані, тому справа розглядається судом за наявними у справі документами.

Статтею 19 Господарського кодексу України передбачено обов'язок усіх суб'єктів господарювання здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» №755-IV від 15.05.2003р., що є спеціальним в частині регулювання відносин, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб-підприємців, в свою чергу, визначено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності  відповідно до закону є однією з підстав для постановлення рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 статті 239 Господарського кодексу України  органи державної влади відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб'єктів господарювання адміністративно-господарські санкції, а саме: скасування державної реєстрації та ліквідація суб'єкта господарювання.

На підставі викладеного, керуючись статтями 41, 86, 159, 162, 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Шполянському районі Черкаської області задовольнити повністю.

         Припинити юридичну особу – товариства з обмеженою відповідальністю «Україна – Світ АБ», ідентифікаційний номер 36036969, місцезнаходження: 20600, Черкаська область, Шполянський район, м. Шпола, вул. Леніна, буд. 25.

Копію постанови надіслати державному реєстратору Шполянської районної державної адміністрації Черкаської області для виконання обов’язків, визначених ст.ст. 38, 40 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження, є остаточною.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд шляхом подання  апеляційної скарги в порядку, передбаченому ст.ст.185-187 Кодексу адміністративного судочинства України. Строк для подання апеляційної скарги обчислюється з моменту отримання копії постанови.

          

Суддя                                                                                                    А.В. Руденко

Дата ухвалення рішення10.01.2011
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу13456195
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6119/10/2370

Ухвала від 09.12.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Постанова від 10.01.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Руденко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні