Постанова
від 21.01.2011 по справі 2а-14867/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2011 р. Справа № 2а-14867/10/0470

Суддя Дніпропетровс ького окружного адміністрат ивного суду Букіна Л.Є. , розгл янувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпроп етровську адміністративну с праву за адміністративним по зовом Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніп ровському районі м. Дніпропе тровська до Гаражного коопе ративу «Араратський» про пр ипинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція в Амур-Нижньодніпров ському районі м. Дніпропетро вська звернулась до Дніпропе тровського окружного адміні стративного суду із адмініст ративним позовом до Гаражног о кооперативу «Араратський» з позовними вимогами про при пинення юридичної особи.

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що відповідач більше року не подає податко ву звітність, заборгованість перед бюджетом у відповідач а відсутня, що є підставою для звернення з відповідним поз овом до суду.

Відповідачу ухвала про від криття скороченого провадже ння в адміністративній справ і надіслана на адресу відпов ідача, що вказана у Єдиному де ржавному реєстрі юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців, рекомендованим поштови м відправленням, але поверну та на адресу суду у зв' язку і з неврученням.

Згідно частини 4 статті 33 Код ексу адміністративного судо чинства України, у разі відсу тності осіб, які беруть участ ь у справі, за адресою місцезн аходження (місця проживання) , що зазначена в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців, вважається, що судовий ви клик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

За таких підстав суд вважає за можливе розглянути справ у за наявними у ній матеріала ми, оскільки судом вжито усіх заходів для повідомлення ві дповідача належним чином про розгляд судової справи у пор ядку скороченого провадженн я.

Дослідивши письмові доказ и, проаналізувавши чинне зак онодавство, суд дійшов висно вку, що позовні вимоги підляг ають задоволенню, виходячи і з наступного.

Відповідно до п. 2, 3 ч.1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування», платники по датків і зборів (обов' язков их платежів) зобов' язані по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів); сплачувати належні сум и податків і зборів (обов' яз кових платежів) у встановлен і законами терміни.

Згідно із п.17 статті 11 Закону України «Про державну подат кову службу України», органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенц ії та у порядку, встановлених законами України, мають прав о звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб' єкта під приємницької діяльності.

У відповідності до ч.7 статт і 9 Кодексу адміністративног о судочинства України, у разі відсутності закону, що регул ює відповідні правовідносин и, суд застосовує закон, що рег улює подібні правовідносини (аналогія закону).

Згідно до ч.2 статті 38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних і фізичних ос іб-підприємців», підставою д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи є, зокрема, неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

Судом встановлено, що відпо відачем звітність не подаєть ся з 07.12.2007 року, що підтверджуєт ься відповідною довідкою.

Згідно пункту 8.6. «Порядку об ліку платників податків, збо рів (обов'язкових платежів)», з атвердженого наказом Держав ної податкової адміністраці ї України від 19 лютого 1998 року № 80, якщо платник податків не ма є заборгованості перед бюдже том та у разі неподання протя гом одного року в органи держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в податкової звітності, наяв ності в Єдиному державному р еєстрі запису про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням, то ке рівник органу державної пода ткової служби приймає рішенн я у вигляді розпорядження ві дносно платника податків - пр о звернення до суду із заявою (позовною заявою) про скасува ння державної реєстрації суб 'єкта підприємницької діяльн ості, постановлення судового рішення про припинення юрид ичної особи чи підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця.

Судом встановлено, що підпр иємство заборгованості пере д бюджетом немає, що підтверд жується відповідною довідко ю.

Керівником податкового ор гану винесено розпорядження про звернення до суду про при пинення юридичної особи, коп ію якого долучено до матеріа лів справи.

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст.160-163 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції в Амур-Нижньодніпровсь кому районі м. Дніпропетровс ька - задовольнити повністю .

Припинити юридичну особу - Г аражний кооператив "Араратсь кий" (код ЄДРПОУ 25021990).

Постанова, прийнята у ско роченому провадженні, крім в ипадків її оскарження в апел яційному порядку, є остаточн ою відповідно до статті 183-2 Код ексу адміністративного судо чинства України.

Постанова за результатами скороченого провадження мож е бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку т акож іншими особами у зв' яз ку з тим, що суд вирішив питанн я про їхні права, свободи, інте реси чи обов' язки.

Строк для подання апеляцій ної скарги стороною або іншо ю особою, яка брала участь у сп раві, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Суддя

Л.Є. Букіна

Дата ухвалення рішення21.01.2011
Оприлюднено24.01.2011
Номер документу13476155
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14867/10/0470

Ухвала від 18.11.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Постанова від 21.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні