Постанова
від 20.01.2011 по справі 2а-6800/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-6800/10/1670

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Головко А.Б., розглянувши в п орядку скороченого провадже ння справу за адміністративн им позовом Лубенської об'єдн аної державної податкової ін спекції до Селянського (ферм ерського) господарства "ОСО БА_1" про припинення юридичн ої особи, -

В С Т А Н О В И В:

22 грудня 2010 року Лубенсь ка об'єднана державна податк ова інспекція звернулася до Полтавського окружного адмі ністративного суду з адмініс тративним позовом до Селянсь кого (фермерського) господар ства "ОСОБА_1" про припинен ня юридичної особи, посилаюч ись на те, що відповідач не зві тується до Лубенської об'єдн аної державної податкової ін спекції Полтавської області з 01.02.2006 року, що свідчить про неп одання звітності ним більше року та є підставою для зверн ення податкової інспекції до суду про припинення юридичн ої особи відповідно до ст. 38 За кону України “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

06.01.2011 року копія ухвали про ві дкриття скороченого провадж ення, що направлена на адресу відповідача, зазначену у Єди ному державному реєстрі юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців, повернута поштов ою організацією до суду з від міткою "за зазначеною адресо ю не значиться", що підтверджу ється повідомленням про вруч ення рекомендованого поштов ого відправлення.

З урахуванням вимог частин и 11 статті 35 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и поштове відправлення з коп ією ухвали про відкриття ско роченого провадження та копі єю позовної заяви з доданими до неї додатками вважається врученим відповідачу 06.01.2011 рок у.

У строк, встановлений части ною 3 статті 183-2 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, відповідачем не подано д о суду заперечень проти позо ву.

Суд, вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи д окументи, приходить до висно вку, що позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

Згідно із ч. 2 ст. 9 Закону Укра їни “Про систему оподаткуван ня” платники податків і збор ів (обов' язкових платежів) з обов' язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу” голови державни х податкових адміністрацій і начальники державних податк ових інспекцій та їх заступн ики мають право звертатися у передбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою (позовною заявою) про скасу вання державної реєстрації с уб'єкта підприємницької діял ьності.

Згідно із ч. 2 ст. 38 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб" підставами для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є: н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

З огляду на викладене, та вр аховуючи, що відповідач з 01.02.2006 року не звітується перед под атковими органами, суд дійшо в висновку, що вимоги позивач а обґрунтовані та підлягают ь задоволенню.

Відповідно до частини 4 ста тті 94 Кодексу адміністративн ого судочинства України, у сп равах, в яких позивачем є суб'є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юридич на особа, судові витрати, здій снені позивачем, з відповіда ча не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Лубенської об'єднаної дер жавної податкової інспекції до Селянського (фермерськог о) господарства "ОСОБА_1" п ро припинення юридичної особ и задовольнити.

Припинити юридичну особу С елянське (фермерське) господ арство "ОСОБА_1", ідентифік ацій код 13952274, що зареєстрована 06 жовтня 1992 року Лубенською ра йонною державною адміністра цією Полтавської області.

Копію постанови після набр ання законної сили направити державному реєстратору Луб енської об'єднаної державної податкової інспекції для вн есення до Єдиного державног о реєстру запису про судове р ішення щодо припинення юриди чної особи Селянського (ферм ерського) господарства "ОС ОБА_1".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя А.Б. Головко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.01.2011
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу13477486
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6800/10/1670

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Ухвала від 14.02.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Постанова від 20.01.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Головко А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні