Постанова
від 14.12.2010 по справі 2а-9529/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 14 грудня 2010 року   09:25                                    Справа №  2а-9529/10/0870

 

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді                                        Стрельнікової Н.В.

розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу  

за  позовом:            Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя  

до:                    Товариства з обмеженою відповідальністю «Січ-Сек’юріті»  

про:                    припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

          До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Січ-Сек’юріті», в якому позивач просить припинити юридичну особу відповідача у зв’язку з неподанням більш ніж протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської та податкової звітності відповідно до закону.

          В обґрунтування  заявлених  вимог позивач посилається на те, що відповідач більше одного року не подає до органів державної податкової служби податкові декларації, документи бухгалтерської та податкової звітності відповідно до закону.

          Ухвалою суду від 22 листопада 2010 року було відкрито скорочене провадження у справі. Конверт, направлений за юридичної адресою відповідача: 69002, м. Запоріжжя, вул. Грязнова, буд. 53, повернувся з відміткою пошти «за зазначеною адресою не проживає».

          Відповідно  до ч. 8 ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

          Таким чином, відповідач був належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи.

Станом на 14 грудня 2010 року відповідачем не подано до суду заперечень проти позову чи заяви про визнання позову.

          Розглянувши наявні матеріали та фактичні обставини справи, дослідивши і оцінивши надані докази в їх сукупності, суд вирішив продовжити розгляд справи у порядку скороченого провадження і встановив наявність достатніх підстав для задоволення позову виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про систему оподаткування» від 25 червня 1991 року № 1251-ХІІ,  платниками податків і зборів (обов'язкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами України покладено обов’язок сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 цього Закону передбачений обов’язок платників податків та зборів (обов'язкових платежів) подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно п. 17 абзацу 1 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» № 509-ХІІ від 04.12.1990, органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» № 755-IV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Приймаючі до уваги те, що відповідачем податкова звітність не надавалась органам державної податкової служби більше одного року, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

          На підставі викладеного, керуючись п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову  службу в Україні», ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  осіб та фізичних  осіб-підприємців», ст.ст. 94, 158, 161-16, 1832 КАС України,  суд,

ПОСТАНОВИВ:

          Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Січ-Сек’юріті» про припинення юридичної особи – задовольнити.

          Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Січ-Сек’юріті» (69002, м. Запоріжжя, вул. Грязнова, буд. 53, код ЄДРПОУ 30599870).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України і може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі через Запорізький окружний адміністративний суд  апеляційної скарги в 10-ти денний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          

Суддя                                                  (підпис)                              Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено25.01.2011
Номер документу13484147
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9529/10/0870

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 22.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні