Постанова
від 17.01.2011 по справі 11069/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 11069/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2011 року м.Одеса

Одеський окружний адмі ністративний суд у складі

головуючого судді: Юхтенко Л.Р.

розглянувши у скор оченому проваджені адмініст ративну справу за адміністра тивним позовом Державної под аткової інспекції у Приморсь кому районі м. Одеси до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Роллтранс» про припин ення юридичної особи, що не по в' язано з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

До суду з адмініс тративним позовом звернулас я Державна податкова інспекц ія у Приморському районі м. Од еси до Товариства з обмежено ю відповідальністю «Роллтра нс» про припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством.

Позовні вимоги мотивован і тим, що згідно з актом № 153/15-1 пр о ненадання податкової звітн ості від 10.11.2010року всупереч вим огам п. 1 ст. 9 Закону України "Пр о систему оподаткування" від повідач з 01.02.2008 року по теперішн ій час не надавав податкову з вітність.

Згідно з ч.2 ст. 46 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»від 15.05.2003р. № 755 - IV, неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону є підставою для прийняття суд ового рішення про припинення юридичної особи. Тому позива ч просить припинити юридичну особу Товариство з обмежено ю відповідальністю «Роллтра нс», ідентифікаційний код юр идичної особи 32696056.

Відповідно до п. 3 ч. 1, ч. 2 ст. 183- 2 КАС України скорочене прова дження застосовується в адмі ністративних справах щодо пр ипинення за зверненням суб' єкта владних повноважень юри дичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, пе редбачених законом, якщо так і вимоги не стосуються прав, с вобод, інтересів та обов'язкі в третіх осіб.

З огляду на викладене, ухв алою судді від 23.11.2010 року було в ідкрите скорочене проваджен ня по адміністративній справ і за позовом Державної подат кової інспекції у Приморсько му районі м. Одеси до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Роллтранс» про припинен ня юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством, в якій в ідповідачу було запропонова но надати на адресу суду запе речення проти позову та дока зи, які у нього є або заяву про визнання позову у десятиден ний строк з дня одержання дан ої ухвали безпосередньо до к анцелярії суду або шляхом на діслання поштою.

Вказана ухвала була надісл ана відповідачу за адресою: 650 26, м. Одеса, проспект Олексан дрівський,4, кв.15, яка внесена до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців, що підт верджено довідкою з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців.

Проте поштовий конверт з ух валою суду був повернутий на адресу суду з позначкою пошт и «за зазначеною адресою не з ареєстрований»від 03.01.2011 року.

Відповідно до ч.4 ст. 33 КАС Укр аїни у разі ненадання особам и, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або су дове повідомлення надсилают ься юридичним особам та фізи чним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (мі сця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстр і юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, фізични м особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх м ісця проживання чи місця пер ебування, зареєстрованою у в становленому законом порядк у, а разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за так ою адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином.

У суду не має інших відомост ей щодо юридичної адреси від повідача, ніж як тих, які внесе ні до Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців.

Таким чином, враховуючи пол оження ст. 33 КАС України суд вв ажає, що відповідач належним чином повідомлений про відк риття скороченого проваджен ня по справі за адміністрати вним позовом Державної подат кової інспекції у Приморсько му районі м. Одеси до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Роллтранс» про припинен ня юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством з дати ш тампу пошти на поштовому від правленні про повернення кон верту, 03 січня 2011 року.

Станом на 13 січня 2010 року (деся тиденний строк після отриман ня відповідачем ухвали) на ад ресу суду не надійшли від від повідача заперечення на позо в або заява про визнання позо ву.

Відповідно до ч. 5 ст. 183-2 КАС Ук раїни справа повинна бути ро зглянута у порядку скорочено го провадження не пізніше тр ьох днів з дня закінчення стр оку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до с уду не було надано заперечен ня відповідача, за умови, що сп рава розглядається судом за місцезнаходженням відповід ача. В даному випадку місце пр оживання відповідача є м. Оде са.

Розглянувши матеріали спр ави, оцінивши наведені позив ачем обставини по справі та в раховуючи відсутність запер ечень з боку відповідача, суд дя прийшов до висновку щодо д остатності підстав для прийн яття законного і обґрунтован ого судового рішення в поряд ку скороченого провадження, без проведення судового засі дання та виклику осіб які бер уть участь у справі.

Суддя за результатами розг ляду справи у порядку скороч еного провадження, оцінивши повідомленні позивачем обст авини встановив, що Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Роллтранс» було зар еєстровано 24 вересня 2003 року, в иконавчим комітетом Одесько ї міської, як суб' єкт підпри ємницькою діяльності, іденти фікаційний код юридичної осо би 32696056. З моменту державної реє страції підприємство набуло статусу суб' єкта підприємн ицької діяльності та згідно зі ст. 9 Закону України «Про си стему оподаткування»зобов' язано подавати до державних податкових органів звітніст ь в строки, передбачені пп. 4.1.4. ст. 4 Закону України «Про поря док погашення зобов' язань п латників податків перед бюдж етами та державними цільовим и фондами».

Суд встановив, що відповід ач був взятий на облік у Держа вній податковій інспекції у Приморському районі м. Одеси 07.10.2003 року за № 9943, що підтверджує ться довідкою про взяття на о блік платника податків.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Роллтранс»з 01 лютого 2008 року не надавало до Державної податкової інспек ції у Приморському районі м. О деси податкову звітність, що підтверджується актом № 153/15-1 в ід 10.11.2010року.

Відповідно до довідки від 22.03.2010 року № 16406/10/19-0 Товариство з об меженою відповідальністю «Р оллтранс» не має заборговано сті перед бюджетом.

Пунктами 1, 2 ч.1 ст. 9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння»передбачено, що платники податкових зборів (обов' яз кових платежів) зобов' язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фіна нсово-господарську діяльніс ть і забезпечувати її зберіг ання у терміни, встановлені з аконом; подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Згідно з ч.2 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»від 15.05.2003р. № 755 - ІV, неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону є підставою для прийняття су дового рішення про припиненн я юридичної особи.

За таких обставин, суд прихо дить висновку щодо обґрунтов аності та законності позовни х вимог Державної податкової інспекції у Приморському ра йоні м. Одеси до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Роллтранс» про припинення юр идичної особи, що не пов' яза но з банкрутством, що позов пі длягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.49 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців»суд, як ий постановив рішення про пр ипинення юридичної особи, в д ень набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення щодо п рипинення юридичної особи.

З огляду на викладене, відп овідно до ч.2 ст. 38, ч.1 ст.49 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців»від 15.05.2003р . № 755 - ІV та керуючись ст.ст. 7, 8,9,14, 158-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Задовольнити позовні вимоги Державної податкової інспекції у Приморському ра йоні м. Одеси до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Роллтранс»про припинення юр идичної особи, що не пов' яза но з банкрутством.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Роллтранс», іден тифікаційний код юридичної о соби 32696056, що не пов' язано з бан крутством.

Після набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судову постанову про п рипинення юридичної особи.

Постанова суду набирає зак онної сили у порядку, встанов леному ст. 254 КАС України.

Постанова суду за результа тами скороченого провадженн я може бути оскаржена до Одес ького апеляційного адмініст ративного суду через суд пер шої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в десятид енний строк з дня отримання к опії постанови.

:Постанова, прийнята у с короченому провадженні, крім випадків її оскарження в апе ляційному порядку, є остаточ ною. /

Суддя: Л.Р. Юхтенко

17 січня 2011 року

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.01.2011
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу13496679
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11069/10/1570

Ухвала від 23.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 23.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 23.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Постанова від 17.01.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні