Рішення
від 24.01.2011 по справі 2-495-11
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2 - 495/2011 р.

РІШЕННЯ

Іменем України

( Заочне рішення )

24 січня 2011 року м. Хуст.

Хустський районний суд З акарпатської області в особі головуючого судді Кемінь В.Д .

при секретарі судового за сідання Сабов О.І.

з участю позивачки ОСОБА _1

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в місті Хуст справу за поз овом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулася в с уд з позовом до відповідача п ро розірвання шлюбу. В судово му засіданні позивачка підтр имала свої позовні вимоги по силаючись на те, що з 25 лютого 20 06 року вона перебуває в зареєс трованому шлюбі з відповідач ем, про що в книзі реєстрації ш любів відділу РАЦСу Хустсько го РУЮ зроблено актовий запи с № 51. Оскільки вони люди різни х характерів та поглядів на ж иття, їх сімейне життя тривал о недовго. З травня 2009 року вони взагалі припинили шлюбні ст осунки, перестали вести спіл ьне господарство і на даний ч ас їх шлюб носить формальний характер. Дітей від шлюбу у ни х не народилося. Позивачка вв ажає, що примирення між ними н еможливе і наполягає на розі рванні шлюбу.

Відповідач ОСОБА_2 в суд ове засідання не з' явився, п ро день, час та місце розгляду справи повідомлявся належни м чином, шляхом публікації в г азеті «Новини Закарпаття» № 3-4 (3722-3723) від 15.01.2011 року. Причини його неявки суду невідомі.

З врахуванням наведеного, у відповідності до ст. 169 ч. 4 ЦПК У країни, беручи до уваги наявн і у справі дані про права і вза ємовідносини сторін, а також те, що позивачка не заперечує проти розгляду справи без уч асті відповідача, суд ухвали в провести заочний розгляд с прави, у відсутності відпові дача ОСОБА_2

Заслухавши пояснення пози вачки, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висн овку, що позов слід задовольн ити виходячи з наступних під став.

В судовому засіданні встан овлено, що сторони перебуваю ть в шлюбі з 25 лютого 2006 року. Шлю б зареєстровано відділом РАЦ Су Хустського районного упра вління юстиції за актовим за писом № 51, що стверджується св ідоцтвом про шлюб НОМЕР_1. Від шлюбу дітей у сторін не на родилося.

Під час розгляду справи поз ивачка категорично наполяга є на розірванні шлюбу, стверд ивши про неможливість існува ння шлюбу між нею та відповід ачем.

В судовому засіданні встан овлено, що шлюб між сторонами існує формально.

Про наявність вимог майнов ого характеру позивачка в су довому засіданні не заявляла .

З огляду на встановлене, суд дійшов до висновку, що підста в для збереження шлюбу між ст оронами в судовому засіданні не встановлено, шлюб сторін і снує формально, не виконує св ого прямого призначення, а то му, шлюб між сторонами доціль но розірвати.

Враховуючи наведене та кер уючись ст. 112 СК України, ст.ст.10,6 0,209, 212,215,226 ЦПК України, суд -

Р І Ш И В:

Позов задовольнити.

Шлюб, зареєстрований між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 25 лютог о 2006 року за актовим записом № 5 1 відділом реєстрації актів ц ивільного стану Хустського р айонного управління юстиції Закарпатської області - ро зірвати.

При реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦС-у стягну ти з ОСОБА_2 на користь дер жави мито в розмірі 17 гривень.

ОСОБА_1 від сплати державн ого мита звільнити.

При реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦС-у ОСОБ А_1 залишити шлюбне прізвищ е «ОСОБА_1».

На рішення суду може бут и подана апеляційна скарга п ротягом 10 днів з дня його прог олошення до апеляційного суд у Закарпатської області.

На рішення суду відповід ач ОСОБА_2 може подати зая ву про його перегляд протяго м 10 днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуючий підпис Кемінь В.Д.

З оригіналом вір но:

Суддя Хустського район ного суду Кемінь В.Д.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу13507513
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-495-11

Ухвала від 28.03.2011

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ступін І. М.

Рішення від 24.01.2011

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Кемінь Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні