Постанова
від 16.12.2010 по справі 2а-7925/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 16 грудня 2010 року                                       Справа №  2а-7925/10/0870

 Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Батрак І.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом:          Державної податкової інспекції у Запорізькому районі м. Запоріжжя

             до: Приватного підприємства «Олександр Компані»

           про: припинення державної реєстрації юридичної особи

        

ВСТАНОВИВ:                             

Позивач звернувся з позовною заявою, в якій просив суд припинити юридичну особу ПП «Олександр Компані» на підставі ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», просить суд припинити юридичну особу відповідача.

          В обґрунтування позову позивач посилається на те, що відповідач не надає до органу державної податкової служби передбачені діючим законодавством України декларації, документи бухгалтерської та податкової звітності більше трьох років.

Ухвалою суду від 08.10.2010 було відкрито скорочене провадження у справі.

Станом на 16.12.2010 відповідачем не подано до суду заперечень проти позову чи заяви про визнання позову.

          Розглянувши наявні матеріали та фактичні обставини справи, дослідивши і оцінивши надані докази в їх сукупності, суд вирішив продовжити розгляд справи у порядку скороченого провадження і встановив наявність достатніх підстав для задоволення позову виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про систему оподаткування», платниками податків та зборів (обов'язкових платежів) є юридичні та фізичні особи на яких згідно законодавства України покладено обов'язок по сплаті податків та зборів (обов'язкових платежів).

Пунктом 1 ч. 2 ст. 9 вказаного Закону, на платників податків та зборів (обов'язкових платежів) покладається обов'язок подавати до державних податкових органів у відповідності із законами декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов'язані з нарахуванням та сплатою податків, зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», органи державної податкової служби, у випадках, передбачених законом, мають право звернутися в суд з вимогами про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» передбачено, що державна реєстрація припинення юридичної особи проводиться у разі постановлення судового рішення про припинення діяльності юридичної особи.

У частині 2 цієї статті зазначено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Враховуючи те, що відповідач більше року ухиляється від подачі до органів податкової служби передбачених законодавством документів бухгалтерської та податкової звітності, вимоги позивача слід визнати законними та обґрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню.

          На підставі викладеного, керуючись п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст.ст. 71, 159-163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Запорізькому районі м. Запоріжжя до Приватного підприємства «Олександр Компані» про припинення юридичної особи – задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства «Олександр Компані» (70435, Запорізька область, Запорізький район, с.м.т. Балабине, вул. Пролетарська, буд. 52, код ЄДРПОУ 35928597).   

                  Постанова підлягає негайному виконанню.

          Після набрання постановою законної сили її копію направити Державному реєстратору за місцем реєстрації відповідача.

          Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

          Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

          

          

Суддя                                                  (підпис)                                        І.В. Батрак

Дата ухвалення рішення16.12.2010
Оприлюднено28.01.2011
Номер документу13514831
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7925/10/0870

Постанова від 16.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Ухвала від 08.10.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні