Постанова
від 25.11.2010 по справі 2а-24533/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 листопада 2010 р. спра ва № 2а-24533/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 1 0-10 год.

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Стирана В.В.

при секретарі Цурган овій Г.В.

за участю :

представника позивача Ан тощук О.С.

відповідача - не з'явивс я,

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні адмін істративну справу за позовом Жовтневої міжрайонної держа вної податкової інспекції у місті Маріуполі до приватно го підприємства «БІАНА -ТОРГ » про припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ :

Позивач, Жовтнева міжрайон ної державна податкова інспе кція у місті Маріуполі, зверн улася до суду із позовом до п риватного підприємства «БІ АНА -ТОРГ» про припинення юри дичної особи.

Свої вимоги обґрунтовує ти м, що відповідач не подає до ор ганів державної податкової с лужби податкові декларації, звіти та інші документи, пов'я зані із сплатою податків, пос илаючись при цьому на ст.38 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» .

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, надав поясненн я, аналогічні викладеним в по зові.

Представник відповід ача у судове засідання не при був, заперечень проти позову не надав, про день і час слуха ння справи повідомлений нал ежним чином.

Розглянувши подані до кументи і матеріали та заслу хавши пояснення представник а позивача, вважає встановле ним наступне.

ПП «БІАНА -ТОРГ»» є юридичн ою особою, зареєстрованою р озпорядженням міського голо ви Маріупольської міської ради 91.01.2000 року.

Підприємство знаходиться на обліку в Жовтневій МДПІ у місті Маріуполі як платник податків.

Згідно з ч. 8 ст. 19 ГК України, у сі суб'єкти господарювання з обов'язані здійснювати перви нний (оперативний) та бухгалт ерський облік результатів св оєї роботи, складати статист ичну інформацію, а також нада вати відповідно до вимог зак ону фінансову звітність та с татистичну інформацію щодо с воєї господарської діяльнос ті, інші дані, визначені закон ом.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов'язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами» пере дбачене подання суб'єктами господарювання податкових д екларацій за базовий податко вий (звітний період).

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України «Про державну подат кову службу» податкова інспе кція уповноважена здійснюв ати контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів і бал ансів, податкових декларацій , розрахунків та інших докуме нтів, пов'язаних з обчислення м податків, інших платежів, а т акож перевіряють достовірні сть цих документів щодо прав ильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Згідно акту Жовтневої МДПІ у місті Маріуполі звітніст ь відповідач до інспекції не надає з І півріччя 2006 року.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, в тому числі, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Таким чином, оскільки судо м встановлено, що відповідач не подає протягом року орган ам державної податкової служ би податкові декларації і ін ші документи фінансової звіт ності відповідно до закону, с уд приходить до висновку про необхідність припинення ціє ї юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч.1 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» суд, який п остановив рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язане з банкрутством юрид ичної особи, у день набрання т аким рішенням законної сили направляє його копію державн ому реєстратору за місцезнах одженням юридичної особи для внесення до Єдиного державн ого реєстру запису про судов е рішення. Дата надходження в ідповідного судового рішенн я вноситься державним реєстр атором до журналу обліку реє страційних дій.

На підставі вищевикладено го, ч.8 ст. 19 ГК України, ст. 11 Зако ну України «Про підприємницт во» п.3 ст. 10 Закону України «Про державну податкову службу», ст. 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців», ст.ст. 40, 94 КАС України, ке руючись ст.ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС Україн и, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Жовтневої міжрайон ної державної податкової інс пекції у місті Маріуполі до п риватного підприємства «БІ АНА -ТОРГ» про припинення юри дичної особи, задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «Б ІАНА -ТОРГ» (код ЄДРПОУ 30661168; дер жавна реєстрація проведена 1 9.01.2005 року, юридична адреса: 87510, Д онецька область, місто Маріу поль, провулок Чорноморськи й, буд.10).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається до адмін істративного суду апеляційн ої інстанції через суд першо ї інстанції, який ухвалив оск аржуване судове рішення, у по рядку статті 186 КАС України.

Суддя Стиран В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2010
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13541870
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-24533/10/0570

Постанова від 25.11.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стиран В.В.

Ухвала від 27.10.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стиран В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні