Постанова
від 18.01.2011 по справі 7/565-10-5438
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/565-10-5438

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом відсутнього боржника

"18" січня 2011 р. Справа  № 7/565-10-5438

За заявою кредитора: ПП „Резолют”, м.Одеса

до боржника: ПП „Імтехторг”, м.Одеса

про визнання банкрутом

                                             Суддя            Лепеха Г.А.

Представники:

від кредитора –Колесник О.В., директор.

від боржника –не з'явився.

СУТЬ СПОРУ: Приватне підприємство „Резолют” звернулось до господарського суду з заявою про визнання приватного підприємства „Імтехторг” банкрутом в порядку ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки останнє неспроможне сплатити заборгованість після настання встановленого строку у сумі 33 761,00 грн.

Представник кредитора заяву підтримує, наполягає на своїх вимогах.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзив на заяву не надав.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву та матеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив –заява кредитора про наявність і безспірність боргу та неплатоспроможність боржника обгрунтована і підтверджена матеріалами справи:

07.12.2010р. між ПП „Резолют” та ПП „Імтехторг” було укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 7р (далі - Договір), за умовами якого ПП „Резолют” надає, а ПП „Імтехторг” отримало грошові кошти у сумі 281 720,00  грн., що підтверджується платіжними дорученнями № 88 від 07.12.2010р., № 98 від 07.12.2010р., № 103 від 09.12.2010р.

Відповідно до умов Договору ПП „Імтехторг” зобов'язалось повернути надані грошові кошти.

ПП „Імтехторг” частково виконало умови Договору та повернуло грошові кошти у сумі    247 959,00 грн.

Таким чином, ПП „Імтехторг” умови Договору стосовно повного повернення наданих грошових коштів не виконало.

Кредитором були здійснені заходи по одержанню заборгованості з боржника у встановленому законодавством порядку –були направлені претензії на адресу боржника.

Як вбачається з відповіді ПП „Імтехторг” грошові вимоги кредитора у сумі  33 761,00 грн. визнані у повному обсязі, проте у зв'язку з відсутністю коштів не задоволені.

В подальшому, в ході перевірки щодо знаходження ПП „Імтехторг” за юридичною адресою було встановлено, що боржник та його керівні органи за юридичною адресою не знаходяться, фактичне місцезнаходження не виявлено, про що був складений відповідний акт.

Відповідно до пункту 1 статті 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Згідно пункту 2 статті 52 зазначеного Закону господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Отже, суд вважає за можливе визнати ПП „Імтехторг” банкрутом як відсутнього боржника та відкрити ліквідаційну процедуру.

Враховуючи клопотання ініціюючого кредитора про призначення його ліквідатором банкрута, суд вважає, що відповідно до п.2 ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатором ПП „Імтехторг” слід призначити ПП „Резолют”.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” –є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині –за умови зазначення про це у самому Законі, тобто субсидіарно.

У разі протиріч норм цього Закону іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону.

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

Керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.68 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

           1. Визнати банкрутом приватне підприємство „Імтехторг” (м.Одеса, вул. Л.Толстого,буд. 11. Код ЄДРПОУ 37089938).

           2. Відкрити відносно приватного підприємства „Імтехторг” ліквідаційну процедуру.

        3. Ліквідатором банкрута призначити ініціюючого кредитора у справі –приватне підприємство „Резолют” (код ЄДРПОУ 37169940).

4. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання ПП „Імтехторг” (Код ЄДРПОУ 37089938) банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, здійснити інші заходи, передбачені ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, та надати суду звіт.

          5. Скасувати арешт, накладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника. Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном приватного підприємства „Імтехторг”.

       

          6. Призначити засідання суду на „24” лютого 2011р. об 11:10. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр-т Шевченка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965).

       

          7.  Зобов'язати представити:

ліквідатора банкрута –відомості про хід ліквідаційної процедури.

          8.  Визнати явку у судове засідання обов'язковою.

Примірник постанови надіслати: кредитору (ліквідатору банкрута), Другій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м.Одеси.

Суддя                                                                                 Лепеха Г.А.

 

Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено29.01.2011
Номер документу13543774
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/565-10-5438

Ухвала від 24.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 18.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні