Постанова
від 25.01.2011 по справі 7/539-10-5412
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом від сутнього боржника

"25" січня 2011 р. Справа № 7/539-10-5412

За заявою кредитора: Ф ОП ОСОБА_1, с.Набережне Біл яївського району Одеської об ласті

до боржника: ТОВ „Теме ринда Трейд”, м.Одеса

про визнання банкрут ом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

від кредитора - ОСОБА_1

від боржника - не з' явивс я.

СУТЬ СПОРУ: Фізична особ а-підприємець ОСОБА_1 (дал і - Кредитор) звернувся до господарського суду з зая вою про визнання товариства з обмеженою відповідальніст ю „Темеринда Трейд” (далі - Б оржник) банкрутом в порядку с т.52 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, оскільки останнє нес проможне сплатити заборгова ність після настання встанов леного строку у сумі 3 500,00 грн.

Представник кредитора зая ву підтримує, наполягає на св оїх вимогах.

Представник боржника у суд ове засідання не з' явився, в ідзив на заяву не надав.

Розглянувши у відкритому с удовому засіданні заяву та м атеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив - заява кредитора про наявність і безспірніст ь боргу та неплатоспроможніс ть боржника обгрунтована і п ідтверджена матеріалами спр ави:

14.06.2010р. між Кредитором та Борж ником було укладено договір, відповідно до якого Кредито р (виконавець) надав, а Боржник (замовник) прийняв відповідн і послуги на загальну суму 3 500,00 грн., що підтверджується актом прийому-передачі нада них послуг від 22.06.2010р. та гарант ійним листом від 28.06.2010р.

Відповідно до умов зазначе ного договору боржник зобов' язався сплатити вартість за надані послуги протягом трьо х робочих днів з дня підписан ня акту прийому-передачі над аних послуг.

Незважаючи на зазначене, Бо ржник умови даного договору стосовно оплати за надані по слуги не виконав.

Кредитором були здійснені заходи по одержанню заборго ваності з Боржника у встанов леному законодавством поряд ку - були направлені претенз ії на адресу боржника.

Як вбачається з відповіді Б оржника від 27.07.2010р. грошові вимо ги Кредитора у сумі 3 500,00 грн. визнані у повн ому обсязі, проте у зв' язку з відсутністю коштів не задов олені.

Претензія кредитора від 16.08.2 010р. залишилась без відповіді та задоволення.

Крім іншого, заборгованіст ь Боржника перед Кредитором підтверджується рішенням го сподарського суду Одеської о бласті від 22.12.2010р. у справі №26/202-10-52 28, яким стягнуто з товариства з обмеженою відповідальніст ю „Темеринда Трейд” на корис ть ФОП ОСОБА_1 борг у сумі 3 500,00 грн.

В подальшому, в ході перевір ки щодо знаходження ТОВ „Тем еринда Трейд” за юридичною а дресою було встановлено, що б оржник та його керівні орган и за юридичною адресою не зна ходяться, фактичне місцезнах одження не виявлено, про що 29.09. 2010р., 13.10.2010р., 08.11.2010р. Кредитором було складено відповідні акти.

Відповідно до пункту 1 статт і 52 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” у разі, якщо громадяни н-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юр идичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у раз і ненадання боржником протяг ом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових д екларацій, документів бухгал терської звітності, а також з а наявності інших ознак, що св ідчать про відсутність підпр иємницької діяльності боржн ика, заява про порушення спра ви про банкрутство відсутньо го боржника може бути подана кредитором незалежно від ро зміру його вимог до боржника та строку виконання зобов' язань.

Згідно пункту 2 статті 52 зазн аченого Закону господарськи й суд у двотижневий строк з дн я винесення ухвали про поруш ення провадження у справі пр о банкрутство відсутнього бо ржника виносить постанову пр о визнання відсутнього боржн ика банкрутом, відкриває лік відаційну процедуру і призна чає ліквідатором ініціюючог о кредитора за згодою останн ього.

Таким чином, суд вважає за м ожливе визнати ТОВ „Темеринд а Трейд” банкрутом як відсут нього боржника та відкрити л іквідаційну процедуру.

Враховуючи клопотання іні ціюючого кредитора про призн ачення його ліквідатором бан крута, суд вважає, що відповід но до п.2 ст.52 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” ліквідатором ТОВ „Темеринда Трейд” слід п ризначити ФОП ОСОБА_1

Господарський суд наголош ує та привертає увагу сторін , усіх зацікавлених та посадо вих осіб, що застосований ним Закон України „Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” - є спеціальним, одним з основних принципів якого є п ріоритет цього Закону над ін шими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти ді ють лише у певній частині - з а умови зазначення про це у са мому Законі, тобто субсидіар но.

У разі протиріч норм цього З акону іншим нормативним акта м повинні діяти норми Закону .

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” дана постанова превалює над будь- якими ухвалами, рішеннями, по становами та розпорядженням и інших установ та організац ій, а невиконання пунктів її р езолютивної частини тягне за собою відповідальність, вст ановлену чинним законодавст вом України.

Керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст.68 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкруто м товариство з обмеженою від повідальністю „Темеринда Тр ейд” (м.Одеса, вул. Єврейська , буд. 50, кв. 22. Код ЄДРПОУ 37008251).

2. Відкрити відносно т овариства з обмеженою відпов ідальністю „Темеринда Трейд ” ліквідаційну процедуру.

3. Ліквідатором банкру та призначити ініціюючого кр едитора у справі - фізичну о собу-підприємця ОСОБА_1 (і д. код НОМЕР_1).

4. Зобов' язати ліквідато ра письмово повідомити про в изнання товариства з обмежен ою відповідальністю „Темери нда Трейд” банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, здійснити ін ші заходи, передбачені ст.52 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, та надати суду звіт.

5. Скасувати арешт, на кладений на майно боржника ч и інші обмеження щодо розпор ядження майном боржника. Заб оронити накладення нових аре штів або інших обмежень щодо розпорядження майном ТОВ „Т емеринда Трейд”.

6. Призначити засідан ня суду на „01” березня 2011р. о б 11:40. Засідання відбудетьс я у приміщенні господарськог о суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, з ал №14, тел. (0482) 307-965).

7. Зобов' язати предс тавити:

ліквідатора банкрута - відомості про хід ліквідацій ної процедури.

8. Визнати явку у су дове засідання обов' язково ю.

Примірник постанови н адіслати: ініціюючому кредит ору (ліквідатору банкрута), Др угій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців м.О деси.

Суддя Леп еха Г.А.

Дата ухвалення рішення25.01.2011
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13543932
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/539-10-5412

Ухвала від 01.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 25.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 24.12.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні