Постанова
від 18.01.2011 по справі 2а-9817/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.6.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

18 січня 2011 року Справа № 2а-9817/10/1270

Луганський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого - судді: Качурін ої Л.С.,

при секретарі судового зас ідання: Єретиковій К.В.,

за участю представників

від позивача: Свердло вська І.В. (довіреність від 17 .01.2011р. №262-10-09),

від відповідача: не прибув ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали за адміністративним позовом Рубіжанської об' єднаної де ржавної податкової інспекці ї в Луганській області до Руб іжанської міської організац ії політичної партії „Європе йська партія України” про пр ипинення юридичної особи, -

встановив:

14 грудня 2010 року до Лугансько го окружного адміністративн ого суду надійшов адміністра тивний позов Рубіжанської об ' єднаної державної податко вої інспекції в Луганській о бласті до Рубіжанської міськ ої організації політичної па ртії „Європейська партія Укр аїни” про припинення юридич ної особи, в якому позивач заз начив, що Рубіжанська міська організація політичної парт ії „Європейська партія Украї ни” зареєстрована наказом Р убіжанського міського управ ління юстиції №18-3 від 29.03.2007 року та постановлена на податкови й облік у Рубіжанської об' є днаної державної податкової інспекції в Луганській обла сті з 02.04.2007 року за №465. В порушенн я ст.9 Закону України «Про сист ему оподаткування» відповід ач не надає до Рубіжанської о б' єднаної державної податк ової інспекції в Луганській області податкові деклараці ї з моменту реєстрації. У зв' язку з тим, що Рубіжанська міс ька організація політичної п артії „Європейська партія Ук раїни” більше року не надає д о податкової інспекції докум енти фінансової звітності, п озивач просить припинити юри дичну особу відповідача.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги, просив суд їх за довольнити, дав суду пояснен ня, аналогічні викладеним у п озовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не прибув п ро місце, дату та час розгляду справи був повідомлений, про що свідчить конверт від 17 січ ня 2011 року, який повернувся на а дресу суду, з поміткою, що за з азначеною адресою відповіда ч не знаходиться (а.с.21).

Відповідно до ч. 8 ст. 35 Ко дексу адміністративного суд очинства України вважається , що повістку вручено юридичн ій особі, якщо вона доставлен а за адресою, внесеною до відп овідного державного реєстру , або за адресою, яка зазначена її представником.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач - Рубіжанська міська ор ганізація політичної партії „Європейська партія України ” зареєстрована наказом Руб іжанського міського управлі ння юстиції №18-3 від 29.03.2007 року та постановлено на податковий облік Рубіжанської об' єдна ної державної податкової інс пекції в Луганській області з 02.04.2007 року за №465 (а.с.4).

Висновком Рубіжанської об ' єднаної державної податко вої інспекції в Луганській о бласті від 05.01.2011 року №67 (а.с.24) під тверджується, що відповідач як платник податків не звіту є до податкової інспекції з м оменту реєстрації, податково ї заборгованості в бюджет не має.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподат кування» платники податків і зборів (обов' язкових плате жів) зобов' язані своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші н еобхідні відомості для нарах ування податків та інших обо в' язкових платежів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Оскільки відповідач більш е року не подає органам держа вної податкової інспекції до кументів фінансової звітнос ті, то це є підставою для припи нення його підприємницької д іяльності.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст.94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, ст. ст. п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців», ст . 9 Закону України «Про систему оподаткування», суд, -

постановив:

Адміністративний позов Ру біжанської об' єднаної держ авної податкової інспекції в Луганській області до Рубіж анської міської організації політичної партії „Європейс ька партія України” про прип инення юридичної особи - задо вольнити повністю.

Припинити юридичну о собу - Рубіжанську міську о рганізацію політичної парті ї „Європейська партія Україн и” - (код ЄДРПОУ 34903084), зареєстров ане за адресою: 93000, Луганська о бл.., м. Рубіжне, вул. Червоноа рмійська, буд. 118, кв. 2.

Копію даної постанови напр авити виконавчому комітету Р убіжанської міської ради Луг анської області (93011, Луганська обл., м. Рубіжне, пл. Леніна, 2), пі сля набрання постановою зако нної сили.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Донецького апеляційно го адміністративного суду че рез суд першої інстанції шля хом подачі апеляційної скарг и протягом 10 днів з дня прогол ошення постанови, а в разі скл адення постанови у повному о бсязі відповідно до частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Постанова суду набира є законної сили після закінч ення строку апеляційного оск арження.

Постанову у повному обсязі складено та підписано 24 січня 2011 року.

Суддя Л.С. Качуріна

Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13545797
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9817/10/1270

Постанова від 18.01.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні