Постанова
від 19.01.2011 по справі 16079/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Харків  

 19 січня 2011 р.                                                                       № 2-а- 16079/10/2070  

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Зоркіна Ю.В. розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Фрунзенському районі м. Харкова до Приватного підприємства "Фріда-Арт" (ідентифікаційний номер 36455732 ), про припинення юридичної особи,-

встановив:

Позивач, який в силу приписів Закону України «Про державну податкову службу України»є суб’єктом владних повноважень, звернувся до суду з зазначеним адміністративним позовом, у якому просить суд припинити підприємницьку діяльність відповідача з підстав, неподання протягом року органам податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності. Згідно п.3 ч.1 ст.1832 КАС України позов підлягає розгляду в порядку скороченого провадження.

Відповідач про розгляд справи повідомлялася належним чином в порядку визначеному ст. 35 КАС України. Відповідно до приписів ч.8 ст.35 КАС України суд вважає відповідача належно повідомленим про розгляд справи. Відповідач у строки встановлені ст.1832 КАС України не надав суду письмові заперечень проти позову та доказів в обґрунтування правової позиції по зазначеній справі

          Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні у справі, суд встановив наступні обставини. Відповідач згідно витягу з ЄДР юридичних та фізичних осіб-підприємців та довідки позивача № 278 від 02.06.2009 року зареєстрований в якості суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи та взятий на податковий облік взята на податковий облік в ДПІ Фрунзенського  району м.Харкова та відповідно до п.2 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування" зі змінами та доповненнями від 18.02.97 р. №77/97-ВР платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Строки подачі податкової звітності визначені п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.

Із досліджених судом актів  ДПІ в Фрунзенському районі м.Харкова, копії яких наявні у матеріалах справи, судом встановлено, що відповідач вимоги п.2. ч.1. ст.9 Закону України «Про систему оподаткування»та п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” не виконав і протягом року до державних податкових органів декларацій не подавав, заборгованості по сплаті податків, зборів та інших обов’язкових платежів не має.

Частиною 2 ст.46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців ” визначено, що підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Враховуючи викладене вище, суд приходить  до висновку про те, що вимога  ДПІ в Фрунзенському районі м.Харкова про припинення підприємницької діяльності приватного підприємства "Фріда-АРТ" є нормативно та документально обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

          Керуючись ст.ст. 8 і 19 Конституції України, ст.ст.7-11, 1832 КАС України,  суд, –

постановив:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Фрунзенському районі м. Харкова до Приватного підприємства "Фріда-Арт" ( ідентифікаційний номер 36455732 ) про припинення юридичної особи-задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність  Приватного підприємства "Фріда-Арт" ( ідентифікайійний номер 36455732 ) Копію постанови направити державному реєстратору Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців  виконавчого комітету Харківської міської ради.

Постанову звернути до негайного виконання.

У десятиденний строк з моменту отримання копії постанови сторона чи інша особа, стосовно якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, може оскаржити дану постанову в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд.          Постанова є остаточною, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку.

                    Суддя                                                                      Ю.В. Зоркіна

Дата ухвалення рішення19.01.2011
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13549144
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —16079/10/2070

Ухвала від 17.12.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Постанова від 19.01.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні