Ухвала
від 05.02.2008 по справі 1/646пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/646пн

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

УХВАЛА

                    

05.02.08                                                                                 Справа № 1/646пн.

Суддя Н.М.Зюбанова, розглянувши матеріали справи за позовом

Спілки громадських організацій  “Тендерна палата України”, м. Київ

до Перевальської виховної колонії Управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області, смт. Селезнівка Перевальського району  Луганської області

про скасування процедури запиту цінових пропозицій /котирувань/ на закупівлю цементу

за участю представників сторін:

від позивача –Савицька Н.О., дов. від 15.01.08 № 1983;

від відповідача –Яніна Л.Є., дов. від 22.01.08 № 1;

                                                            в с т а н о в и в:

Суть спору: про скасування процедури запиту цінових пропозицій /котирувань/ на закупівлю цементу.

Відповідач у відзиві на позовну заяву повідомив про те, що 15.08.07 на засіданні тендерного комітету Перевальської виховної колонії було прийняте рішення про визнання торів такими, що не відбулися через подання менше трьох цінових пропозицій; оголошення у встановленому порядку було опубліковане 31.12.07 у Інформаційному бюлетені Тендерної палати України № 41.

Дослідивши обставини справи, додатково надані  матеріали, вислухавши представників сторін, суд  прийшов до наступного.

Так, зі змісту позовної заяви вбачається, що в обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що:

          - Тендерна палата України у разі виявлення порушень у сфері державних закупівель, які були допущені замовником або Міжвідомчою комісією з питань державних закупівель, або контролюючими органами, а також у разі прийняття підзаконних нормативно-правових актів, що суперечать нормам цього Закону, з метою здійснення громадського контролю має право на звернення до суду з позовом про оскарження рішень або висновків Комісії, рішень, дій або бездіяльності замовника, контролюючих органів або підзаконних нормативно-правових актів, що суперечать нормам цього Закону, з одночасним наданням до суду відповідного висновку щодо порушеного питання (стаття 173 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" від 22.02.00 № 1490 –далі Закон України № 1490).

          - відповідачем було проведено державну закупівлю: цемент (оголошення щодо запиту цінових пропозицій (котирувань) № К20018407 опубліковано в Інформаційному бюлетені Тендерної палати України), (запит цінових пропозицій (котирувань)                                № 20(20)/06.08.2007), що підтверджено матеріалами справи;

          - відповідно до статті 7 Закону України № 1490 замовник зобов'язаний забезпечити створення умов для проведення прозорих державних закупівель та оприлюднення інформації в порядку, передбаченому цим Законом;

          - стаття 41 Закону України № 1490 покладає на замовника торгів обов'язок із забезпечення прозорості здійснення державних закупівель шляхом оприлюднення необхідної інформації, передбаченої цим Законом щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти за допомогою інформаційних систем у мережі Інтернет, в тому числі оприлюднення оголошення про причини відміни торгів чи рішення про визнання їх такими, що не відбулися /стаття 291/.

          - відповідно до ч. 2 ст. 32 Закону України  № 1490 повідомлення про результати процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) публікуються у порядку, передбаченому статтею 29-1 цього Закону, а саме - оголошення про результати проведення державних закупівель оприлюднюється і публікується в інформаційних системах в мережі Інтернет та у спеціалізованих друкованих засобах масової інформації та в інформаційному бюлетені, який видає Тендерна палата України, протягом 10 календарних днів після укладення договору про закупівлю або після прийняття рішення про відміну торгів, або визнання їх такими, що не відбулися.

          - на порушення даної норми Закону відповідач не оприлюднив у встановлений строк повідомлення про результати запиту цінових пропозицій (котирувань) на закупівлю: цемент, тому  позивач посилається на статтю 4 Закону України № 1490, згідно якої  неоприлюднення замовником інформації щодо здійснення державних закупівель, передбаченої цим Законом, в інформаційній системі у мережі Інтернет, яка відповідає вимогам, визначеним цим Законом, с підставою для відміни торгів.

Як було встановлено судом при розгляді справи, відповідач подав оголошення про визнання торгів такими, що не відбулися, яке у опубліковане 31.12.07 у Інформаційному бюлетені Тендерної палати України № 41.

Після ознайомлення з даною інформацією позивачем у засіданні суду подане клопотання про припинення провадження у справі та відшкодування судових витрат.

У зв"язку з тим, що за матеріалами справи склалася ситуація, коли позовні вимоги заявлені про відміну торгів, яких фактично не було, суд погоджується з доводами позивача та припиняє провадження у справі на підставі п. 1-1 ст. 80 ГПК України за відсутністю предмету спору.

Однак судові витрати покладаються на відповідача, оскільки спір виник з його вини та позивач, звертаючись до суду, не був повідомлений про визнання торгів такими, що не відбулися, а оголошення оголошення у встановленому порядку було опубліковане лише 31.12.07.

Керуючись ст. ст. 49, 80 п. 1-1, ст.  86  Господарського   процесуального   кодексу  України, суд     

                                                        у х в а л и в :

1.          Провадження у справі припинити.

2. Стягнути з Перевальської виховної колонії Управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області, смт. Селезнівка, Луганська область, Перевальський район, вул. Чкалова, 1,  ідент. код 14316965 на користь Спілки громадських організацій "Тендерна палата України", м. Київ, вул. Хрещатик, 6, ідент. код 33498176 - 85 грн. 00 коп. державного мита та  118 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, видати наказ позивачу.

          Суддя                                                                      Н.М.Зюбанова

Дата ухвалення рішення05.02.2008
Оприлюднено14.02.2008
Номер документу1355483
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування процедури запиту цінових пропозицій /котирувань/ на закупівлю цементу

Судовий реєстр по справі —1/646пн

Ухвала від 05.02.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 29.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 22.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 08.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 19.12.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні