Постанова
від 07.02.2008 по справі ас12/13-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС12/13-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.02.08           Справа №АС12/13-08.

За позовом           : Охитирської міжрайонної державної податкової інспекції

до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія «Пульсар-Плюс», м. Охтирка

про припинення підприємницької діяльності

СУДДЯ  КОСТЕНКО Л.А.

Представники  сторін:

Від позивача –  Курило  Р.В.  (дов. № 16589/10/10-031 від 21.12.2007 р.)

Від відповідача – не прибув

В присутності секретаря судового засідання Бардакової О.М.

       При прийнятті рішення про припинення діяльності, органи ДПІ  діють як органи державної влади у здійсненні ними  владних управлінських функцій і, відповідно, як суб'єкти владних повноважень.   Відповідно до ч.1, п.4 ст.17 КАС України, спори за зверненнями суб'єкта владних повноважень підлягають вирішенню в порядку адміністративного судочинства і належать до компетенції адміністративних судів.

Враховуючи викладене,  справа № АС 12/605-07 підлягає розгляду  відповідно до вимог Кодексу про адміністративне судочинство України.  

Суть спору: Позивач подав до суду позовну заяву про припинення  підприємницької діяльності суб»єкта підприємницької діяльності – юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія «Пульсар-Плюс»,  місце знаходження:  м. Охтирка Сумської області, вул. Петровського, 3, ід. код 30490284, зареєстрованого як суб»єкт підприємницької діяльності виконавчим комітетом Охтирської міської ради, та знаходиться на обліку платників податків в Охтирській міжрайонній державній податковій інспекції. Відповідач більше року, а саме з 09.11.2006 року  не подає до МДПІ податкову звітність, чим порушив п.п. 4.1.4 ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов‘язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000 року   № 2181-ІІІ,  що підтверджується довідкою позивача.

Відповідач в судове засідання не з»явився, без поважних причин не подав суду обґрунтованого відзиву на позовну заяву на вимогу суду, викладену в ухвалі від 11.01.2008 року, не надав доказів в його обґрунтування, тому відповідно до ст.71  Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішує справу на основі наявних в ній доказів .

           Розглянувши матеріали справи,  господарський суд

                                                                ВСТАНОВИВ :

               Суб»єкт підприємницької діяльності – юридична особа Товариство з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія «Пульсар-Плюс»,  місце знаходження:  м. Охтирка Сумської області, вул. Петровського, 3, ід. код 30490284, зареєстрований як суб»єкт підприємницької діяльності виконавчим комітетом Охтирської міської ради, та знаходиться на обліку платників податків в Охтирській міжрайонній державній податковій інспекції, передбачених Законом України “Про систему оподаткування”.  

Згідно облікових даних Охтирської міжрайонної державної податкової інспекції відповідач більше року, а саме з 09.11.2006 року по теперішній час не подає до податкового органу податкову звітність,  чим порушує пп. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов‘язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. № 2181-ІІІ.

Заборгованість перед бюджетом та переплата до бюджету у відповідача  відсутні, що підтверджується відповідною довідкою.

На даний час відповідач ніякою підприємницькою діяльністю не займається і не подає податкових декларацій та документів фінансової звітності до органів державної податкової служби відповідно до вказаного законодавства.

Відповідач відзиву на позов не подав, в засідання суду не з‘явився, тому, позовні вимоги підтверджуються матеріалами справи, правомірні, обґрунтовані та підлягають задоволенню повністю.     

 На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Припинити діяльність суб»єкта підприємницької діяльності – юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія «Пульсар-Плюс»,  місце знаходження:  м. Охтирка Сумської області, вул. Петровського, 3, ід. код 30490284, зареєстрованого як суб»єкт підприємницької діяльності виконавчим комітетом Охтирської міської ради.

3.          Копію постанови  надіслати сторонам у справі та  для державного реєстратора.

4. Постанова суду може бути оскаржена в порядку ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якого, зокрема, заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі. Апеляційна  скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження до Харківського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Сумської області.

5.  Відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова суду  першої інстанції, якщо інше не встановлено цим  Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. В разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

           СУДДЯ                                                                                              КОСТЕНКО Л.А.

Дата ухвалення рішення07.02.2008
Оприлюднено14.02.2008

Судовий реєстр по справі —ас12/13-08

Постанова від 07.02.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 11.01.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні