Постанова
від 25.01.2008 по справі 16/20/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/20/08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

25.01.08

          

          Боржник –приватне підприємство “Біоссат”, м.Мелітополь Запорізької області, пр.50-річчя Перемоги, 22, код ЄДРПОУ 35238623

Банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника –ФБ “Фінанси та кредит”,  м.Запоріжжя

про банкрутство

      Суддя Ніколаєнко Р.А.

          Представники:

від боржника –Терещенко С.А. (рішення засновника від 14.12.2007 № 1)  

          

ПП “Біоссат” в порядку ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” подано заяву  про  порушення справи про банкрутство.

          На обґрунтування заяви боржник пояснив, що за рішенням засновника  підприємства від 14.12.2007 фінансово-господарську діяльність ПП “Біоссат” завершено, підприємство вирішено ліквідувати, призначено ліквідаційну комісію. В ході ліквідації з'ясовано неможливість задоволення вимог кредиторів у зв'язку з недостатністю майна, що стало підставою для подання до суду заяви про порушення справи про банкрутство.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення представника боржника, суд

ВСТАНОВИВ:

12.07.2007  виконавчим комітетом Мелітопольської міської ради ПП “Біоссат” зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа за адресою: м.Мелітополь Запорізької області, пр.50-річчя Перемоги, 22 і на момент розгляду справи товариство значиться у ЄДРПОУ за кодом 35238623.

14.15.2007 засновником (власником) ПП “Біоссат” було прийнято рішення № 1 про завершення фінансово-господарської діяльності підприємства та його ліквідацію, цим же рішенням призначено ліквідаційну комісію.  

Наданими матеріалами встановлено, що кредиторська заборгованість боржника перед контрагентами на момент розгляду справи складає 251296,40 грн.  Заборгованість не заперечується боржником   та  відображена у його бухгалтерській документації. боржника.

За довідкою боржника станом на 01.01.2008 залишок грошових коштів на його рахунку в ЗРУ ВАТ “Банк “Фінанси та кредит”  склав 3037,32 грн.

Згідно з витребуваною судом  інформацією ЗРУ ВАТ “Банк “Фінанси та кредит” залишок коштів на рахунку боржника станом на 16.01.2008 не змінився складає 3037,32 грн., чого недостатньо для розрахунків з кредиторами.

При цьому рухомого та нерухомого майна для погашення заборгованості боржник не має, дебіторської заборгованості не має.

Заборгованість по зобов'язаннях зі сплати податків та зборів, по страхових внесках, по заробітній платі працівникам у боржника відсутня, що підтверджено довідками боржника, Мелітопольської ОДПІ та УПФУ в м.Мелітополі.    

Частиною 1 ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що якщо вартості майна боржника –юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про банкрутство такої юридичної особи.

Оскільки  матеріалами справи з'ясовано, що у боржника відсутнє майно для повного задоволення кредиторських вимог, слід визнати факт існування підстав для застосування   до боржника процедури банкрутства.

За таких обставин, в зв'язку з недостатністю майна боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, для задоволення кредиторських вимог  та фактичним припиненням підприємницької діяльності боржника,  ПП “Біоссат” слід визнати банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до ч.2 ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” обов'язки ліквідатора слід покласти на голову ліквідаційної комісії Терещенка Сергія Анатолійовича за згодою останнього.

На підставі викладеного,  керуючись ст. ст. 5, 22, 23, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності    боржника або визнання його банкрутом”,   суд

ПОСТАНОВИВ:

                Визнати  приватне підприємство “Біоссат” (м.Мелітополь Запорізької області, пр.50-річчя Перемоги, 22, код ЄДРПОУ 35238623) банкрутом.

          Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого голову ліквідаційної комісії Терещенка Сергія Анатолійовича .

Зобов'язати ліквідатора опублікувати у п'ятиденний строк у офіційному друкованому органі оголошення про порушення справи про банкрутство ПП “Біоссат”.  Докази публікації представити суду до 10.02.2008.   

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідацію відповідно до Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Встановити строк ліквідаційної процедури у три місяці.

                    

               Копії постанови надіслати банкруту,  банку,  ліквідатору,  ВДВС Мелітопольського МРУЮ, після набрання постановою законної сили - державному реєстратору виконавчого комітету Мелітопольської міської ради.   

                                                     

                    

                          Суддя                                                                            Р.Ніколаєнко                                                                                           Справа 16/20/08

                           Суддя                               Ніколаєнко Р.А.

          

дата призначення ліквідатора  25.01.08

ліквідатор:    Терещенко С.А.

Дата ухвалення рішення25.01.2008
Оприлюднено14.02.2008
Номер документу1356098
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/20/08

Ухвала від 28.02.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 11.02.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

Постанова від 25.01.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 18.01.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні