Постанова
від 29.03.2010 по справі 2а-3987/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2010 р. с права № 2а-3987/10/0570

час прийняття постанови :

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Зеленов а А. С.

при секретарі Беспалько Г.Г .

За участю представника п озивача Глуховськог о О.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Шах тарської об' єднаної держав ної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відпо відальністю «Техноресурс» про припинення юридичної осо би, -

В С Т А Н О В И В

25.02.2010 року по зивач - Шахтарська об' єдна на державна податкова інспе кція звернулася з позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Техноресур с» про припинення юридично ї особи.

В обґрунтування позову вка зав, що Товариство з обмежено ю відповідальністю «Техноре сурс» зареєстроване як юрид ична особа на підставі рішен ня Виконавчого комітету Шах тарської міської ради від 11.12. 2002 року, та взято на облік як пл атника податків.

В порушення норм податково го законодавства, відповідач - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Техноресурс» з 17.03.2004 року по теперішній час н е надає обов' язкової податк ової звітності до податкової служби.

Неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності є підставою для припин ення державної реєстрації т а юридичної особи.

Заборгованості перед бюдж етом у відповідача не має.

Тому позивач просить припи нити юридичну особу Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Техноресурс» .

В судовому засіданні представник позивача підтри мав позовні вимоги, викладен і в позовній заяві, надавши ан алогічні пояснення, просив п озов задовольнити.

Представник відповід ача в судове засідання не з' явився, про час і місце судово го розгляду повідомлений нал ежним чином. Заяв про відклад ення розгляду справи або про розгляд справи за його відсу тності суду не надавав. За так их обставин суд вважає за мож ливе розглянути справу за йо го відсутності на підставі н аявних у справі доказів.

Суд, дослідивши матеріали с прави, встановив наступне:

Відповідно до Свідоцтва пр о державну реєстрацію юридич ної особи Товариство з обмеж еною відповідальністю «Техн оресурс» зареєстроване 11.12.2002 р оку Рішенням Виконавчого ко мітету Шахтарської міської р ади, розташовано за адресою : 86200, м. Шахтарськ, вул. Леніна, 20/66, зареєстровано як мале прива тне підприємство. Взято на о блік платника податків з мом енту реєстрації та присвоєн о код ЄДРПОУ 32176690.

Згідно довідки №227/29 від 17.02.2010 р оку Товариством з обмеженою відповідальністю «Технорес урс» податкова звітність не надається з 17.03.2004 року.

Згідно Закону України від 21 грудня 2000 р. за № 2181 „Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державними цільовими ф ондами” зі змінами та доповн еннями, відповідно до якого п одаткові декларації подають ся за базовий податковий (зві тний) період, що дорівнює кале ндарному кварталу або календ арному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або п іврічних авансових векселів ), - протягом 40 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) кварталу (півріччя); пор ушення п. 1 ст. 9 Закону України „ Про систему оподаткування” в ід 18.02.1997 року, а саме платник под атків і зборів (обов' язкови х платежів) зобов' язаний по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Відповідно до ст. 16 Закону Ук рани “Про оподаткування приб утку підприємств”, ст. 7 Закону України “Про податок на дода ну вартість”, ст. 9 Закону Укра їни “Про систему оподаткуван ня” (з змнами та доповненнями ), субкт пдпримницько дяльнос т зобовязаний у встановлен ч инним законодавством строки , подавати податков декларац ї, бухгалтерську звтнсть дер жавнй податковй нспекц, на як у покладен згдно з п. 3 ст.10 Зако ну Украни “Про державну пода ткову службу в Укран” функц п о контролю за свочасним х пре дставленням.

Відповідно до ст. 46 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності є пі дставою для постановлення су дового рішення про припиненн я підприємницької діяльност і фізичної особи - підприємця .

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, так як відповід ачем протягом року не надава лася податкова декларація до податкового органу. За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги підлягають з адоволенню в повному обсязі.

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 4 Декр ету Кабінету Міністрів Украї ни від 21.02.1993 р. № 7-93 „Про державне м ито” фінансові органи та дер жавні податкові інспекції зв ільнені від сплати державног о мита.

Як вбачається із ч. 4 ст. 94 КАС У країни, у справах, в яких позив ачем є суб' єкт владних повн оважень, а відповідачем - фі зична чи юридична особа, судо ві витрати, здійснені позива чем, з відповідача не стягуют ься.

На підставі ст. 46 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, керуючись ст. ст. 5-15, 159-163, 185-186 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд ,- П О С Т А Н О В И В :

Позов Шахтарської об' єдн аної державної податкової ін спекції до Товариства з обме женою відповідальністю «Тех норесурс» про припинення ю ридичної особи - задовольнит и .

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Техноресурс» , з ареєстрованого на підставі рішення Виконавчого коміте ту Шахтарської міської ради від 11.12.2002 року , юридична адрес а:86200, м. Шахтарськ, вул. Леніна, 20 /66 , код ЄДРПОУ 32176690.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Зеленов А. С.

Дата ухвалення рішення29.03.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу13574242
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3987/10/0570

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 01.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні