Постанова
від 19.01.2011 по справі 2а-28944/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 січня 2011 р. справа № 2а -28944/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Мандиче ва Д.В.

при секретарі Карлюк М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом управління Пенс ійного фонду України в Калін інському районі міста Донець ка

до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Пилон»

про стягнення заборговано сті по внескам на загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування,

за участю представників:

від позивача: Шпатар Д.О. , за довір від 30.11.2010р.,

від відповідача: не з' явив ся,

ВСТАНОВИВ:

Управлінням Пенсійного фонду України в Калінінсько му районі міста Донецька (над алі - Управління) заявлено п озов до товариства з обмежен ою відповідальністю «Пилон» про стягнення заборгованост і по внескам на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування на користь Управл іння.

Правовою підставою стяг нення представник позивача в важає норми Закону України « Про загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування » від 9 липня 2003 року № 1058-IV, Інстру кції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я до Пенсійного фонду Україн и, затвердженою постановою п равління Пенсійного фонду Ук раїни від 19 грудня 2003 року № 21-1 (за реєстровано в Міністерстві ю стиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663).

Представник позивача у судовому засіданні надав п ояснення аналогічні викладе ним в позові, просив задоволь нити позовні вимоги.

Представник відповіда ча у судове засідання не з' я вився, про дату, час та місце с удового розгляду справи був належним чином повідомлений , причини неявки невідомі. Зая в про розгляд справи у його ві дсутність не надходило.

Вислухавши у судовому з асіданні представника позив ача, перевіривши матеріали с прави, дослідивши та оцінивш и надані докази, суд встанови в наступне.

Товариство з обмеженою в ідповідальністю «Пилон» як п латник страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування пер ебуває на обліку в управлінн і Пенсійного фонду України в Калінінському районі міста Донецька.

Законом України «Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування» регулюю ться принципи, засади, механі зми функціонування системи з агальнообов'язкового держав ного пенсійного страхування , питання призначення, перера хунку і виплати пенсій, надан ня соціальних послуг з кошті в Пенсійного фонду.

Пунктом 2.1. Положення про упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в районах, містах і район ах у містах, затвердженого по становою правління Пенсійно го фонду України від 30 квітня 2002 року №8-2, серед основних завд ань управління визначено зби рання та акумулювання в райо ні (місті) внесків на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування та інших кошті в, призначених для пенсійног о забезпечення, ведення їх об ліку

Відповідно до вимог стат ей 1, 14 вказаного Закону відпов ідач є страхувальником, тобт о платником страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування . Страхувальники - роботодавц і та інші особи, які відповідн о до цього Закону сплачують с трахові внески на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до частини 3 ст атті 18 Закону України «Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування» (надалі - Закон України № 1058) страхові внески є цільовим загальноо бов'язковим платежем, який сп равляється на всій території України в порядку, встановле ному цим Законом.

Згідно пункту 4 частини 2 с татті 17 Закону № 1058 страхувальн ики зобов' язані подавати зв ітність територіальним орга нам Пенсійного фонду у строк и, в порядку та за формою, вста новленими Пенсійним фондом.

За період з липня 2009 року по січень 2010 року товариство з об меженою відповідальністю «П илон» має перед управлінням Пенсійного фонду України в К алінінському районі міста До нецька прострочену заборгов аність (недоїмку) по страхови х внесках на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування у розмірі 948, 64 грн., що пі дтверджується наданими відп овідачем розрахунками сум ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування, що підлягают ь сплаті за липень 2009 року по сі чень 2010 року

Відповідно до частини 6 ст атті 20 Закону України № 1058 стра хувальники зобов'язані сплач увати страхові внески, нарах овані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду .

Згідно з нормами статті 106 Закону України № 1058 територіа льні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначен і правлінням Пенсійного фонд у, надсилають страхувальника м, які мають недоїмку, вимогу п ро її сплату. Вимога про сплат у недоїмки є виконавчим доку ментом. Протягом десяти робо чих днів із дня одержання вим оги про сплату недоїмки стра хувальник зобов'язаний сплат ити суми недоїмки та суми фін ансових санкцій.

Згідно з ч. 12 ст. 20 Закону стр ахові внески підлягають спла ті незалежно від фінансового стану платника страхових вн есків.

Відповідно до частини 3 стат ті 106 Закону України № 1058 у разі я кщо страхувальник, який одер жав вимогу територіального о ргану Пенсійного фонду про с плату недоїмки і протягом де сяти робочих днів після її от римання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього фіна нсовою санкцією, включеної д о вимоги, або не узгодив вимог у з відповідним органом Пенс ійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а т акож у разі якщо страхувальн ик узгодив вимогу, але не спла тив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пе нсійного фонду звертається в установленому законом поряд ку і подає вимогу про сплату н едоїмки до відповідного підр озділу державної виконавчої служби. У зазначених випадка х орган Пенсійного фонду так ож має право звернутися до су ду чи господарського суду з п озовом про стягнення недоїмк и.

Відповідно до абзацу 8 части ни 3 статті 106 вказаного Закону у разі звернення органу Пенс ійного фонду з позовом про ст ягнення недоїмки до суду пер едбачені законодавством зах оди досудового врегулювання спорів не застосовуються.

Наявність заборгованос ті зі страхових внесків відп овідачем не спростована.

Враховуючи вищевикладе не, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги управління Пенсі йного фонду України в Каліні нському районі міста Донецьк а до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Пилон» про стягнення заборгованості по внескам на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування підлягають задоволен ню у повному обсязі.

Відповідно до частини 4 с татті 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб' єкт в ладних повноважень, а відпов ідачем - фізична чи юридичн а особа, судові витрати, здійс нені позивачем, з відповідач а не стягуються.

Враховуючи вищевикладе не та керуючись статтями 2-15, 17-18, 33-35, 41-42, 47-51, 56-59, 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110, 122-143, 151-154, 158, 162, 16 3, 167, 185-186, 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов управління Пенсі йного фонду України в Каліні нському районі міста Донецьк а до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Пилон» про стягнення заборгованості по внескам на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування задовольнити повніст ю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Пилон» (83017, м. Донецьк, вул. Овн атаняна, 4, код ЄДРПОУ 32295804, р/р № 2600 9200037011, МФО 321842 в Донецьке регіонал ьне управління Приватбанку) на користь Управління Пенсій ного фонду України в Калінін ському районі міста Донецька (83052, м. Донецьк, вул. Овнатаняна, 50, код ЄДРПОУ 21956234, р/р№ 256003012001 в ДОУ В АТ Держощадбанк м. Донецька, М ФО 335106) заборгованість зі сплат и страхових внесків у сумі 948 (д ев' ятсот сорок вісім) грн., 64 (ш істдесят чотири) коп.

Постанова прийнята у нар адчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 19 січня 2011 року.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через Д онецькій окружний адміністр ативний суд шляхом подачі в 10- денний строк з дня проголоше ння постанови апеляційної ск арги.

В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні, апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови, з подачею к опій апеляційної скарги відп овідно до кількості осіб, які беруть участь у справі

Суддя Мандичев Д. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.01.2011
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу13590356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-28944/10/0570

Постанова від 19.01.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мандичев Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні