Постанова
від 28.12.2010 по справі 15/453-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

28.12.2010 справа № 15/453-б

За заявою Державної п одаткової інспекції у Печерс ькому районі м.Києва

до Товариства з об меженою відповідальністю "Єв робуд"

про визнання ба нкрутом

Суддя

Представники:

від заявника - Посвистак С.М .

від боржника - не з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про банкрутство боржни ка, оскільки останній неспро можний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 20.12.2010 порушено пр овадження у справі за № 15/453-б за особливостями, передбаченим и ст. 52 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом".

У судовому засіданні 28.12.2010 су д заслухав представника заяв ника, який надав пояснення по суті справи та підтримав у по вному обсязі позовні вимоги.

Крім того, у судовому засіда нні суду оглянув оригінали д окументів, копії яких долуче ні до матеріалів справи.

Заявлені вимоги документа льно підтверджуються, визнаю ться судом обґрунтованими.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" в Єди ному державному реєстрі міст яться також відомості про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про ві дсутність підтвердження від омостей про юридичну особу, а також відомості про зарезер вовані найменування юридичн их осіб.

Згідно з ч. 7 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня под ачі (надіслання рекомендован им листом) останньої реєстра ційної картки, що містить від омості про юридичну особу, юр идична особа зобов'язана под ати (надіслати рекомендовани м листом) державному реєстра тору реєстраційну картку вст ановленого зразка про підтве рдження відомостей про юриди чну особу.

Відповідно до положень ч. 8 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" Якщо до Єдиного державно го реєстру не внесено запис п ро відсутність юридичної осо би за її місцезнаходженням, т о в разі неодержання реєстра ційної картки про підтвердже ння відомостей про юридичну особу в установлений частино ю сьомою цієї статті строк, а т акож у разі одержання держав ним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням державний реєстрато р зобов'язаний у строк, що не п еревищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для по дання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендо ваним листом юридичній особі повідомлення про необхідніс ть подання державному реєстр атору реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв'язку про відсутніс ть юридичної особи за вказан ою адресою або неподання юри дичною особою протягом місяц я з дати направлення їй відпо відного повідомлення реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

У матеріалах справи знаход яться докази відсутності бор жника, які надані заявником.

Оскільки заявник має право звернутись з заявою про пору шення справи про банкрутство , якщо громадянин - підприєм ець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної ос оби відсутні за її місцезнах одженням, або у разі ненаданн я боржником протягом року до органів державної податково ї служби згідно із законодав ством податкових декларацій , документів бухгалтерської звітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника, у суд у є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкр иття ліквідаційної процедур и.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи , доводять безспірність г рошових вимог заявника та не спроможність боржника викон ати свої зобов'язання перед к редитором у встановлений Зак оном строк, боржник відсутні й за своїм місцезнаходженням , наявні інші ознаки, що свідча ть про припинення підприємни цької діяльності боржника. В казані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Ініціюючим кредитором под ано клопотання про призначен ня ліквідатором боржника арб ітражного керуючого Гаврилю ка Євгена Володимировича.

Суд вважає за доцільне задо вольнити зазначене клопотан ня та призначити ліквідаторо м боржника арбітражного керу ючого Гаврилюка Євгена Волод имировича.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” л іквідатор зобов' язаний опу блікувати в офіційних друков аних органах відомості про в изнання боржника банкрутом т а відкриття відносно останнь ого ліквідаційної процедури . Також, з положень ч. 5 ст. 52 Закон у вбачається, що на ліквідато ра боржника покладені обов' язки щодо виявлення, встанов лення кредиторів відсутньог о боржника та повідомлення ї х (кредиторів) про визнання ві дсутнього боржника банкруто м, які в місячний строк з дня о держання повідомлення можут ь направити ліквідатору заяв и з вимогами до банкрута.

Крім того, відповідно до пол ожень ст. 32 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” ліквідатор зо бов' язаний подати господар ському суду звіт та ліквідац ійний баланс.

Звіт ліквідатора повинен м істити: докази вчинення нале жних дій ліквідатором по вия вленню активів та пасивів бо ржника, встановлення неможли вості відновлення платоспро можності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів , встановлення неможливості задоволення визначених за зв ітом ліквідатора вимог креди торів та необхідності у зв' язку з цим ліквідації боржни ка. До звіту ліквідатора пови нні додаватись письмові пояс нення та докази проведення л іквідаційної процедури, реєс тр вимог кредиторів (в разі на явності кредиторів) з урахув анням вимог ініціюючого кред итора, докази наявності акти вів боржника, докази безспір ності вимог ініціюючого кред итора (зокрема, подання їх до в иконання через органи держав ної виконавчої служби), доказ и вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вим ог кредиторів, докази встано влення наявності заставних в имог шляхом надіслання відпо відних запитів до державної податкової інспекції, держав них реєстраторів заборон рух омого та нерухомого майна (по станова Вищого господарсько го суду України від 28.11.2007 р. у спр аві № 24/81-б).

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Т овариство з обмеженорю відпо відальністю "Євробуд" (01103, м. Киї в, вул. Залізничне Шосе, 47, код Є ДРПОУ 30111893).

2. Визнати Державну податков у інспекцію у Печерському ра йоні м. Києва кредитором по в ідношенню до банкрута на сум у 155 959, 35 грн.

3. Припинити процедуру розпо рядження майном.

4. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

5. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого арбітражного керуючого Г аврилюка Євгена Володимиров ича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 30.01.2008).

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлен ня кредиторів відсутнього бо ржника та повідомлення їх (кр едиторів) про визнання відсу тнього боржника банкрутом. Відомості про визнання борж ника банкрутом і про відкрит тя ліквідаційної процедури п овинні містити: найменування та інші реквізити боржника, в изнаного банкрутом, найменув ання господарського суду, в п ровадженні якого знаходитьс я справа про банкрутство, дат у прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури, в ідомості про ліквідатора (лі квідаційну комісію).

7. Зобов' язати ліквідатор а надати суду докази публіка ції оголошення в офіційному друкованому органі про визна ння боржника банкрутом та ві дкриття ліквідаційної проце дури протягом двох тижнів з м оменту опублікування (ори гінал примірника газети).

8. Зобов' язати ліквідато ра письмово повідомити про в изнання господарським судом відсутнього боржника банкру том усіх відомих йому кредит орів відсутнього боржника, я кі в місячний строк з дня одер жання повідомлення можуть на правити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

9. Зобов' язати ліквідат ора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письм ово повідомити про це суд.

10. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 28.12.2010.

12. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 28.12.2010.

13. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 28.12.2010.

14. Зобов' язати ліквідат ора надати суду ліквідаційни й баланс банкрута та звіт лік відатора до 28.12.2011. Звіт л іквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню а ктивів та пасивів боржника, в становлення неможливості ві дновлення платоспроможност і боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встано влення неможливості задовол ення визначених за звітом лі квідатора вимог кредиторів т а необхідності у зв' язку з ц им ліквідації боржника. До зв іту ліквідатора повинні дода ватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаці йної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням ви мог ініціюючого кредитора, д окази встановлення наявност і активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій п о встановленню грошових вимо г кредиторів шляхом надіслан ня відповідних запитів до де ржавної податкової інспекці ї, Головного управління стат истики; Київського міського бюро технічної інвентаризац ії та реєстрації права власн ості на об"єкти нерухомого ма йна; Головного управління зе мельних ресурсів; УДАІ МВС Ук раїни в м. Києві; Київської міс ької інспекції державного те хнічного нагляду; Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку; державн их реєстраторів заборон рухо мого та нерухомого майна Дер жавного підприємства «Інфор маційний центр»Міністерств а юстиції України; Державног о підприємства «Український інститут промислової власно сті»Філія «Український цент р інноватики та патентно-інф ормаційних послуг»; Державно го департаменту інтелектуал ьної власності; Інспекції го ловного державного реєстрат ора флоту України; Державної митної служби України; Держа вної авіаційної адміністрац ії Міністерства транспорту т а зв"язку України, тощо.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору.

16. Копію постанови для відо ма направити в Прокуратуру м . Києва, ДПА у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управл іння по забезпеченню операти вно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових уст ановах УПМ ДПА у м. Києві), Держ авну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника та державному реєстратору з а місцемзнаходженням боржни ка.

Суддя М.Г.Хомен ко

Дата ухвалення рішення28.12.2010
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу13591809
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/453-б

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 17.03.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 17.03.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.12.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні