Постанова
від 27.12.2010 по справі 2а-9709/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2010 року Справа № 2а-9709/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі судді Батрак І.В., розглянувши у порядку скороченого прова дження адміністративну спра ву

за позовом: Державної податкової інспекції у Запо різькому районі Запорізької області

до: Товариства з обм еженою відповідальністю « СКІФ АГРО ТРАНС»

про: припинення держ авної реєстрації юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовн ою заявою, в якій просив суд пр ипинити юридичну особу ТОВ « СКІФ АГРО ТРАНС» на підст аві ч. 2 ст. 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців», просить суд припи нити юридичну особу відповід ача.

В обґрунтування позо ву позивач посилається на те , що відповідач не надає до орг ану державної податкової слу жби передбачені діючим закон одавством України деклараці ї, документи бухгалтерської та податкової звітності з 01.09.20 09.

Ухвалою суду від 29.11.2010 було ві дкрито скорочене провадженн я у справі.

Станом на 27.12.2010 відповідачем не подано до суду заперечень проти позову чи заяви про виз нання позову.

Розглянувши наявні м атеріали та фактичні обстави ни справи, дослідивши і оціни вши надані докази в їх сукупн ості, суд вирішив продовжити розгляд справи у порядку ско роченого провадження і встан овив наявність достатніх під став для задоволення позову виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання», платниками податків т а зборів (обов'язкових платеж ів) є юридичні та фізичні особ и на яких згідно законодавст ва України покладено обов'яз ок по сплаті податків та збор ів (обов'язкових платежів).

Пунктом 1 ч. 2 ст. 9 вказаного За кону, на платників податків т а зборів (обов'язкових платеж ів) покладається обов'язок по давати до державних податков их органів у відповідності і з законами декларації, бухга лтерську звітність та інші д окументи та відомості, пов'яз ані з нарахуванням та сплато ю податків, зборів (обов'язков их платежів).

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні», орган и державної податкової служб и, у випадках, передбачених за коном, мають право звернутис я в суд з вимогами про скасува ння державної реєстрації суб 'єкта підприємницької діяльн ості.

Статтею 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців» передбачено, що д ержавна реєстрація припинен ня юридичної особи проводить ся у разі постановлення судо вого рішення про припинення діяльності юридичної особи.

У частині 2 цієї статті зазн ачено, що підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи те, що відповіда ч більше року ухиляється від подачі до органів податково ї служби передбачених законо давством документів бухгалт ерської та податкової звітно сті, вимоги позивача слід виз нати законними та обґрунтова ними, а позов таким, що підляга є задоволенню.

На підставі викладен ого, керуючись п. 17 ст. 11 Закону У країни «Про державну податко ву службу в Україні», ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців», ст .ст. 71, 159-163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Запорізькому районі Запо різької області до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «СКІФ АГРО ТРАНС» про п рипинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «СКІФ АГРО ТР АНС» (72013, Запорізька область, М ихайлівський район, смт.Приш иб, вул.Меліоративна, буд. 3, код ЄДРПОУ 33416910).

Постанова підляг ає негайному виконанню.

Після набрання поста новою законної сили її копію направити Державному реєстр атору за місцем реєстрації в ідповідача.

Постанова суду першо ї інстанції набирає законної сили після закінчення строк у подання заяви про апеляцій не оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо та ку заяву не було подано.

Апеляційна скарга по дається до адміністративног о суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, я кий ухвалив оскаржуване судо ве рішення. Копія апеляційно ї скарги одночасно надсилаєт ься особою, яка її подає, до су ду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом деся ти днів з дня її проголошення . У разі застосування судом ча стини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти днів з д ня отримання копії постанови .

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та по рядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Код ексу, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п'ятиденного строку з момен ту отримання суб'єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Суддя (підпис) І.В. Батрак

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено04.02.2011
Номер документу13597135
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9709/10/0870

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Ухвала від 29.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні