Постанова
від 17.06.2010 по справі 2а-12949/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 червня 2010 р. сп рава № 2а-12949/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Зеленов а А. С.

при секретарі Беспалько Г.Г .

за участю представника по зивача Мезенцева В.М. ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Київському районі м. Донець ка до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестте леком» про припинення юридич ної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податков а інспекція у Київському рай оні м. Донецька, звернувся до Д онецького окружного адмініс тративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відп овідальністю «Інвесттелеко м» про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позову вка зав, що Товариство з обмежено ю відповідальністю «Інвестт елеком» зареєстровано як юри дична особа Виконавчим коміт етом Донецької міської ради 20.04.2007 року та перебуває на подат ковому обліку в ДПІ у Київськ ому районі м. Донецька. В поруш ення норм податкового законо давства, відповідач з 19.03.2009 року по теперішній час не надає об ов' язкової податкової звіт ності до податкової служби. В важає, що неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності є підставою для державної реєстрації припин ення юридичної особи. Заборг ованості перед бюджетом у ві дповідача не має.

Просить суд припинити юрид ичну особу Товариство з обме женою відповідальністю «Інв есттелеком».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, викладені в поз овній заяві, надавши аналогі чні пояснення, просив позов з адовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час і місце судового ро згляду повідомлявся належни м чином. Заяв про відкладення розгляду справи або про розг ляд справи за його відсутнос ті суду не надавав. За таких об ставин суд вважає за можливе розглянути справу за його ві дсутності на підставі наявни х у справі доказів.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши матеріали справи, встан овив наступне.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію юридичної осо би Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Інвесттеле ком» є юридичною особою, заре єстровано Виконавчим коміте том Донецької міської ради 20.0 4.2007 року за адресою: 83054, м. Донець к, пр. Київський, 20а, код ЄДРПОУ 35099169; перебуває на податковому обліку в ДПІ у Київському рай оні м. Донецька з моменту реєс трації.

Згідно висновку від 28.04.2010 №151, Т овариством з обмеженою відпо відальністю «Інвесттелеком » податкова звітність не над ається з 19.03.2009 року.

Згідно Закону України від 21 грудня 2000 р. за № 2181 „Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державними цільовими ф ондами” зі змінами та доповн еннями, відповідно до якого п одаткові декларації подають ся за базовий податковий (зві тний) період, що дорівнює кале ндарному кварталу або календ арному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або п іврічних авансових векселів ), - протягом 40 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) кварталу (півріччя); пор ушення п. 1 ст. 9 Закону України „ Про систему оподаткування” в ід 18.02.1997 року, а саме платник под атків і зборів (обов' язкови х платежів) зобов' язаний по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Відповідно до ст. 16 Закону Ук раїни “Про оподаткування при бутку підприємств”, ст. 7 Закон у України “Про податок на дод ану вартість”, ст. 9 Закону Укр аїни “Про систему оподаткува ння” (з змінами та доповнення ми), суб' єкт підприємницько ї діяльності зобов' язаний у встановлені чинним законода вством строки, подавати пода ткові декларації, бухгалтерс ьку звітність державній пода тковій інспекції, на яку покл адені згідно з п. 3 ст.10 Закону У країни “Про державну податко ву службу в України” функції по контролю за своєчасним х п редставленням.

Відповідно до ст. 46 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності є пі дставою для постановлення су дового рішення про припиненн я підприємницької діяльност і фізичної особи - підприємця .

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, оскільки відпо відачем протягом року не над авалася податкова деклараці я до податкового органу. Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 4 Декре ту Кабінету Міністрів Україн и від 21.02.1993 р. № 7-93 „Про державне ми то” фінансові органи та держ авні податкові інспекції зві льнені від сплати державного мита.

Як вбачається із ч. 4 ст. 94 КАС У країни, у справах, в яких позив ачем є суб' єкт владних повн оважень, а відповідачем - фі зична чи юридична особа, судо ві витрати, здійснені позива чем, з відповідача не стягуют ься.

На підставі ст. 46 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, керуючись ст. ст. 5-15, 159-163, 185-186 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд ,-

П О С Т А Н О В И В :

Позов Державної податково ї інспекції у Київському рай оні м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Інвесттелеком» про припин ення юридичної особи - задово льнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Інвесттелеком» , зареєстроване Виконавчим к омітетом Донецької міської р ади 20.04.2007 року, юридична адреса: 83054, м. Донецьк, пр. Київський, 20а, код ЄДРПОУ 35099169.

Постанову ухвалено у нарад чій кімнаті та проголошено в присутності представника по зивача.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Зеленов А. С.

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13609275
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12949/10/0570

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 26.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні