Постанова
від 24.09.2010 по справі 2а-10046/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 24 вересня 2010 року           10:26           № 2а-10046/10/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Баранова Д.О., за участю секретаря судового засідання Наумець О.В. розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Державної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва

до

Приватного підприємства «Фірма «Бебко Авто-Київ»

третя особа

Подільська у місті Києві державна адміністрація

про

припинення юридичної особи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Подільському районі м. Києва звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про припинення юридичної особи з моменту реєстрації ПП «Фірма «Бебко Авто-Київ».

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач більше року не подає документи податкової та фінансової звітності, пов’язаної з обчисленням податків і зборів (обов’язкових платежів) до державних податкових органів, чим порушує вимоги статті 9 Закону України «Про систему оподаткування», що є підставою згідно п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Відповідач в судове засідання явку представника не забезпечив, повістка направлялась згідно ч. 8 ст. 35 КАС України за адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців, а тому справа вирішується згідно ст. 128 КАС України на підставі поданих доказів.

Третя особа –Подільська районна у місті Києві державна адміністрація представника в судове засідання не направила.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, дослідивши докази, наявні в матеріалах справи, Окружний адміністративний суд міста Києва

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Фірма «Бебко Авто-Київ»зареєстроване Подільською районною в м. Києві державною адміністрацією 13.12.2003р., код ЄДРПОУ 32828440, взяте на облік як платник податків ДПІ у Подільському районі м. Києва 22.01.2004р.

Як вбачається з наявних у справі доказів відповідач не подає податкової звітності.

Відповідно до статті 9 Закону України „Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані:

1) вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами;

2) подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів);

3) сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни;

4) допускати посадових осіб державних податкових органів до обстеження приміщень, що використовуються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а також для перевірок з питань обчислення і сплати податків і зборів (обов'язкових платежів).

Пунктом 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»встановлене право органів державної податкової служби звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта  підприємницької  діяльності.

Відповідно до статті 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього  може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як свідчать матеріали справи, згідно довідки №4866/9/15-106 від 07.06.2010р. остання податкова звітність подана ПП «Фірма «Бебко Авто-Київ»за 2005 рік, заборгованість перед бюджетом відсутня.

У відповідності до частин 1 та 6 статті 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ліквідації за рішенням суду з підстав скасування державної реєстрації такого суб'єкта господарювання.

Враховуючи, що відповідач не подає податкової звітності, а також право органів державної податкової служби звертатися до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також відсутності витрат позивача - суб’єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71 та 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Фірма «Бебко Авто-Київ», код ЄДРПОУ 32828440.

3. Зобов’язати державного реєстратора Подільської районної у місті Києві державної адміністрації не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та провести дії, передбачені ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»щодо проведення процедури припинення юридичної особи.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                Д.О. Баранов

Дата ухвалення рішення24.09.2010
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13610814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10046/10/2670

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Баранов Д.О.

Постанова від 24.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Баранов Д.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні