Постанова
від 27.01.2011 по справі б34/230-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.01.11р. Справа № Б34/230-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Примак С.А.

при секретарі судового за сідання Колінько Ц.В.

за участю представників ст орін:

від кредитора: Мороз О.С., дов. №35944/10/10-1 від 13.10.2010р.

Авдеєва Ю.М. дов. №31355/10/10-1 від 09.09.2010р.

від боржника: не з'явився

в засіданні приймали участ ь: Свороба Р.С. ліквідатор

розглянувши справу

за заявою Лівобережно ї міжрайонної державної пода ткової інспекції м. Дніпропе тровська, м. Дніпропетровськ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Демлін", м.Дніпропетровськ, пр. ім. газети "Правда", 108

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ух валою від 02.06.10р. господарським судом Дніпропетровської обл асті порушена справа про виз нання боржника - Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Демлін", м. Дніпропетровськ - банкрутом.

05.07.10р. господарський суд вин іс ухвалу, в якій Ввів процеду ру розпорядження майном борж ника товариства з обмеженою відповідальністю "Демлін", м. Д ніпропетровськ, призначив ро зпорядником майна боржника а рбітражного керуючого Своро ба Романа Сергійовича, ліц ензія серія НОМЕР_2 (АДР ЕСА_1, ідентифікаційний ном ер НОМЕР_1).

07.08.10р. в газеті “Голос Украї ни” № 146 опубліковано оголошен ня про порушення господарськ им судом провадження у справ і про банкрутство боржника.

14.10.10 р. затверджено реєстр ви мог кредиторів у справі на за гальну суму 325 876,53 грн., а саме:

- Лівобережної міжрайонно ї державної податкової інспе кції м. Дніпропетровська на с уму 289591,00 грн. (основний борг), що в ідноситься до ІІІ черги.

- Лівобережної міжрайонно ї державної податкової інспе кції м. Дніпропетровська, на с уму 36284,65 грн. (пеня та штраф), що відноситься до VІ черги.

21.01.2011р. до господарського суд у надійшло клопотання розпор ядника майна ТОВ "Демлін" Свор оби Р.С. в якому на виконання р ішення комітету кредиторів Т ОВ "Демлін" (Протокол №1 від 28.10.2010р .) просить визнати боржника ба нкрутом та відкрити ліквідац ійну процедуру, призначити а рбітражного керуючого Своро бу Р.С. ліквідатором ТОВ "Демлі н" (код ЄДРПОУ 30608776), ліцензія на п раво провадження діяльності арбітражного керуючого (роз порядника майна, керуючого с анацією, ліквідатора) серії НОМЕР_2.

Враховуючи рішення коміте ту кредиторів та той факт, що п ропозиції по санації боржник а до суду не надходили, господ арський суд прийшов до висно вку про необхідність прийнят тя постанови про визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури ст роком на 1 рік згідно статті 22 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”.

Згідно до ст. 23 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” з дня пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури: підп риємницька діяльність банк рута завершується закінчен ням технологічного циклу з в иготовлення продукції у разі можливості її продажу; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зоб ов'язання щодо сплати страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне ст рахування та інші види загал ьнообов'язкового державного соціального страхування , податків і зборів (обов'я зкових платежів) вважається таким, що настав; припиняєт ься нарахування неустойки (ш трафу, пені), процентів та інш их економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; відомості про фіна нсове становище банкрута пе рестають бути конфіденційни ми чи становити комерційну т аємницю; укладення угод, пов' язаних з відчуженням майна б анкрута чи передачею його м айна третім особам, допуска ється в порядку, передбачен ому цим розділом; скасовуєть ся арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрут ом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежен ь щодо розпорядження майном банкрута не допускається; ви моги за зобов'язаннями боржн ика, визнаного банкрутом, що виникли під час проведенн я процедур банкрутства, м ожуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процеду ри; виконання зобов'язань бор жника, визнаного банкрутом, з дійснюється у випадках і пор ядку, передбаченому цим розд ілом.

З дня прийняття госп одарським судом постанови пр о визнання боржника банкру том і відкриття ліквідац ійної процедури припиняють ся повноваження органів уп равління банкрута щодо упра вління банкрутом та розпоря дження його майном, якщо цьог о не було зроблено раніше, ке рівник банкрута звільняєтьс я з роботи у зв'язку з банкрут ством підприємства, про що ро биться запис у його трудовій книжці, а також припиняють ся повноваження власника (в ласників) майна банкрута, якщ о цього не було зроблено рані ше.

Опублікування відомо стей про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквід аційної процедури здійснює ться ліквідатором у офіційн их друкованих органах за р ахунок банкрута у п'ятиденни й строк з дня прийняття поста нови про визнання боржника б анкрутом.

Не дозволяється опуб лікування або розголошення і ншим чином відомостей про в изнання боржника банкрутом до дня прийняття господарс ьким судом постанови про в изнання боржника банкрутом.

Відомості про визн ання боржника банкрутом і пр о відкриття ліквідаційної п роцедури повинні містити: на йменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрут ом; найменування господар ського суду, в провадженні якого знаходиться справа пр о банкрутство; дату прийнятт я господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію).

Порядок пред' явлення ви мог кредиторів, виявлення ма йна банкрута, його реалізаці ї і задоволення вимог кредит орів визначений ст.ст.26, 29, 30, 31 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, які не передбачають можлив ості звернення стягнення на майно боржника та задоволенн я вимог кредиторів поза межа ми провадження у справі про б анкрутство, у тому числі в пор ядку, встановленому Законами України “Про заставу”, “Про і потеку”, “Про задоволення ви мог кредиторів та реєстрацію обтяжень”.

Ліквідатор з дня с вого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно борж ника, вживає заходів по забез печенню його збереження; в иконує функції з управлінн я та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентар изацію та оцінку майна бан крута згідно з законодавство м; аналізує фінансове станов ище банкрута; виконує повнов аження керівника (органів уп равління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та фор мує ліквідаційну масу; пред'я вляє до третіх осіб вимоги що до повернення дебіторської з аборгованості банкруту; має право отримувати кредит дл я виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняютьс я внаслідок ліквідації банкр ута, який відшкодовується в п ершу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок кош тів, одержаних від продажу ма йна банкрута; з дня визнання б оржника банкрутом та відкрит тя ліквідаційної процедури повідомляє працівників ба нкрута про звільнення та зд ійснює його відповідно до з аконодавства України про п рацю. Виплата вихідної доп омоги звільненим працівни кам банкрута провадиться лі квідатором у першу чергу з а рахунок коштів, одержани х від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установ леному порядку заперечення п о заявлених до боржника вимо гах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у спра ві про банкрутство, і є неоп лаченими; з підстав, передбач ених частиною десятою статт і 17 цього Закону, подає до гос подарського суду заяви про в изнання недійсними угод бор жника; вживає заходів, спр ямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрут а, що знаходиться у третіх осі б; передає у встановленому п орядку на зберігання докум енти банкрута, які відповід но до нормативно-правових документів підлягають обов 'язковому зберіганню; реаліз ує майно банкрута для задово лення вимог, включених до реє стру вимог кредиторів, у поря дку, передбаченому цим Закон ом; повідомляє про своє призн ачення державний орган з п итань банкрутства в десяти денний строк з дня прийнят тя рішення господарським с удом та надає державному органу з питань банкрутств а інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підп риємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбаче ні цим Законом.

Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення лікві датора відповідні посадов і особи банкрута зобов'яз ані передати бухгалтерську та іншу документацію банкру та, печатки і штампи, матері альні та інші цінності банкр ута ліквідатору. У разі ухиле ння від виконання зазначени х обов'язків відповідні пос адові особи банкрута несуть відповідальність відповідн о до законів України. З дня пр изначення ліквідатора до н ього переходять права керів ника (органів управління) юри дичної особи - банкрута. Лікві датор (арбітражний керуючи й) має право замовити виго товлення дубліката печатки т а штампів у разі їх втрати.

Дії ліквідатора (лі квідаційної комісії) можуть бути оскаржені до господа рського суду власником май на (органом, уповноваженим уп равляти майном) банкрута; осо бою, яка відповідає за зобов' язаннями банкрута; кожним кр едитором окремо або комітето м кредиторів; особою, яка, по силаючись на свої права влас ника або іншу підставу, пере дбачену законом чи догово ром, оспорює правомірність віднесення майнових акти вів або коштів до ліквідац ійної маси.

При здійсненні своїх повноважень ліквідатор ма є право заявити вимоги до т ретіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсид іарну відповідальність за зо бов'язаннями боржника у зв'я зку з доведенням його до банк рутства. Розмір зазначених в имог визначається виходячи з різниці між сумою вимог кр едиторів і ліквідаційною ма сою.

Стягнені суми включаютьс я в ліквідаційну масу і можут ь бути використані тільки дл я задоволення вимог кредит орів у порядку черговості, в становленої статтею 31 цього З акону.

Відповідно до вимог ст.26 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " усі види майнових активів (майно та майнові права) бан крута, які належать йому на праві власності або повно го господарського відання н а дату відкриття ліквідаційн ої процедури та виявлені в хо ді ліквідаційної процедури, включаються до складу лікві даційної маси, за винятком о б'єктів житлового фонду, в том у числі гуртожитків, дитяч их дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфрас труктури, які в разі банкрутс тва підприємства передаютьс я в порядку, встановленому з аконодавством, до комунальн ої власності відповідних територіальних громад без д одаткових умов і фінансуютьс я в установленому порядку. Ре чі, визначені родовими ознак ами, що належать банкруту на п раві володіння або корист ування, включаються до скл аду ліквідаційної маси. Майн о банкрута, що є предметом зас тави, включається до складу л іквідаційної маси, але в икористовується виключно для першочергового задовол ення вимог заставодержателя . Індивідуально визначені ре чі, що належать банкруту на підставі речових прав, кр ім права власності і повн ого господарського відання , не можуть бути включені д о складу ліквідаційної маси .

Оцінка майна банкрута пров одиться відповідно до вимог ст.29 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом".

Після проведення інвентар изації та оцінка майна банкр ута ліквідатор розпочинає пр одаж майна банкрута, передба ченою ст.30 вищевказаного зако ну.

Ліквідатор зобов'язаний ви користовувати при проведенн і ліквідаційної процедури ті льки один рахунок банкрута в банківській установі. Інші р ахунки, виявлені при проведе ні ліквідаційної процедури, підлягають закриттю. Залишки коштів на цих рахунках перер аховуються на основний рахун ок банкрута.

Кошти, які надходять при проведенні ліквідаційної процедури, зараховуються на основний рахунок боржника. З основного рахунку здійснюю ться виплати кредиторам у по рядку, передбаченому статте ю 31 цього Закону. Продаж майна банкрута оформляється до говорами купівлі-продажу, як і укладаються між ліквідат ором і покупцем відповідно до законів України.

Кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовують ся на задоволення вимог кред иторів, у порядку, встановлен ому ст.31 цього Закону.

Після завершення усіх розр ахунків з кредиторами, лікві датор подає до господарськог о суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються вс і документи, пов'язані з лікві даційною процедурою у справі .

Виходячи із положень статт і 11-1 Закону України “Про держа вну податкову службу в Украї ні” копію цієї постанови нап равити до органу державної п одаткової служби за місцезна ходженням банкрута для розгл яду питання щодо проведення позапланової перевірки сво єчасності, достовірності, по вноти нарахування та сплати податків та зборів (обов' яз кових платежів). Матеріали за результатами перевірки напр авити для долучення до справ и про банкрутство.

Враховуючи викладене, кер уючись ст.86 ГПК України, ст.ст.16 , 22-34 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Демлін", м.Дніпропетровськ, п р. ім. газети "Правда", 108 (ЄДРПОУ 30608776) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к до 27.01.12 року.

Ліквідатором Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Демлін", м.Дніпропетровс ьк, пр. ім. газети "Правда", 108 п ризначити арбітражного к еруючого Своробу Р.С. ліце нзія серії НОМЕР_2 (АДРЕС А_2).

Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном, п овноваження власника (власни ків) майна банкрута, покласти на ліквідатора виконання їх повноважень.

Зобов' язати ліквідатора Своробу Р.С. у 5-ти денний те рмін з дня прийняття цієї пос танови опублікувати оголош ення в офіційних друкованих органах про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури.

Зобов' язати ліквідатор а невідкладно прийняти до св ого відання майно боржника, в живати заходів по забезпечен ню його збереження, виконува ти функції з управління та ро зпорядження майном банкрута , здійснити інвентаризацію т а оцінку майна банкрута згід но з законодавством, виконув ати повноваження керівника ( органів управління) банкрута , формувати ліквідаційну мас у, реалізовувати майно банкр ута для задоволення вимог кр едиторів у порядку, передбач еному Законом України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”, здійснювати ін ші повноваження, передбачені цим Законом.

Ліквідатору використовува ти при проведенні ліквідацій ної процедури тільки один ра хунок боржника в банківській установі. Інші рахунки боржн ика підлягають закриттю лікв ідатором.

Реалізація майна боржник а, звернення на нього стягнен ня кредиторами, а також задов олення вимог кредиторів борж ника відбувається виключно в порядку, визначеному Законо м України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом".

Зобов'язати ліквідатора Своробу Р.С. у строк 27.01.1 2 р. подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з до кументами, які відбувались п ри здійсненні ліквідаційної процедури, копії договорів к упівлі-продажу, акти прийман ня-передач і майна, документи , які підтверджують погашенн я вимог кредиторів, тощо;

- не рідше одного разу на мі сяць надавати комітету креди торів звіт про свою діяльніс ть, інформацію про фінансове становище і майно боржника н а день відкриття ліквідаційн ої процедури та при проведен ні ліквідаційної процедури, використання коштів боржник а, а також іншу інформацію на в имогу комітету кредиторів;

- у ліквідаційному балансі в ідображати капіталізовані с уми на відшкодування шкоди, з авданої працівникам підприє мства-банкрута, що отримали т рудове каліцтво чи професійн е захворювання.

Зобов' язати кері вника банкрута - товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Демлін" у п' ятнадцятиден ний строк передати бухгалтер ську та іншу документацію ба нкрута. Печатки і штампи та ін ші матеріальні цінності.

Суддя С.А. Примак

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.01.2011
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13613457
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б34/230-10

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 28.07.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 08.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні