Постанова
від 18.01.2011 по справі 2а-10483/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2011 року 12 год. 00 х в. Справа № 2а-10483/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі :

головуючого - судді Лазаренко М.С.

при секретарі Гончаренко Н.А.

за участю представників

від позивача: не з' явився

від відповідача: не з' явив ся

від третіх осіб: не з' явивс я

розглянув в відкритому су довому засіданні адміністр ативну справу

за позовом: Держаної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя

до: Приватного підприємств а «Металобрухт»

третя особа: ОСОБА_1

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Жовтневому районі м. Зап оріжжя звернулась із адміні стративним позовом до Приват ного підприємства «Металобр ухт», в якому просить припини ти юридичну особу. Позивач об ґрунтовує позовні вимоги тим , що відносно відповідача дер жавним реєстратором внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, д о суду надав заяву про розгля д справи за відсутністю пред ставника. Позовні вимоги під тримує у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про час та місце розгляду с прави повідомлений належним чином, про причини неявки до с уду не повідомив, у зв' язку з чим суд розглянув справу на підставі наявних доказів у в ідсутності відповідача.

Ухвалою про відкриття пров адження у справі від 20.12.2010р. до у часті у справі залучено трет ю особу, зокрема засновника ОСОБА_1.

У судове засідання треті ос оби не з' явилися, про час та м ісце розгляду справи повідом лялися належним чином, про пр ичини неявки до суду не повід омили.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами стате й 33, 35, 41 КАС України суд розгляну в справу на підставі наявних доказів, фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалось.

З' ясувавши обставини спр ави та перевіривши їх доказа ми, суд приходить до висновку , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ПП «Металобрухт» зареєстров ане як суб' єкт підприємниць кої діяльності-юридична особ а 16.08.1996 за місцезнаходженням: 33006 3, м. Запоріжжя, вул.. Ілліча, 26.

05.04.2006 до ЄДРПОУ внесено запис про включення відомостей пр о юридичну особу за місцезна ходженням: 69095, м. Запоріжжя, в ул. Жуковського, б.82, кв.17.

Відповідно до довідки пози вача № 13113/10/24 від 20.08.2010 року станом на 19.08.2010 заборгованість у відпо відача по платежах до бюджет у відсутня.

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» № 509 -ХІІ від 04.12.1990р., органи державно ї податкової служби у випадк ах, в межах компетенції та у по рядку, встановлених законами України, мають право звертат ися у передбачених законом в ипадках до судових органів і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстр ації суб' єкта підприємниць кої діяльності.

Відповідно до п. 1 статті 19 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців" у р азі, якщо зміна відомостей пр о юридичну особу, які містять ся в Єдиному державному реєс трі, не пов'язана із змінами до установчих документів юриди чної особи або не підлягає де ржавній реєстрації, виконавч ий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобо в'язаний подати (надіслати ре комендованим листом) державн ому реєстратору за місцезнах одженням реєстраційної спра ви юридичної особи заповнену реєстраційну картку про вне сення змін до відомостей про юридичну особу, які містятьс я в Єдиному державному реєст рі. У разі, якщо подається (над силається) реєстраційна карт ка про внесення змін до відом остей про місцезнаходження ю ридичної особи, до неї додаєт ься свідоцтво про державну р еєстрацію юридичної особи.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 № 755-IV, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що згідн о з Довідкою з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців, 02.02.2010 держаним реєстраторо м проведено реєстраційну дію , а саме: внесено інформацію що до відсутності юридичної осо би за вказаною адресою.

Враховуючи вищенаведене, с уд приходить до висновку, що а дміністративний позов підля гає задоволенню.

Враховуючи вищезазна чене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 94, 158 - 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватного підприємства «Мет алобрухт» (код ЄДРПОУ 23795999).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (під пис) М.С. Лазарен ко

Постанову виготовлено у по вному обсязі та підписано 18 сі чня 2011 року.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13623932
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10483/10/0870

Постанова від 18.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 11.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 20.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні