Ухвала
від 20.01.2011 по справі 17/321-10
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ С УД УКРАЇНИ

УХВАЛА

20 січня 2011 р. № 17/321-10

Вищий господарський суд України у складі колегії суд дів:

головуючого судді Добролюбової Т.В.

суддів Гоголь Т.Г.

Швеця В.О.

перевіривши матеріали кас аційної скарги ТОВ "Керамброк"

на постанову Дніпропетровського апел яційного господарського суд у від 16.12.10

у справі № 17/321-10

господарського суду Дніпропетровської облас ті

за позовом Прокурора Бабушкінськог о району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі Д ніпропетровської міської ра ди

до ТОВ "Керамброк"

про зміну умов договору

Подана ТОВ "Керамброк" ка саційна скарга не відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господа рського процесуального коде ксу України з наступних підс тав.

Відповідно до частин 3 статт і 111 Господарського процесуал ьного Кодексу України касаці йна скарга підписується особ ою, яка подала скаргу, або її у повноваженим представником .

Від імені юридичної особ и касаційна скарга підписуєт ься керівником. В разі її підп исання представником скаржн ика, на вчинення такої процес уальної дії, останній повине н бути уповноважений довірен істю, засвідченою підписом к ерівника та печаткою юридичн ої особи із обов`язковим залу ченням такої довіреності до скарги. Від імені ТОВ "Керамбр ок" касаційна скарга підписа на представником за довірені стю ОСОБА_1 Однак, до касац ійної скарги не додана довір еність, яка б свідчила про пов новаження ОСОБА_1 на підп исання касаційної скарги від імені скаржника, а відтак, кас аційна скарга підлягає повер ненню на підставі пункту 1 ста тті 1113 Господарського процесу ального кодексу України, як т ака, що підписана не уповнова женою особою.

Згідно пункту 1 статті 1113 Господарського процесуальн ого Кодексу України касаційн а скарга не приймається до ро згляду і повертається судом, якщо касаційна скарга підпи сана особою, яка не має права ї ї підписувати, або особою, пос адове становище якої не зазн ачено.

Крім того, відповідно до частини 4 статті 1113 Господарсь кого процесуального кодексу України встановлено, що каса ційна скарга не приймається до розгляду, якщо до скарги не додано документів, що підтве рджують сплату державного ми та у встановленому порядку і розмірі. Відповідно до части ни 1 статті 46 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни державне мито сплачується в доход державного бюджету в порядку і розмірі, встановле них законодавством України. Порядок і розмір сплати держ авного мита в Україні встано влено Декретом Кабінету Міні стрів України “Про державне мито”. Відповідно до пункту 11 Інструкції "Про порядок обчи слення та справляння державн ого мита", затвердженої наказ ом Головної державної податк ової інспекції України від 22. 04.93 № 15, до касаційних скарг дода ються платіжні доручення на безготівкове перерахування державного мита або квитанц ії банку про сплату державно го мита. Так, до касаційної ска рги ТОВ "Керамброк" додано пл атіжне доручення № 550 від 24.12.10, од нак вказане платіжне доручен ня не є належним доказом, що пі дтверджує сплату державного мита у встановленому порядк у. Відповідно до пункту 14 вказ аної Інструкції, при перерах уванні державного мита з рах унку платника до документа, щ одо якого вчиняється відпові дна дія, додається останній п римірник платіжного доручен ня з написом (поміткою) кред итної установи такого змісту "Зараховано в дохід бюджету __ _ грн. (дата)". Цей напис скріп люється першим і другим підп исами посадових осіб і відти ском печатки кредитної устан ови з відміткою дати виконан ня платіжного доручення. У ви падках, коли перерахування м ита проводиться з рахунку вк ладника, що знаходиться в кре дитній установі, до документ а, оплаченого митом, додаєтьс я довідка, засвідчена підпис ом контролера і відтиском пе чатки кредитної установи. Ві дповідно до статті 6 Декрету, д ержавне мито, яке справляєть ся із апеляційних та касацій них скарг на рішення та поста нови господарських судів, за раховується до Державного бю джету України. Будь-які відом ості про зарахування державн ого мита з касаційної скарги до Державного бюджету Украї ни на платіжному документі, д оданому до касаційної скарги , відсутні. Відповідно до пунк ту 4 частини 1 статті 1113 Господа рського процесуального коде ксу України, касаційна скарг а не приймається до розгляду і повертається судом, якщо до скарги не додано документів , що підтверджують сплату дер жавного мита у встановлених порядку і розмірі.

Разом з тим, судова колегі я вважає за необхідне зазнач ити, що за приписами частини т ретьої статті 1113 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, після усунення обстав ин, зазначених у пунктах 1, 2, 3, 4 і 6 частини першої цієї статті, сторона має право повторно п одати касаційну скаргу в заг альному порядку.

Керуючись статтею 86, пункт ам 1, 4 частини першої статті 1113 Г осподарського процесуально го кодексу України, Вищий гос подарський суд України, -

У Х В А Л И В:

Касаційну скаргу ТО В "Керамброк" на постанову Дн іпропетровського апеляційн ого господарського суду від 16 грудня 2010 року у справі № 17/321-10 Го сподарського суду Дніпропет ровської області повернути скаржнику без розгляду.

Головуючий суддя Т.Добролюбо ва

Судді Т.Гоголь

В.Швець

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення20.01.2011
Оприлюднено08.02.2011
Номер документу13651274
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/321-10

Рішення від 28.07.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 04.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 21.04.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 29.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 10.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 18.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 20.05.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 20.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Швець В.О.

Судовий наказ від 23.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні