Постанова
від 10.01.2011 по справі 2а-5996/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-5996/10/1770

10 січня 2011 року 15год. 15хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Дудар О.М. розглянувши в порядку скороченого провадж ення адміністративну справу за позовом

Здолбунівської об'єднано ї державної податкової інспе кції

до Приватного підприємства "Ф ЕБ-СТ"

про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ :

Здолбунівська о б'єднана державна податкова інспекція звернулася до суду з позовом до Приватного підп риємства "ФЕБ-СТ" про припинен ня юридичної особи.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 КАС У країни в адміністративних сп равах про припинення за звер ненням суб'єкта владних повн оважень юридичних осіб чи фі зичних осіб - підприємців у ви падках, передбачених законом , застосовується скорочене п ровадження. Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що суддя розглядає справу в порядку с короченого провадження одно особово, без проведення судо вого засідання та виклику ос іб, які беруть участь у справі .

Ухвалою про відкриття скор оченого провадження від 15.12.2010р . відповідачу було надано дес ятиденний строк з дня одержа ння ухвали, копії позовної за яви та копій документів для п одання заперечення. У вказан ий строк Приватним підприємс твом "ФЕБ-СТ" не було подано за перечення на адміністративн ий позов та заяви про визнанн я позову.

Суд вважає, що повідомлених позивачем обставин та долуч ених ним до матеріалів справ и документів достатньо для у хвалення законного і обґрунт ованого судового рішення без проведення судового засідан ня та виклику сторін.

Давши оцінку доказам у спра ві, повно і всебічно з' ясува вши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинн ого законодавства, перевірив ши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволен ня.

Приватне підприємство "ФЕБ -СТ" зареєстроване як юридичн а особа Здолбунівською район ною державною адміністраціє ю Рівненської області 30.01.2008р., д ані про нього внесені до Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців 30.01.2008р. із місцезнахо дженням за адресою: проспек т Цементників,8, кв.6, м.Здолбуні в, Рівненська область, 35700. Під приємство взяте на облік, як п латник податків в органі дер жавної податкової служби з 01.0 2.2008р. за №3748.

21 вересня 2010 року державним р еєстратором внесено запис №1 5961430002000573 про відсутність відпові дача за місцезнаходженням, в порядку передбаченому ч.8 ст.1 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" , внесено до Єдиного державно го реєстру запис про відсутн ість Приватного підприємств а "ФЕБ-СТ" за його місцезнаходж енням. Фактичне місцезнаходж ення відповідача державним п одатковим органом не встанов лено.

Заборгованості по сплаті в несків на загальнообов' язк ове пенсійне страхування, по податках, зборах, інших обов' язкових платежах до бюджетів та державних цільових фонді в відповідач не має.

Ці обставини підтверджуют ься дослідженими доказами: к опією довідки з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів щодо відповідача (а.а.с.4-5), до відкою Управління Пенсійног о фонду України в Здолбунівс ькому районі (а.с.6), довідкою Зд олбунівської міжрайонної ви конавчої дирекції Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності ( а.с.7), довідкою Здолбунівськог о районного центру зайнятост і (а.с.8), довідкою відділення ви конавчої дирекції Фонду соці ального страхування від неща сних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Здолбунівському ра йоні (а.с.9), інформацією Головн ого управління статистики у Рівненській області щодо від повідача (а.с.10), копією акта №46/15 від 14.07.2010р. обстеження знаходже ння за юридичною особою (а.с.11), копією довідки про встановле ння фактичного місцезнаходж ення платника податків №5332/15-15 в ід 15.07.2010р. (а.с.12), копією довідки пр о взяття на облік платника по датків (а.с.13), довідкою про стан розрахунків з бюджетом стан ом на 08.12.2010р. (а.с.15).

Згідно з ч.5 ст.17 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців" №755-IV від 15 травн я 2003р. (далі - Закон № 755-IV) в Єдиному державному реєстрі повинні міститися відомості про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням, про від сутність підтвердження відо мостей про юридичну особу, а т акож відомості про зарезерво вані найменування юридичних осіб.

Відповідно до ч.1 ст.18 Закону №755-IV якщо відомості, які підля гають внесенню до Єдиного де ржавного реєстру, були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н.

Відповідно до п.6 ч.2 ст.38 Закон у №755-IV підставами для поста новлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи є наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходженн ям.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я.

Згідно із ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160- 163, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство "ФЕБ-СТ " (проспект Цементників,8, кв. 6, м.Здолбунів, Рівненська обла сть, 35700, код ЄДРПОУ 35539465).

Копію постанови надіслати державному реєстратору Здол бунівської районної державн ої адміністрації Рівненсько ї області.

Постанова суду першої інст анції є остаточною, крім випа дків оскарження її в апеляці йному порядку.

У разі апеляційного оскарж ення постанова, якщо її не ска совано, набирає законної сил и після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Апеляційна скарга подаєт ься до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Рівненський окружний ад міністративний суд. Копія ап еляційної скарги одночасно н адсилається особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції. Апеляційна скарга на п останову суду першої інстанц ії подається протягом десяти днів з дня отримання копії п останови.

Суддя Дудар О.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.01.2011
Оприлюднено09.02.2011
Номер документу13668869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5996/10/1770

Постанова від 10.01.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні