Постанова
від 24.01.2011 по справі 2а-0870/134/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2011 року Справа № 2а-0870/134/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого - судді Артоуз О.О.

розглянувши у порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м. Запоріжж я

до: Приватного підприємств а «Південгідросервіс»

про: припинення підприємни цької діяльності юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

13 січня 2010 року Державна пода ткова інспекція у Запорізько му районі Запорізької област і звернулась до Запорізького окружного адміністративног о суду із позовною заявою до П риватного підприємства «Пів денгідросервіс» про припине ння юридичної особи.

В позовній заяві зазначено , що згідно даних ДПІ у Ленінсь кому районі відповідач не зв ітує до податкового органу з червня 2006 року, що є порушенням вимог чинного законодавства . На підставі п. 2 ст. 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» позивач п росить суд прийняти рішення щодо припинення юридичної ос оби Приватного підприємства «Південгідросервіс».

Ухвалою суду від 13.01.20110 було ві дкрито скорочене провадженн я у справі.

Вказана ухвала була отрима на представником відповідач а 20.01.2011, що підтверджується мате ріалами справ.

21.01.2011 до суду від засновника П П «Південгідросервіс» ОСО БА_1 надійшла заява щодо виз нання позовних вимог.

Суддя, оцінивши повідомлен і позивачем обставини та ная вні у справі докази у їх сукуп ності, вирішив продовжити ро згляд справи у порядку скоро ченого провадження і встанов ив наявність достатніх підст ав для задоволення позову ви ходячи з наступного.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я» від 25.06.1991 №1251-ХІІ передбачений обов' язок платників податк ів та зборів (обов'язкових пла тежів) подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» ор гани державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядку, встановл ених законами України, мають право звертатися у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців», підс тавою для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону, а також наявність в Єди ному державному реєстрі запи су про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезн аходженням.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась органам держа вної податкової служби з чер вня 2006 року, заборгованість пе ред бюджетом відсутня.

Таким чином суддя дійшов ви сновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, ке руючись п. 17 ст. 11 Закону Україн и «Про державну податкову сл ужбу в Україні», ст. 46 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців», п. 2 ч. 1 ст . 9 Закону України «Про систему оподаткування», ст.ст. 71, 159-163, 183-2 К АС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Запоріжжя до Приватного пі дприємства «Південгідросер віс» про припинення юридично ї особи - задовольнити в пов ному обсязі.

Припинити юридичну особу П риватного підприємства «Пів денгідросервіс» (ідентифіка ційний код 30709932, вул. Бородинс ька, 1, кв. 192, м. Запоріжжя, Ленінс ький район, Запорізька облас ть, 69096).

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України і може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду шляхом подачі через З апорізький окружний адмініс тративний суд апеляційної ск арги в 10-ти денний строк з дня о тримання копії постанови. Ко пія апеляційної скарги одноч асно надсилається особою, як а її подає, до суду апеляційно ї інстанції.

Суддя О.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено10.02.2011
Номер документу13684412
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/134/11

Постанова від 24.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 13.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні