Постанова
від 31.01.2011 по справі 2а-12554/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

31 січня 2011 р.                                                                                    № 2а-12554/10/1370  

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Хоми О.П., розглянувши в порядку скороченого провадження в м. Львові адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в Личаківському районі м. Львова до Дочірнього підприємства «Ліл пром»СП у формі ТзОВ «Ліл ЛТД»про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспекція у Личаківському районі м. Львова звернулася до суду з адміністративним позовом до Дочірнього підприємства «Ліл пром»СП у формі ТзОВ «Ліл ЛТД», обґрунтовуючи свої позовні вимоги тим, що відповідач не знаходиться за своєю юридичною адресою, про що внесено запис в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а відповідно до ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»це є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Позивач належним чином повідомлявся про розгляд справи в порядку скороченого провадження, підтвердженням чого є наявне в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення.

Надіслані рекомендованою кореспонденцією відповідачу за адресою місце знаходження, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців, копія ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі разом з витягом про процесуальні права та обов’язки повернулися з відміткою поштового відділення на конверті про повернення у зв’язку із відсутністю адресата за вказаною адресою.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 33 КАС України судове повідомлення вважається врученим відповідачу належним чином.

Відповідачем не подано заперечення проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову у передбачений ч. 3 ст. 1832 КАС України десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини справи та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для прийняття рішення в порядку скороченого провадження, виходячи з наступного.

Відповідач –Дочірнє підприємство «Ліл пром»СП у формі ТзОВ «Ліл ЛТД», зареєстроване Виконавчим комітетом Львівської міської ради як суб’єкт підприємницької діяльності - юридична особа та знаходиться на обліку платника податків в ДПІ у Личаківському районі м. Львова з 30.06.2005 року за № 6771.

Відповідно до ст. 93 ЦК України місцезнаходженням юридичної особи є адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону, виступають від її імені.

Згідно даних ЄДРПОУ підприємство було зареєстроване за адресою: 79056, м. Львів, вул. Пластова, б. 12.

Як вбачається із долученої до позовної заяви копії Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державним реєстратором внесено запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до довідки ДПІ у Личаківському районі м. Львова № 29766/9/19 від 29.11.2010 року про стан розрахунків з бюджетом та листа УПФ в Шевченківському районі м. Львова № 10583/04-35 від 12.11.2010 року, відповідач немає заборгованості перед бюджетом та по сплаті страхових внесків перед Пенсійним фондом.

Матеріалами справи підтверджується, що Дочірнє підприємство «Ліл пром»СП у формі ТзОВ «Ліл ЛТД»не перебуває на обліку у Личаківській районній виконавчій дирекції відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та у Львівському обласному відділенні Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові, у зв’язку з чим у нього відсутня заборгованість по сплаті страхових внесків.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998 №80, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням (Пункт 8.6 розділу 8 доповнено абзацом згідно з Наказом Державної податкової адміністрації № 428 від 24.07.2006), керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб’єкта господарювання - про звернення до суду із позовною заявою про скасування державної реєстрації платника податків.

На виконання вказаних вимог начальником ДПІ у Личаківському районі м. Львова винесено розпорядження від 23.12.2010 року № 89 про звернення з зазначеним позовом до суду.

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»передбачено, що однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, в тому числі, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Правом звернення до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»наділені органи державної податкової служби.

З урахуванням викладеного, суд вважає, що позовні вимоги ДПІ у Личаківському районі м. Львова є обґрунтованими, підтверджуються наявними у справі доказами та підлягають до задоволення.

Відповідно до вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, направляє його копію державному реєстратору для вчинення відповідних дій для проведення такого запису.

Керуючись ст.ст.7-14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163, 1832, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Дочірнє підприємство «Ліл пром»СП у формі ТзОВ «Ліл ЛТД»(останнє відоме місце знаходження: вул. Пластова, 12, м. Львів, 79056, код ЄДРПОУ 33618010).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили направити державному реєстратору Львівської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі протягом десяти днів з дня одержання копії постанови апеляційної скарги, яка подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження, виконується негайно.

                  Суддя                                                                                                          Хома О.П.

Дата ухвалення рішення31.01.2011
Оприлюднено10.02.2011
Номер документу13685039
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12554/10/1370

Постанова від 31.01.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 27.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні