Постанова
від 07.06.2010 по справі 2-а-4320/10/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКР УЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

7 червня 2010 р. №2-а-43 20/10/1070

приміщення суду за адресою :

м. Київ, бул. Лесі Українки , 26 , зал судових засідань № 1018

час прийняття постанови : 11 год. 43 хв.

Київський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого - судді Леонтович А.М.

при секретарі - Воро нюк М.М.

за участю представників ст орін:

від позивача Геращенко Т.П.

від відповідача : не з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адмініст ративну справу

за позовом

Білоцерківського міськр айонного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов ' язкового державного соціа льного страхування України н а випадок безробіття до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Земля Томи лівська» про стягнення пені в сумі 13 582 грн 04 коп.

ВСТАНОВИВ:

Білоцерківський міськр айонний центр зайнятості - ро бочий орган виконавчої дирек ції Фонду загальнообов'язков ого державного соціального с трахування України на випадо к безробіття звернувся до су ду з позовом про стягнення з Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Земля Томилівсь ка» несплачені пеню в сумі 13 582 грн. 04 коп.

Позовні вимоги позивач обґ рунтовує тим, що відповідач с таном на 01.01.2010 має заборгованіс ть зі сплати пені до Фонду заг альнообов'язкового державно го соціального страхування У країни на випадок безробіття , що підтверджується даними р озрахункової відомості про н арахування та перерахування страхових внесків до Фонду з агальнообов'язкового держав ного соціального страхуванн я України на випадок безробі ття.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і, просив позов задовольнити .

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, 07.06.2010 року на адресу суду над ійшла заява директора ТОВ «З емля Томилівська» - Веред А .О., в якій зазначено, що ТОВ « Земля Томилівська» визнає ад міністративний та не запереч ує проти його задоволення.

Судом визнано за можливе р озглянути справу у відсутнос ті відповідача на підставі н аявних у справі доказів.

Згідно із статтею 51 Кодексу адміністративного судочинс тва України відповідач має п раво в будь-який час до закінч ення судового розгляду визна ти адміністративний позов по вністю або частково.

Відповідно до приписів ч. 1 с т. 136 Кодексу адміністративног о судочинства України позива ч може відмовитися від адмін істративного позову, а відпо відач - визнати адміністрати вний позов протягом всього ч асу судового розгляду, зроби вши усну заяву. Якщо відмову в ід адміністративного позову чи визнання адміністративно го позову викладено в адресо ваній суду письмовій заяві, ц я заява приєднується до спра ви.

Цією ж статтею встановлено , що судове рішення у зв'язку з відмовою від адміністративн ого позову, визнанням адміні стративного позову чи примир енням сторін ухвалюється за правилами, встановленими ста ттями 112, 113 цього Кодексу.

Відповідно до ч.3 ст. 112 Кодекс у адміністративного судочин ства України у разі повного в изнання відповідачем адміні стративного позову і прийнят тя його судом приймається по станова суду про задоволення адміністративного позову.

Судом встановлено, що визна ння адміністративного позов у відповідачем не суперечить закону та не порушує чиї - неб удь права, свободи або інтере си.

Розглянувши подані докум енти і матеріали, всебічно і п овно з'ясувавши всі фактичні обставини на яких ґрунтуєть ся позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне зн ачення для розгляду справи і вирішення спору по суті, врах овуючи принципи рівності сто рін, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги є обґрунтованим и та такими, що підлягають зад оволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Згідно ст. 72 КАС України, об ставини, які визнаються стор онами, можуть не доказуватис я перед судом, якщо проти цьог о не заперечують сторони і в с уду не виникає сумнівів щодо достовірності цих обставин та добровільності їх визнан ня.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги, що відпов ідач визнав позовні вимоги, с уд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягаю ть задоволенню у повному обс язі.

Оскільки спір вирішено на користь суб' єкта владних п овноважень, звільненого від сплати судового збору, а тако ж за відсутності витрат пози вача - суб'єкта владних повнов ажень, пов'язаних із залученн ям свідків та проведенням су дових експертиз, судові витр ати (судовий збір) згідно ч. 4 ст . 94 КАС України стягненню з від повідача не підлягають.

Керуючись статтями 11-14, 51, 69-71, 79, 86, 94, 112, 122, 136, 159-163, 167, 185-186, 254 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Білоцерківського міськрайонного центру зайня тості - робочого органу вик онавчої дирекції Фонду загал ьнообов' язкового державно го соціального страхування У країни на випадок безробіття до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Земля Томил івська» про стягнення пені в сумі 13 582 грн 04 коп. - задовольни ти.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Зе мля Томилівська» (09172, Київськ а область, Білоцерківський р айон, с. Томилівка, вул. Леніна , 1а, ідентифікаційний код 13739899) н а користь Білоцерківського м іськрайонного центру зайнят ості - робочого органу вико навчої дирекції Фонду загаль нообов' язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття несплачені пеню в сумі 13 582 (т ринадцять тисяч п' ятсот віс імдесят дві) грн. 04 коп.

Постанова відповідно до ча стини 1 статті 254 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого цим К одексом, якщо таку заяву не бу ло подано.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її складення в повному об сязі за правилами, встановле ними статтями 185-187 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, шляхом подання через суд першої інстанції заяви п ро апеляційне оскарження з н аступним поданням протягом д вадцяти днів апеляційної ска рги. Апеляційна скарга може б ути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя: (підпис) А.М. Леонтович

З оригіналом згідно. Суд дя

Повний текст постанови в иготовлено 11.06.2010 року

Дата ухвалення рішення07.06.2010
Оприлюднено11.02.2011
Номер документу13688532
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4320/10/1070

Ухвала від 01.04.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні