Постанова
від 06.02.2008 по справі 27/177б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

27/177б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                              ПОСТАНОВА  

                                ПРО ВИЗНАННЯ  БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

                                                                 ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

06.02.08 р.                                                                        Справа № 27/177б

за заявою кредитора (заявника) Селидівська об'єднана державної податкової м.Селидове

до боржника Міського комунального підприємства “Виробничий центр обслуговування житлового фонду” м.Селидове     

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Лєсніков Є.Є.

Суддя  С.С.Тарапата

Представники сторін:

від кредиторів- Козлова О.Л., Шашков В.В., Пожарський О.Д., Михалко К.Л. (за довір.)

від боржника – не з'явився  

розпорядник майна - Лесніков Є.Є.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 31.08.07р. за заявою Селидівської об'єднаної державної податкової інспекції порушена справа про банкрутство Міського комунального підприємства „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” м.Селидове, введений мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 26.09.07р. введена процедура розпорядження майном боржника строком на 5 місяців до 26.02.08р., розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Лєсніков Є.Є., розмір вимог ініціюючого кредитора- Селидівської об'єднаної державної податкової інспекції визнаний в сумі основного боргу- 301692,64грн., штрафних санкцій та пені- 968169,18грн.

В газеті „Голос України” №185 від 13.10.07р. опубліковано оголошення про порушення справи №27/177Б про банкрутство Міського комунального підприємства “Виробничий центр обслуговування житлового фонду” м.Селидове.

Ухвалою суду від 12.12.07р. затверджений реєстр вимог кредиторів, судове засідання з розгляду питання щодо введення подальшої процедури по справі призначене на 06.02.08р.

21.12.07р. проведені загальні збори кредиторів, на яких обраний комітет кредиторів у складі 3 кредиторів.

25.12.07р. до суду надійшло клопотання розпорядника майна про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого в розмірі 1120грн. та протокол засідання комітету кредиторів від 21.12.07р., на якому комітетом кредиторів одноголосно прийнято відповідне  рішення.

В судовому засіданні 06.02.08р. суду надані: клопотання комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 6 місяців та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лєснікова Є.Є.; протокол засідання комітету кредиторів від 04.02.08р., на якому прийнято відповідне рішення; фінансовий аналіз  Міського комунального підприємства „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” м.Селидове.

Крім того, в судовому засіданні розпорядник майна звернувся до суду з клопотанням про винесення ухвали про звільнення активів МКП „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” м.Селидове з податкової застави.

Розглянувши в судовому засіданні клопотання комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом та інші матеріали справи, заслухавши доводи розпорядника майна та представників кредиторів, суд встановив:

За результатами проведеного розпорядником майна фінансового аналізу МКП „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” зроблений висновок, що поточні зобов'язання підприємства перевищують розмір наявних у боржника грошових коштів,їх еквівалентів та інших високоліквідних активів; підприємство має ознаки критичної і надкритичної неплатоспроможності; ознак доведення до банкрутства та фіктивного банкрутства не має.

Комітетом кредиторів на засіданні 04.02.08р. одноголосно прийнято рішення клопотати перед господарським судом про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 6 місяців та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лєснікова Є.Є.

В судовому засіданні 06.02.08р. розпорядник майна та представники кредиторів  одноголосно висловилися за необхідність відкриття ліквідаційної процедури, встановлення  строку ліквідаційної процедури на 6 місяців та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лєснікова Є.Є.

В силу п.8 ст.16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.

Згідно ст. 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Відповідно до ст. 24 вказаного закону господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна.

З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 6 місяців, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Лєснікова Є.Є.

За результатами розгляду в судовому засіданні 06.02.08р. клопотання про звільнення активів боржника з податкової застави, суд встановив:

У зв'язку з наявністю у боржника податкового боргу Красноармійською об'єднаною державною податковою інспекцією активи платника були передані у податкову заставу, у зв'язку з чим у Державному реєстрі застав рухомого майна 19.05.04р. внесений запис          №2995-903 з даними: дата виникнення податкової застави- 20.02.04р., заставодавець- МКП „Виробничий центр обслуговування житлового фонду”, запис про реєстрацію дійсний до 18.05.09р. (витяг №1298986).

Відповідно до абз. 3 Преамбули Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами” цей закон не регулює питання погашення податкових зобов'язань або стягнення податкового боргу з осіб, на які поширюються судові процедури, визначені Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Згідно п.8.7.1. Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами” активи платника податків звільняються з податкової застави з дня прийняття окремого рішення судом у межах процедур, визначених законодавством з питань банкрутства. Відповідно до абз.3 Преамбули вказаного Закону цей закон не регулює питання погашення податкових зобов'язань або стягнення податкового боргу з осіб, на які поширюються судові процедури, визначені Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

В силу п.1 ст.23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

Станом на 06.02.08р. податкова застава Красноармійською ОДПІ не скасована, активи платника податків- МКП „Виробничий центр обслуговування житлового фонду”, з податкової застави не звільнені, що перешкоджає виконанню в ліквідаційній процедурі заходів по реалізації майна банкрута.

З огляду на зазначене суд вважає, що надане клопотання підлягає задоволенню.

Розглянувши в судовому засіданні клопотання розпорядника майна про затвердження оплати послуг суд встановив:

Комітетом кредиторів на засіданні 21.12.07р. одноголосно прийнято рішення про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника підприємства за дванадцять місяців до порушення справи про банкрутство в сумі 1120грн.

Відповідно до п.12 ст.31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Згідно наданої боржником довідки середньомісячна заробітна плата керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство складає 1120грн.

За результатами розгляду вищевказаного клопотання розпорядника майна  суд вважає за необхідне затвердити оплату  послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, ліквідатора) Лєснікова Є.Є. в розмірі 1120грн.

Враховуючи викладене та керуючись п.1 ст.5, статтями 3-1, 16, 22 - 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, Законом України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами”, господарський суд

                                                      П О С Т А Н О В И В:

Визнати боржника- Міське комунальне підприємство „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” (м.Селидове, вул.Чайковського, 2; код ЄДРПОУ 32233491) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 6 місяців до 06.07.08р.

Призначити ліквідатором арбітражного керуючого Лєснікова Євгена Євгеновича (ліцензія №116080), який мешкає за адресою: м.Новогродівка, вул.О.Кошевого, 37/19.

Зобов'язати ліквідатора опублікувати в офіційних друкованих органах оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора; докази публікації оголошення представити суду. По закінченні встановленого судом строку ліквідаційної процедури подати до суду звіт про проведену роботу та документи, передбачені ст.32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Звільнити активи боржника – Міського комунального підприємства „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” м.Селидове з податкової застави.

Красноармійській об'єднаній державній податковій інспекції виключити активи Міського комунального підприємства „Виробничий центр обслуговування житлового фонду” з Державного реєстру застав рухомого майна.

Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, ліквідатора)   Лєснікова Є.Є. в розмірі 1120грн.                    

Суддя                                                                                                Тарапата С.С.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :  господарському суду Донецької області -   ,  сторонам -   .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.02.2008
Оприлюднено20.02.2008
Номер документу1369907
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/177б

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 07.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 27.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні