Ухвала
від 07.02.2011 по справі 12/7б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/7б/2011

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

                    

07.02.11                                                                                 Справа № 12/7б/2011.

Суддя  Палей О.С,  розглянувши матеріали за заявою

Кредитора - Державної податкової інспекції в м. Сєвєродонецьку Луганської області,                             м. Сєвєродонецьк Луганської області

боржника   -  Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничого підприємства "Хімпромресурс", м. Сєвєродонецьк Луганської області

представники сторін:

від кредитора - Кобець Н.В., довіреність № 2206/24-015 від 04.02.2011, ДПІ в м. Сєвєродонецьку Луганської обл.;

про порушення провадження у справі про банкрутство

          

          Обставини справи: банкрутство; подано заяву про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника.

          

Розглянувши матеріали справи, суд

встановив:

Кредитор - Державна податковоа інспекція в м. Сєвєродонецьку Луганської області - звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничого підприємства "Хімпромресурс", м. Сєвєродонецьк Луганської області, вулиця Пивоварова, будинок 15 Є, ідентифікаційний код 30878175 - в порядку ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або  визнання його банкрутом" (далі за текстом  - Закон).

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю виробниче підприємство „Хімпромресурс" зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності, про що зроблено запис від 22.05.2000 р. у журналі обліку реєстраційних справ за № 040 520 57Ю 001 0209 та внесено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України за кодом 30878175, що підтверджується Довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Згідно з п.п. 1.6. Статуту боржник є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахункові (поточні) інші рахунки в установах банку, печатку, фірмовий знак.

Боржник є платником податків і зборів, передбачених Законом України "Про систему оподаткування" і станом на 12.11.2010 р. має податковий борг у сумі 33257,71 грн.

На обґрунтування поданої заяви кредитор посилається на те, що факт відсутності боржника за юридичною адресою - м. Сєвєродонецьк, пр-к. Радянський, 21/28а підтверджується довідкою про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків станом на 22.02.2010 р., довідкою від „Сєвєродонєцькхімстрой", довідкою з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Факт відсутності боржника за адресою, яка вказана в довідці єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м. Сєвєродонецьк вул. Пивоварова б. 15є, підтверджується  поясненням Казакова П.А.

Вжиті ДПІ заходи щодо встановлення місцезнаходження боржника позитивного результату не дали.

Зазначені обставини, за ствердженням кредитора, є підставою для порушення справи про банкрутство боржника у відповідності до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Боржник в судове засідання прибув.

Відповідно до ст.75 ГПК України суд розглядає справу  за  наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що провадження у справі  підлягає припиненню з огляду на наступне.

Відповідно до ч.4 ст.11 Закону в підготовчому засіданні суддя  оцінює надані документи.

Основне завдання підготовчого засідання  у процедурі, передбаченій ст.52 Закону, підлягає у  з‘ясуванні ознак відсутності боржника та припинення ним підприємницької  діяльності, наявності чи відсутності перешкод подальшому руху справи про банкрутство.

          За змістом ст.52 Закону про банкрутство, підстави для подання кредитором заяви про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника виникають у випадку наявності як будь-якої з ознак, передбачених цією статтею, так і  їх сукупності.

          З матеріалів справи вбачається, що 06.05.2010 адресою місцезнаходження боржника є м. Сєвєродонецьк Луганської області, вулиця Пивоварова, будинок 15 Є.

          На підтвердження відсутності підприємства за адресою місцезнаходження кредитор посилається на пояснення фізичної особи.

          Як зазначено в Постанові Верховного суду України від 22.05.07 №21/19-06-518, акт обстеження місцезнаходження підприємства за юридичною адресою, не може визнаватися належним доказом відсутності підприємства за місцем знаходження.

           Для даної категорії справ також не можуть вважатися належними та допустимими доказами, з огляду на приписи ст.34 ГПК України, пояснення фізичних осіб.

          Відповідно до ст.17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" відомості про відсутність юридичної особи за її місцеперебуванням повинні міститися у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Статтею 18 цього Закону також передбачено, що якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними.

          Якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані у спорі з третьою особою. Як зазначено у Постанові, лише факт внесення таких відомостей до реєстру може слугувати доказом відсутності боржника.

Суду надано довідку державного реєстратору виконкому Сєвєродонецької міськради станом на 02.02.11 про наявність у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців записів про проведення реєстраційних дій щодо Товариства з обмеженою відповідальністю виробничого підприємство „Хімпромресурс", з якої вбачається, що до ЄДР, за останньою адресою запис про відсутність боржника за адресою місцезнаходження не внесено.

          Кредитор також не надав доказів неподання боржником встановленої податкової звітності протягом визначеного законом строку, а до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців 06.05.2010р. внесено запис № 1 383 169 0008 001050 про подання фінансової звітності юридичною особою.

          На підставі  вищевикладеного, та  враховуючи правову позицію, викладену в постанові ВГСУ від 03.11.04 № 24/384, відповідно до якої неподання, на день проведення підготовчого засідання, доказів, що підтверджують ознаки неплатоспроможності боржника (у даній справі - доказів наявності ознак відсутнього боржника), має наслідком припинення провадження у справі, - суд провадження у даній справі припиняє.

          Оскільки провадження у справі було порушено помилково, воно підлягає припиненню за нормою ст. 80 ГПК України, яка кореспондує норми ст. 62 ГПК України щодо підстав відмови у прийнятті заяви.

          Втім, припинення провадження у даній справі не позбавляє кредитора права звернутися повторно з заявою про банкрутство цього ж боржника з дотриманням встановлених законом  умов.

          Відповідно до ст.12 Закону про  банкрутство, припинення провадження у справі має наслідком скасування мораторію на задоволення вимог кредиторів.

          Керуючись ст.ст.40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.80,86 ГПК України, суд

ухвалив:

          1.Провадження у справі припинити.

          2.Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Дану ухвалу надіслати:

ѕ          кредитору (вул. Енергетиків, 72, м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93400);

ѕ          боржнику (за двома адресами: юридичною: вул. Пивоварова, 15 "є",                                   м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93400 та зазначеною кредитором: пр. Радянський, буд. 21, кв. 28 "а", м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93400);

ѕ          Відділу з питань банкрутства у Луганській області;

ѕ          ВДВС Сєвєродонецького МУЮ (вул. 8го березня, 1, м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93400);

ѕ          Державному реєстратору Сєвєродонецької міської ради Луганської області (вул. Леніна, буд. 32, м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93400);

ѕ          Сєвєродонецькому міському суду (вул. Леніна,19, м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93400) –до відома.

Суддя                                                                                                 О.С. Палей

Дата ухвалення рішення07.02.2011
Оприлюднено12.02.2011
Номер документу13712684
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/7б/2011

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні