Постанова
від 10.02.2011 по справі 2а-12694/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 лютого 2011 р. № 2а-12694/10/1370

Львівський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

за участю:

секретаря судового засіда ння Андрушакевич Т.В.,

представника позивача В арениці З.В.,

представник відповідача н е з' явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Яворівському районі Льві вської області до Дочірнього підприємства «Торговий дім «Львів Агро»Спільного украї нсько-польського підприємст ва «Транс Агро»у формі Товар иства з обмеженою відповідал ьністю про стягнення податко вого боргу, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова ін спекція у Яворівському район і Львівської області (далі - ДПІ у Яворівському районі Ль вівської області) звернулася до суду з адміністративним п озовом до Дочірнього підприє мства «Торговий дім «Львів А гро»Спільного українсько-по льського підприємства «Тран с Агро»у формі Товариства з о бмеженою відповідальністю (д алі - ДП «Торговий дім «Льві в Агро»), в якому просить суд с тягнути з відповідача до бюд жету суму податкового боргу в розмірі 4394 грн. 00 коп.

Позовні вимоги мотивован і наявністю у відповідача по даткового боргу зі сплати по датку на прибуток та невжитт ям заходів щодо погашення вк азаного боргу.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, навед ених в позовній заяві. Просит ь суд задовольнити позов в по вному обсязі.

Відповідач явку уповнова женого представника в судове засідання не забезпечив, хоч а належним чином був повідом лений про дату, час та місце йо го проведення. Про причини не явки суд не повідомив, а тому с уд ухвалив розглядати справу без його участі.

Дослідивши подані докуме нти, всебічно і повно з' ясув авши всі фактичні обставини справи, об' єктивно оцінивши докази, які мають юридичне зн ачення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд д ійшов висновку, що позов слід задовольнити повністю, з нас тупних підстав.

Відповідач - ДП «Торговий дім «Львів Агро» є дочірнім п ідприємством, зареєстроване державним реєстратором Явор івської районної державної а дміністрації Львівської обл асті як юридична особа, ідент ифікаційний код юридичної ос оби - 31892274, місцезнаходження: 810 00, Львівська область, м. Яворів , вул. Львівська, буд. 25, що підтв ерджується Свідоцтвом про де ржавну реєстрацію суб' єкта підприємницької діяльності та довідкою про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій У країни (ЄДРПОУ), взяте на облік в ДПІ у Яворівському районі Л ьвівської області як платник податків.

Як вбачається з матеріалів справи, податковий борг відп овідача складається з податк у на прибуток підприємства, щ о підтверджується довідкою п ро суми боргу платника подат ків.

Під час розгляду справи суд ом встановлено, що заборгова ність відповідача з податку на прибуток виникла внаслідо к несплати самостійно задекл арованих відповідачем плате жів згідно з декларацією з по датку на прибуток підприємст ва за ІІІ квартал 2009 року, якою визначено суму податкового з обов' язання з податку на пр ибуток підприємства в розмір і 4224 грн. 00 коп.

Крім того, податковий борг в ідповідача з вказаного подат ку складають штрафні (фінанс ові) санкції, нараховані пода тковим органом за результата ми перевірки своєчасності по дання податкової звітності, оформленої актом від 18.03.2010 року № 450/15-1/31892274, та якою встановлено п орушення відповідачем п.п. «а »4.2.2 п. 4.2 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов' яз ань платників податків перед бюджетами та державними ціл ьовими фондами»від 21.12.2000 року № 2181-ІІІ.

На підставі вказаного акту перевірки ДПІ у Яворівськом у районі Львівської області, згідно з п.п. 17.1.1 п. 17.1 ст. 17 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами», винесено податкове повідомл ення-рішення від 18.03.2010 року № 00008315 10/0, яким відповідачу визначен о суму податкового зобов' яз ання за штрафними санкціями в розмірі 170 грн. 00 коп.

Таким чином, суд встановив, що податковий борг відповіда ча з податку на прибуток підп риємства становить 4394 грн. 00 ко п., а саме: 4224 грн. 00 коп. (сума заде кларованого зобов' язання) + 170 грн. 00 коп. (сума штрафних (фін ансових) санкцій) = 4394 грн. 00 коп.

Відповідно до положень п.п. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону України «Про п орядок погашення зобов' яза нь платників податків перед бюджетами та державним цільо вими фондами», податкове зоб ов' язання платника податкі в, нараховане контролюючим о рганом відповідно до п. 4.2 ст. 4 ц ього Закону, вважається узго дженим у день отримання плат ником податків податкового п овідомлення-рішення, за виня тком випадків його апеляційн ого чи судового оскарження у визначенні законодавством с троки.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 За кону України «Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами», платник податків само стійно обчислює суму податко вого зобов' язання, яку зазн ачає у податковій декларації .

Згідно з п.п. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 платник податків зобов' язаний само стійно сплатити суму податко вого зобов' язання, визначен у у поданій ним податковій де кларації, протягом десяти ка лендарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаче ного для подання податкової декларації, а п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 зазн ачено те, що узгоджена сума по даткового зобов' язання, не сплачена платником податків у строки, визначені ст. 5 визна ються сумою податкового борг у платника податків.

Податковим боргом (недоїмк ою), у відповідності до п. 1.3 ст. 1 цього ж Закону вважається, по даткове зобов' язання (з ура хуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узг оджене платником податків аб о узгоджене в адміністративн ому чи судовому порядку, але н е сплачене у встановлений ст рок, а також пеня, нарахована н а суму такого податкового зо бов' язання.

Отже, судом встановлено, що податковий борг відповідача є узгодженим та становить 4394 г рн. 00 коп. (недоїмка). Докази вжи ття відповідачем заходів пог ашення податкового боргу в м атеріалах справи відсутні. В раховуючи наведене вище, суд вважає, що з відповідача слід стягнути на користь бюджету суму податкового боргу в роз мірі 4394 грн. 00 коп.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача стягненню не п ідлягають.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 158-163, 167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити .

2. Стягнути з Дочірнього під приємства «Торговий дім «Льв ів Агро»Спільного українськ о-польського підприємства «Т ранс Агро»у формі Товариства з обмеженою відповідальніст ю (місцезнаходження: 81053, Львівс ька область, м. Яворів, вул. Льв івська, буд. 25, код ЄДРПОУ - 31892274) на користь бюджету суму податк ового боргу в розмірі 4394 грн. 00 к оп. (чотири тисячі триста дев' яносто чотири гривні нуль ко пійок).

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, встановлено го Кодексом адміністративно го судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщ о було подано заяву про апеля ційне оскарження, але апеляц ійна скарга не була подана у с трок, встановлений Кодексом адміністративного судочинс тва України, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті а пеляційного провадження або набрання законної сили ріше нням за наслідками апеляційн ого провадження. Якщо строк а пеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що п останова суду не набрала зак онної сили.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд. Копія апел яційної скарги одночасно над силається особою, яка її пода є, до Львівського апеляційно го адміністративного суду. А пеляційна скарга на постанов у суду першої інстанції пода ється протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі за стосування судом ч. 3 ст. 160 Коде ксу адміністративного судоч инства України, а також прийн яття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом 10 днів з дня отримання копії постано ви. Якщо суб' єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою ст. 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п' ятиденного строку з мом енту отримання суб' єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Повний текст постанови виг отовлений та підписаний 15 лют ого 2011 року.

Суддя Гу лик А.Г.

Дата ухвалення рішення10.02.2011
Оприлюднено14.02.2011
Номер документу13716066
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12694/10/1370

Постанова від 10.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 30.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 30.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні